Skævbider

Skævbider

Det er sjældent, køkkensaksen kan være synderligt behjælpelig, hvis du skal have bidt ledninger over eller have klippet større wirer. Her bliver skævbideren heldigvis behjælpelig, da den kan tage diverse metaller i både tykke og tynde størrelser.

Her får du derfor nogle godt tips til, hvilken model, du bør gå efter.

Populære skævbidere

Hvilket mærke bør jeg vælge?

Skævbidere findes i mange kvaliteter og prisklasser, afhængigt af hvilket mærke du ender med at løbe afsted med. Skal den blot benyttes til tynd ståltråd i hobbyrummet, kan du som regel nøjes med en af de billigere modeller, men skal den kunne bide tykkere metaller og wirer over, bør du sandsynligvis ty til en af de stærkere udgaver.

  • Bacho: Bacho laver modeller til en god middelpris med fokus på, at tangen skal kunne klare det meste håndværksmæssige arbejde. De lægger både fokus på tangens gøren og kunnen og laver samtidig håndtag med store og holdbare grebsflader.
  • Wisent: Dette mærke er en smule billigere og har ligeledes fokus på, at tangen skal ligge godt i hånden. Dog anbefales Wisent primært, hvis man skal bide mindre kabler og ledninger over, da tangen kan have svært ved at kapere eksempelvis pianotråd.
  • No-name produkter: Mange af modellerne fås, uden der er opgivet et bestemt mærke og sælges til billige penge hos alverdens forhandlere. Disse er ofte at få til helt billige priser – som regel under 50 kr. Dog kan selv en ledning blive denne models død. Tangen kan derfor primært anbefales til hobby-aktiviteter, hvis der skal laves smykker og klippes ståltråd.

Se også: Gode boltsakse

Hvilken type håndtag kan jeg vælge på en skævbider?

Når man skal vælge en model med det rette håndtag, er det vigtigt, den først og fremmest har et greb, der passer til netop din hånd. Det vil altså sige, at du bør vælge en model med et større håndtag, hvis du er i besiddelse af en stor hånd, og et mindre håndtag, hvis du har en lille hånd.

Ydermere er det vigtigt, at håndtaget er lavet i et materiale, der er behageligt at holde på. Som ofte skal der lægges en del håndkræft i arbejdet, og det er derfor vigtigt, at værktøjet stadig er komfortabelt at holde fast på, selvom du klemmer hårdt til. Her kan der med fordel vælges en model med håndtag i silikone eller gummi.

Hvor stor en skævbider bør jeg købe?

De fleste skævbidere har nogenlunde samme størrelse, der blot varierer med et par centimeter. Én ting er størrelsen på håndtaget, der kan variere en del, afhængigt af hvad der er bedst for dig. Noget andet er selve tangens hoved. Størrelsen på hovedet er væsentligt i forhold til, hvor store og hårde materialer, den skal kunne bide over. Hobby-modellerne har ofte mindre hoveder, da de skal benyttes til tyndere materialer.

Som udgangspunkt bør du derfor gå efter de større modeller, hvis tangens skal bruges til diverse tykkere materialer.

Hvor kan jeg købe en skævbider?

Selvom skævbiderne fås hos diverse hobbybutikker og havecentre, er det langt fra her, du kan indhente de bedste tilbud. Ved i stedet at holde øje hos online forhandlere som skævbider.dk, kan du danne dig det fulde overblik over, hvor de forskellige modeller forhandles til den bedste pris, og hvor du kan få den udgave, du har mest behov for.