Ny bil: Skal du vælge ny eller brugt bil?

Ny bil: Skal du vælge ny eller brugt bil?

Ny bil: Skal du vælge ny eller brugt bil? Det er spørgsmålet som rigtig mange stiller sig selv når bilen skal udskiftes. For hvad er bedst for dig, dit behov og økonomi?

Der findes desværre ikke nogen entydigt svar på spørgsmålet. Den hurtige løsning er at pege på købsprisen hvor den brugte bil som regel er langt billigere. Men på sigt kan den nye bil godt være det bedre køb alt afhængig af dit behov for bilen.

Det nemmeste at selvfølgelig at besøge din bilforhandler i Holbæk eller landsdel hvor du bor, og pege på en bil hvorefter du har gjort dit køb. Det er dog smart at tage velovervejet beslutninger, hvor du vejer for og imod. Et svar på nogle af disse spørgsmål er, hvad du finder ideer til her.

Hvordan du vælger mellem ny eller brugt bil?

Købsprisen er som regel udslagsgivende for hvad du køber, hvor de fleste ofte vælger at købe en bil i prislejet der er tilrådighed. Det er logisk nok billigere at købe bilen brugt, men måske en anden model i ny kan være det rigtige køb på sigt.

En ny bil mister værdi når det kører ud fra forhandleren, men over en række år kan den faktisk blive et bedre økonomisk køb pr. kørt kilometer end den brugte bil.

For at finde ud af om du skal vælge det ene eller andet, så er der et par ting der kan være tungen på vægtskålen i forhold til dit valg.

 • Behov: Det første som vi alle skal gøre os i forhold til køb af bil, er behovet. Hvor længe ønsker du at beholde den? Hvad er dit behov for bilen i forhold til antal kilometer? Skal du køre frem og tilbage på arbejde mellem Holbæk og København, eller skal den bare bruges til småture som supermarked eller i skoven? En ny bil taber mest værdi de første tre år, og hvis du kun påregner en bil for dette tidsrum, så er en brugt bil det bedste valg, hvor der dog skal tages højde for standen på den i forhold til vedligeholdelsesomkostninger. Hvis du skal pendle hver dag, så er en det nødvendigt med en bil der virker. Her er en ny bil ofte mest pålidelig, helt ligesom nye biler ofte kører længere på literen end tilsvarende brugt model.
 • Budget: Økonomien er selvfølgelig afgørende. Her giver en brugt bil højest sandsynlig flere vedligeholdelses udgifter end den nye bil. En ny bil kommer med garanti og burde kun have de normale serviceeftersyns omkostninger. Her kan du købe en brugt bil der virker upåklageligt i samme tidsrum, men du vil dog ofte støde ind i ting som udstødning, kilerem, benzinpumpe og meget andet, der giver forholdsvis meget større udgifter end ved den nye bil. Derfor hvis budgettet passer, så skal du selvfølgelig købe den nye bil, der med fordel kan sælges igen efter 3-4 år for at få den bedste salgspris når den udskiftes.
 • Sikkerhed: Vælg ud fra sikkerhed også, for selv en amerikansk bil der måske er bygget i Korea af kinesiske arbejdere, kan være sej at kigge på, så er sikkerheden dog noget, som du skal vægte højt også. I dag er der mange biler på vejene og hvis uheldet er ude, så ønsker du at din bil er sikker.

For og imod i forhold til køb af ny bil?

Den store ulempe ved at købe en ny bil er, at med eventuelle afgiftsskatter der kan blive mindre, markedet der ændrer sig og teknologien måske tager endnu et spring, så kan afskrivningen på en ny bil blive væsentlig højere end forventet over den næste årrække.
Fordele ved at købe en ny bil kan være:

 • Kommer med fabriksgaranti
 • Mindre vedligeholdelse udgifter
 • Længere holdbarhed på dæk, dele osv. fra ny af
 • Mulighed for at designe bil med udtyr

Fordele & ulemper ved ny bil?

Den store ulempe ved en brugt bil er, at du kan løbe ind i store værkstedsregninger. Derudover, så er der ingen 24 måneders reklamationsret på de fleste brugte biler, da de fleste er indtil flere år gamle.
En brugt bil kan være et wildcard, for helt ligesom du kan få noget skidt, kan du også købe noget godt. En brugt bil har nogle fordele frem for den nye bil:

 • Du kan finde en fed og eksklusiv bil der intet fejler udover ikke at være ny
 • Du kan få en større bil end ved at skulle købe en ny bil
 • Du kan få god komfort til den brugte bils pris
 • Brugtbilsværdien af den brugte bil er højere