Tagmaling

Tagmaling

Taget på huset er noget, der hurtigt bliver grimt at se på, da der kan lægge sig både snavs, opstå alger, samt samle sig nedfaldsblade eller lignende. Vil man have skiftet taget ud, kan det blive en dyr omgang. For en både lettere og billigere løsning, kan du i stedet vælge at male taget, så det får et nyt look.

Heldigvis findes der et væld af forskellige muligheder for køb af tagmaling, uanset typen af tag, du har og farve du ønsker.

Her får du en guide til, hvad du skal være opmærksom på, før du går ud og investerer i en masse liter maling til at pifte taget op med.

Populært tagmaling

Hvilken type tagmaling skal jeg benytte til mit tag?

Typen af maling du skal benytte til dit tag, afhænger naturligvis af, hvilken slags tag, du har på din bolig. Det er derfor vigtigt, du er bevidst om, hvilket materiale dit tag er lavet i, før du går ud og køber en masse liter maling.

  • Iso Paint tagmaling er et af de mest populære produkter, når taget skal males. Denne type maling fungerer både til tage i eternit, fibercement, stålplader og betontagsten, der er blandt de mest almindelige tagtyper. Malingen er akrylbaseret, hvilket gør, at den trænger ned i taget for ekstra holdbarhed. Ydermere er der et stort valg af farver for denne type maling.
  • Har du tag lavet på tagplader, har et mærke som Flügger et godt udvalg til dig. Her kan du blandt andet vælge en af deres mest populære produkter til tagplader, i en sort og mat variant for et moderne og nutidigt look.

Se også: Facademaling

Hvor meget maling skal der bruges til mit tag?

Mængden af tagmaling afhænger af typen af maling, du har købt. Dog er det typisk, at 1 liter ordentlig tagmaling kan dække 4-8 m2. Dog skal du regne med, at dit tag skal have 2-3 lag maling, og det er derfor ikke nok blot at købe maling til det antal kvadratmeter taget måler.

Et godt råd kan være at købe nok maling til, at du kan give dit tag to lag. Når du har givet taget de tog lag, kan du derefter vurdere, om der er behov for et tredje lag, og derfor skal købe mere maling.

Hvor kan jeg købe maling til taget?

Naturligvis kan der købes maling til taget i både diverse havecentre og i malerforretninger. Dog er der væsentlig større mulighed for at ramme plet med den rigtige type og farve, hvis du tager et kig hos online forhandlere. På den måde kan du sammenligne både farver, priser og finde frem til, hvor du kan få den helt rette tagmaling til den billigste pris.