Hygiejne tips til mænd: Sådan holder du dig ren og frisk

hvorfor du skal få styr på din hygiejne

For at holde dig frisk, ren og duftende er det vigtigt at opretholde en ordentlig hygiejne. Det er ligegyldigt om du er mand eller kvinde, det er vigtigt at holde styr på din personlige plejerutine for at fremme et godt helbred.

Brug disse tips til mandlig hygiejne, så du bliver en af de mænd, der gerne vil undgå at se ud som om de lige er rullet ud af sengen.

Tag regelmæssigt brusebad

Regelmæssig vask er et af de vigtigste råd til mandlig hygiejne.

Det er vigtigt at holde din krop ren og fri for bakterier og sved.

Brug en sæbe eller kropsvask af god kvalitet. Sørg for at bruge en sæbe, der er beregnet til din hudtype. Hele kroppen skal skrubbes, hvor især steder som lyske og under arme er vigtige for især mænd.

Vask dit hår

tips til bedre hygiejne som mand

Det er vigtigt for den generelle hygiejne at holde dit hår rent og fri for snavs og olie. Brug en shampoo og balsam der passer til din hårtype. Hvis du har fedtet hår, skal du sørge for at vaske det oftere.

Det er vigtigt at bruge en sæbe eller kropsvask af god kvalitet for at holde huden ren. Vælg en sæbe, der er beregnet til din hudtype. Og sørg for, at du skyller den ordentligt af.

Brug kvalitetsprodukter

Det kan være utroligt fristende at benytte de billige produkter fra supermarkedet. Mange af os tænker, at de vil kan være lige så gode, som de dyre hygiejne produkter fra mere eksklusive butikker. Er der overhovedet så stor en forskel, når det kommer til stykket?

Ja, der er faktisk ret stor forskel på kvaliteten af produkter. Og ofte hænger dette sammen med prisen på produkterne. Signatura har for eksempel nogle glimrende produkter, som er meget bedre at benytte sig af, end dem som du finder nede i supermarkedet.

I gode kvalitetsprodukter er der er en masse gode ingredienser, som er langt mere skånsom over for din hud (og giver et bedre resultat), end de billige produkter nede fra supermarkedet.

En shampoo er ikke blot en shampoo

En at de hygiejneprodukter, som vi alle benytter os af, er shampooen. Rigtig mange af os benytter en billig shampoo som vi har købt nede i supermarkedet – og ofte er den også købt på tilbud. Men det er ikke altid det bedste valg, vi kan tage for vores hår.

Tør hovedbund kan sagtens være et resultat af en dårlig shampoo, og hvis du døjer med tør hovedbund, så bør du overveje at prøve en ny shampoo. Hvis du ikke føler den store forskel, så kan du altid gå over til den billige variant igen.

Det er samtidig vigtigt at huske på, at man faktisk ikke skal bruge så meget shampoo ad gangen. Ofte skal man slet ikke bruge mere end en klat på størrelse med en to-krone, uanset hvor meget hår man har. Det er nemlig kun hovedbunden, som skal have shampoo. Resten af håret behøver ikke at have shampoo, og du kan endda risikere at udtørre dit hår, hvis du skrubber det ind i shampoo.

Husk at tage til frisøren

Når vi tager til frisøren, så får vi ikke ligefrem bedre hygiejne. Men vi kommer til at se en del med at soigneret ud, end hvis vi ikke gjorde det. Og vi ligner dermed mere end person, som har styr på vores hygiejne.

Husk derfor lige at smutte til frisøren og få dit hår fikset i en flot hårstil. Du kan eventuelt også overveje at tage til en barber, som kan hjælpe dig med at finde frem til et rigtig flot udseende, når det kommer til dit skæg.

Barber dig regelmæssigt

Barbering er en vigtig del af en mands plejerutine. For at undgå barberbrænde og irritation er det vigtigt at bruge en barberskum eller -gel af god kvalitet. Påfør barbercremen eller barbergelen på din hud, og barber dig derefter. Sørg for at skylle din barbermaskine efter hvert strøg for at undgå, at bladene tilstoppes.

få styr på hygiejnen som mand

Hvis du har skæg, så husk at studse med din skægtrimmer flere gange om ugen. Helt ligesom hår i øre og næse bør trimmes med en næsehårstrimmer 2-3 gange om ugen.

Brug deodorant

Det er vigtigt at bruge en deodorant af god kvalitet for at kontrollere kropslugt. Deodoranter virker ved at neutralisere de bakterier, der forårsager dårlig lugt. Vælg en deodorant der passer til din hudtype, og påfør deodoranten i armhulerne.

Hold dine negle rene og klippede – snavs og bakterier kan samle sig under neglene

Det er vigtigt at klippe dine negle regelmæssigt for at undgå, at der samler sig snavs og bakterier under neglene. Du kan bruge en negleklipper eller en fil til at holde dem korte og pæne.

Gå i rent tøj hver dag – vask det ofte

Det er vigtigt at have rent tøj på hver dag. Sørg for at vaske dit tøj ofte, især hvis du skal have det på mere end én gang. Snavset tøj kan indeholde bakterier og snavs og kan få dig til at lugte dårligt.

Skift dit sengelinned regelmæssigt – mindst en gang om ugen

Skift dit sengelinned regelmæssigt og mindst en gang om ugen. Snavset sengelinned kan indeholde bakterier og snavs, der både kan give dårlig hud og kan gøre dig syg.