Skydelære

Skydelære

Når du har klikket dig ind på denne guide, så ved du helt sikkert, at her ikke er tale om en skydelærer/skydeinstruktør, men i stedet et stykke værktøj du kan bruge til at måle med.

En tommestok er perfekt til at måle større afstande, hvor der ikke kræves den helt store præcision helt ned i millimeter og brøkdele af millimeter. Skydelæreren, derimod, er et stykke værktøj, der er godt at have liggende, hvis du har brug for at måle ting som diameter eller lignende på mindre ting.

Fordi det er et måleapparat, der kan måle med stor præcision er et en super addition til din samling af værktøj, hvis du gerne vil kunne arbejde med ting, der kræver den slags målinger. Det er en af de apparater, der ofte ligger stille hen i lange perioder, men så kommer du pludselig i gang med at bruge den og herefter er den uundværlig.

Populære skydelære

Skal du vælge en digital eller en manuel skydelære?

Din skydelære består af to dele. En lineal inddelt i centimeter og en løs del, der kan skydes frem og tilbage, så du kan måle helt præcist. På den løse del er der desuden en lineal, der er inddelt i mindre dele, så du faktisk kan måle præcist helt ned til 0,05 cm.

Den er indstillet til at kunne foretage de mål helt præcist, men alligevel er der altid en fejlmargin, når det kommer til mennesker, og derfor er det også muligt at købe en digital model. Her får du et display, der viser dig det præcise mål, så du ikke selv skal aflæse det på værktøjet, det giver en mere præcis og hurtig aflæsning.

Om du har brug for den digitale model kommer helt an på, hvad du skal bruge din skydelære til, og hvor vigtigt de helt små decimaler er.

Her er virkelig tale om et stykke værktøj, der findes i mange forskellige prisklasser. Det første du skal afgøre er, om du er villig til at betale de ekstra penge for den digitale model, eller om du kan nøjes med den manuelle. Der er ingen tvivl om, at der er stor prisforskel på de to, så med mindre du har brug for den hurtige og helt præcise måling, vil en almindeligt manuel model være langt nok for dig, hvis du ikke er værktøjsconnaisseur.

Priserne for den analoge eller manuelle version starter på omkring 100 kroner og går opad. De digitale modeller på den anden side kan koste op mod 1500 kroner for de mest avancerede modeller, så der er et stort spring at tage stilling til, når du skal vælge din skydelære.

Hvor kan man købe en skydelære?

Den mest oplagte løsning er at lave en simpel søgning på nettet. Her kommer du hurtigt frem til, at hvis du kan nøjes med de billigste modeller fines de i alle byggemarkeder til super gode priser. Er du på en anden side ude efter en mere avanceret model som en Mitutoyo digital skydelære eller lignende, så skal du måske lede lidt længere for at finde den.

Hellere bruge lidt tid på at finde ud af , hvor avanceret du ønsker du at gå, samt hvor meget du vil betale, så kan du bedre finde en god løsning hurtigt og få den bestilt eller hentet.