Sokkelmaling

Sokkelmaling

Når du vil vedligeholde eller renovere facaden på dit hus, er maling til husets sokkel en vigtig del. Kvaliteten af malingen er afgørende for, at den yder den bedste beskyttelse på dit hus i forhold til årstidernes vind og vejr.

Løbende vil sokler blive udsat for slitage, og det er nødvendigt at behandle det med sokkelmaling.

Der er flere forhold, du skal være opmærksom på for at vælge det bedste produkt, som både kan se æstetisk flot ud, og samtidig beskytte soklerne på dit hus optimalt.

Populært sokkelmaling

Hvilke mærker findes der på sokkelmaling?

Der er flere kvalitetsudgaver af malingen, som findes hos forskellige mærker. Herunder ses et udvalg af de førende mærker på markedet for maling til sokler:

  • SADOLIN
  • DYRUP
  • FLUGGER
  • SKALFLEX

Når du vælger produkt fra én af de forskellige producenter, skal du sørge for, at malingen egner sig til materialet på soklerne på dit hus. Generelt vil alle produkter være vandfaste.

Du finder produktudgaver, som egner sig til både puds og beton.

Det kan have betydning for kvalitet af dit produkt, at du vælger din maling fra én af de førende mærker på området. Herved sikrer du dig bedst mulig imod, at malingen f.eks. krakelerer efter få år.

Bør jeg købe ”diffusionsåben” sokkelmaling?

På markedet for maling til sokler, finder du særskilte udgaver, som er ”diffusionsåbne”. Dette betyder, at underlaget får mulighed for at ånde, når du anvender denne type af produkt.

Selvom underlaget kan ånde, vil denne malingen stadig beskytte mod vandindtrængning og holde regn og fugt ude.

Beskyttelse mod fugt har stor betydning for indeklimaet i dit hus. Herved er du bedre sikret imod dårligt indeklima og fugtskader.

Dette er den anbefalede produktudgave, da den diffusionsåbne udgave regnes for at være den bedste sokkelmaling, du kan finde.

Når du maler på soklen af dit hus, er det vigtigt for effekten af malingen, at du vælger det rette tidspunkt. Det må for eksempel ikke lige have regnet. Du skal sørge for, at hele soklen er tør.

Det mest ideelle tidspunkt at male soklen på er ved middel temperatur (hverken for koldt eller for varmt.

Den diffusionsåbne udgave af produktet vil være i blandt de dyrere udgaver. Dog kan du med denne vare undgå at skulle ’lappe’ og male din sokkel efter med få års mellemrum.

Kvaliteten af dette produkt sørger for, at du kun behøver at genopfriske malingen på dit hus sokkel med cirka 10 års mellemrum.

Hvilke farver kan jeg vælge imellem?

Du vil primært finde de klassiske farver på markedet for sokkelmaling – herunder sort, hvid eller grå. Dette er de mest anvendte farver til maling af facader på huse.

Du kan dog finde andre og lidt mere drastiske farver, og det er vigtigt, at du vælger nuance i forhold til de eksisterende farver på dit hus.

Når du undersøger udvalget hos de forskellige forhandlere, kan du altid få et overblik over dine farvemuligheder, og besøger du sokkelmaling.dk får du et endnu nemmere overblik.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber sokkelmaling?

Der er flere ting, du skal overveje forud for at købe malingen. Det handler både om funktion og resultat:

  • Når du vælger et produkt, skal du sørge for, at malingen giver et jævnt og pænt resultat, så den har en god dækkeevne.
  • I samme forbindelse skal du være opmærksom på mængden af maling, som du bruge til at vedligeholde og maling soklen på dit hus. Du finder sokkelmaling i flere forskellige litermål.
  • Endelig skal du forholde dig til, om malingen er af høj kvalitet og med en god holdbarhed, så den yder den bedste beskyttelse imod vind og vejr. Når du vælger et kvalitetsprodukt, behøver du ikke male så ofte, som det ville kræve, hvis du valgte et produkt med ringere holdbarhed.
  • Malingen vil afhænge af såvel mængde som mærke. Dog vil der ikke være den største økonomiske forskel imellem de ukendte mærker på markedet og de velkendte, store mærker. Det anbefales at købe sokkelmaling fra de velkendte, store mærker, da du herved er sikker på at få et kvalitetsprodukt med lang holdbarhed.