Find det rigtige stubbor

køb et stubbor til haven

Stubbor bruges til sikker og effektiv fjernelse af træstubbe. Med stubboret kan man komme ind i de steder, hvor det er trængt med plads, og arbejde med fjernelse af træstubben på en sikker og forsvarlig måde, der ikke forstyrrer naboer eller forbipasserende.

Hvis du står og skal fjerne en træstub fra et træ der væltet i haven, eller hvis du mangler et sådan bor til din værktøjskasse, så læs med herunder. Vi guider dig i dit køb af dit næste bor, så du er sikker på, at du kommer hjem med den helt rigtige variant, der kan klare arbejdet.

Populære stubbor

Hvilket stubbor skal jeg købe?

Hvilket stubbor, du bør købe, kommer an på din arbejdsopgave. Boret kommer nemlig i forskellige længder og tykkelser, afhængig af hvor stor træstubben, der skal fjernes, er. I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at jo længere et bor du vælger, jo tykkere bør diameteren også være. På den måde sikrer du, at boret er stærkt og ikke knækker over, når du borer med det.

I dag er det muligt at få nogle ekstra store stubbor, der er op til 50 cm lange, og som betjenes med en speciel maskine. Disse bor er udstyret med et skær i bunden af boret, som høvler træet væk under knivene. Denne er især god, hvis du har en stor træstub på et forholdsvis trængt område for eksempel tæt ved en husmur eller hegn. Her er det muligt at komme ind med maskinen og bore.

Hvilke populære mærker skal jeg gå efter?

Når det kommer til stubbor, er der mange gode mærker at vælge mellem. Mangler du et bor, er mærket dog ikke det første, du skal gå efter. I stedet skal du sikre dig, at boret har den rigtige længde og tykkelse til din opgave. Men hvis du alligevel gerne vil sikre dig, at du kommer hjem med et godt bor, så finder du her 3 populære mærker, som i hvert fald lover kvalitet:

  • Diesella
  • Format
  • Gühring

Hvor kan jeg købe et stubbor?

Vi anbefaler, at du køber dit bor online. Her kan nemlig få et godt overblik og alle forskellige størrelser og tykkelser. Dette overblik vil være til stor hjælp, når du skal vælge et bor til din opgave. Desuden sparer det dig for en tur i byggemarkedet, der kan ende med at være forgæves – generelt har det enkelte byggemarked ikke et lige så stort udvalg, som du finder online.

Nu er du forhåbentlig klar til at finde det helt rigtige stubbor til din opgave. God arbejdslyst!