Spændebånd

Spændebånd

Skal du have det hele til at fæstne ordentligt? Gider du ikke andenrangsudstyr, der ruster og går i stykker, og skal det hele helst bare være rigtigt første gang? Er du erfaren handyman, begynder i værkstedet eller professionel håndværker? Har du lyst til at få styr på detaljerne, før du gør dit køb?

Så læs med her i en god og nem guide til de forskellige typer af spændebånd. Denne guide hjælper dig gennem alt det, du har brug for at vide.

Populære spændebånd

Hvilke typer spændebånd findes der?

Overordnet findes der to typer: Dem, der holder, og dem, der ikke gør. 

Det handler om at blive klar over 3 ting:

  • Hvilket materiale er de lavet af?
  • Hvilke slags håndværktøj skal de bruges med?
  • Skal de bruges i våde miljøer eller ej?

Det nytter jo ikke noget, at du står med et blødt og fleksibelt spændebånd, hvis du skal spænde med en topnøgle eller en rørtang af kolossal størrelse.

Omvendt duer det heller ikke skulle sætte et afløbsrør fast med et bånd, der ruster.

Så undersøg, hvad dit behov præcis er, og tag den prioritering med ned i byggemarkedet eller på internettet, når du skal købe ind.

Kan jeg købe et rustfrit spændebånd?

Rustfri spændebånd kan du bruge til alt. Du tænker sikkert, at det er åbenlyst, at man spænder ting fast med dem – men stop en halv. Der er langt flere anvendelsesmuligheder, end du tror. Blandt andet højtryksopgaver, som små bånd til mindre og enkle slanger og væsker og i bilindustrien, hvor de skal leve op til de højeste krav om korrosionsbestandighed.

Det er en rigtig god ide at gå efter dem, der ikke kan ruste. Korrosion er ikke din bedste ven, når du har gjort dig umage med et stykke arbejde. Uanset hvad du i øvrigt skal bruge dem til, så hold dig til rustfrie materialer.

Hvor køber jeg de bedste spændebånd?

Det kan være fint at købe ind hos Harald Nyborg, biltema eller jem og fix, men tænk først over dit behov.

Måske skal du have noget tungere gear, når du skal reparere slanger og fittings udendørs, i sanitet eller i industrielle sammenhænge.

Så må du gemme din trang til at bruge en søndag i hyggelig gør-det-selv-atmosfære i et af de store byggecentre og i stedet søge et af de professionelle steder at købe udstyr. Her finder du det største sortiment af spændebånd til alle anvendelser.