3 skridt til en vinterklar bil

3 skridt til en vinterklar bil

Når vinteren nærmer sig, er det værd at bruge lidt ekstra tid og penge på at gøre bilen klar. Det kan både spare dig for en masse bøvl og penge i det lange løb, og naturligvis mindsker det risikoen for uheld i vintervejret. Vil du gerne være godt kørende, får du derfor her tre nemme steps til, hvordan du gør bilen vinterklar.

Få vinterdækkene på

Det ér og forbliver noget af det allervigtigste, når det kommer til kørsel i det danske vintervejr, men ikke desto mindre venter rigtig mange danskere alt for længe med at få skiftet sommerdækkene ud med vinterdækkene. Det er farligt, fordi dine sommerdæk slet ikke er lavet til at kunne klare de samme vejrforhold, som dine vinterdæk er lavet til, og når kulden sætter ind, kan du derfor ende i nogle meget trælse og farlige situationer.
Dine vinterdæk er lavet med henblik på at sikre det gode vejgreb – selv i sne og slud – og derfor er det altså væsentligt at få dem på. Desuden er du dermed også sikret en god bremseevne, selvom du skal ud at køre i vintervejret, og alt i alt er det altså med til at give dig en langt mere sikker køreoplevelse, hvis du får dine vinterdæk sat på, så snart vejret skifter.

Sikr dig, at dit bilbatteri er klar til kulden

Noget af det bilister landet over har allerflest problemer med om vinteren, er bilbatteriet. Bilbatterier er nemlig meget følsomme over for kulde, og når nattefrosten kommer, oplever mange bilejere derfor, at deres batterier står af. Vil du være sikker på, at dette ikke sker, skal du tjekke dit batteris tilstand, inden vintersæsonen begynder og dermed sikre dig, at du starter sæsonen ud med et stærkt batteri. Kulde kan være skyld i, at dit bilbatteri mister op til 50 % af sin kapacitet, og derfor skal du altså have et godt udgangspunkt for ikke at få problemer med batteriet hen over vinteren. Er dit batteri ikke i ordentlig stand, kan du for eksempel investere i en hjemmeoplader, hvormed du regelmæssigt kan lade dit bilbatteri op. Ellers kan du naturligvis også vælge simpelthen at købe et nyt bilbatteri, så du er sikker på at være godt kørende vinteren over. Det kan du finde her: https://www.batteribyen.dk/bil-motorcykel-lastbil-batterier.

Smør låse og lister 

Et spritnyt bilbatteri og lækre vinterdæk hjælper ikke meget, hvis bildørene fryser til, og du derfor slet ikke kan komme ind i din bil. Det kan derfor være en god idé at smøre bilens gummilister, inden frosten kommer, så dørene ikke fryser til. På samme vis gør du klogt i at smøre låsene, så disse heller ikke bliver et problem. Når du nu er i gang, kan du samtidig skifte køler- og sprinklervæske ud til frostsikre versioner, og måske skal vinduesviskerne også skiftes efter en – sandsynligvis – regnfuld, dansk sommer. Både for- og baglygterne skal også gerne lige tjekkes for at sikre, at alt fungerer, som det skal, og du skal desuden sørge for at holde disse rene hele året rundt.
Følger du de ovenstående tre steps, bliver din bil hurtig klar til vinteren, og så kan kulde og sne bare komme an.