Har bilen udtjent tjenesten? Læs om skrotpræmie for bil

overvej at indløse skrotpræmie for bil

Har bilen udtjent tjenesten og du går i overvejelser om at købe en ny bil? Her alt afhængig af standen på den gamle, kan du enten sælge den i bytte eller overveje at indløse skrotpræmie for bil.

Hvis din bil er gammel og slidt så meget ned, at den ikke rigtig er brugbar som sikker transportmiddel, skal du som ejer skrotte den forsvarligt efter de gældende regler.

Skrotpræmie ved køb af ny bil kan dog ligge i en noget højere prisleje ved forskellige bilforhandlere.

Hvad er skrotningsgodtgørelse for bil?

Skrotpræmie, der er det brugte ord i dagligdagen men rigtige betegnelse er skrotningsgodtgørelse, gælder for biler eller små varebiler under 3.500 kg. med plads til maks. 9 personer.

Her gælder også reglen, at bilen skal have været ansvarsforsikret før du kan opnå præmien der udbetaler penge til dig. Og nogen biler kan blive takseret for gamle til at få udbetalt en miljøgodkendt skrotpræmie.

Hvor meget får du i skrotpræmie?

Du kan nemlig ved at afleverer bilen til ophugning ved miljøgodkendte ophuggere, få en godtgørelse på 2.200 kr.

Ved forskellige bilforhandlere kan du få en høj skrotpræmie på 15.000 kr. for den udtjente bil, hvis du samtidig køber en ny bil ved bilhandleren.

Miljøgodkent ophugger?

For at få de 2.200 kr. i præmie skal du afleverer bilen ved en miljøgodkendt ophugger. Hvis du ikke kender nogen i lokalområdet, kan du med fordel søge på bilordning, hvor du finder alle ophuggere i Jylland, Fyn, Sjælland, København, Lolland og Bornholm.
Bilimportørerne har en skrotordning i forhold til ophuggere, der dækker producentansvar. Her gælder det at producent/importør har ansvar for, at du og jeg som bilejere kan få skrottet vores bil miljømæssigt forsvarligt, ganske gratis.

Hvis ophuggeren ikke er med i sådan en aftale, kan ophuggeren selv fastsætte en pris du skal betale for skrotningen. Derfor kan den være en fordel for dig, at undersøge om autoophuggeren har en aftale med en bilimportør så det er helt gratis for dig.

Hvordan får du udbetalt skrotpenge?

Hvordan foregår det med at få udbetalt skrotpræmie ved autoophuggeren?

  • Ophuggeren udsteder skrotningsattest
  • Du som sidste registrerede ejer, underskriver skrotningsattesten (hvis nummerplader er afleveret og bil afmeldt, medbring dokumentation på dette).
  • Hvis ikke ophuggeren står for det praktiske med afmelding af bilen ved motorregisteret, skal du indsende attesten til DPA System og afmelde bilen ved motorregisteret
  • Skrotningsgodtgørelsen overføres til dig efter 2-3 dage

Skrotningsattesten?

Som beskrevet, får du en skrotningsattest med begges underskrifter. Den beviser at skrotningen er gjort ved en godkendt autoophugger.
Her gælder det, at dig der indleverer bilen skal være sidste godkendte ejer. Hvis du derimod ikke står anført som sidste ejer, skal du kunne bevise ejerskabet ved fremvisning af slutseddel eller kontrakt, hvor den sidste registrerede ejer på registreringsafgiften, har underskrevet kontrakten eller slutsedlen.

Afmelde bilen?

Hvis autoophuggeren tilbyder at afmelde bil hvor nummerplade og registreringsattest skal sendes ind, vil du ofte blive krævet at betale 250 kr. for denne ydelse. Det betyder at skrotgodtgørelsen du får udbetalt reelt kun er på 1.950 kr.

Helt ligesom du kan spare penge ved at tjekke om ophuggeren er med bilimportørernes ordning, kan du også spare de 250 kr. ved at afmelde bilen selv og indsende attesten.