Weekend overraskelse i Tyskland på bustur med familie og venner?

Weekend overraskelse i Tyskland på bustur med familie og venner

Fylder din partner/kæreste rund fødselsdag? Måske du overvejer at arrangerer en weekendtur for hele familien og venner i anledning af noget stort i jeres forhold?

Hvorfor ikke gøre det lidt anderledes, og arrangerer en weekendtur i Tyskland med de nærmeste hvor det f.eks. kan være en overraskelse til fejring af konen/mandens runde fødselsdag?

Det kræver både forberedelse, logistik og økonomi. Det er ikke billigt, men hvis i har penge til det, vil det med garanti overraske ham/hende glædeligt.

En weekend overraskelse i Tyskland på bustur med familie og venner kræver, at du kigger på busser til leje som ved Engesvang Turistfart eller andet firma i den region hvor du bor. En weekend kan arrangeres med biler, men det vil dog blive rodet og mindre sjovt, hvis i er 30-50 personer der skal være sammen. Derfor er bus det oplagte valg for at turen bliver perfekt.

Hvor skal i tage hen?

De fleste kender til bilferie, så derfor er en bustur ikke et problem. Tyskland byder på charmerende middelalderbyer, kæmpe storbyer, uendelige kultur oplevelser, forlystelser og smukke historiske landskaber lige fra det helt flade til de store bjerge.

Men for en weekendtur skal i ikke køre for langt. Det udelukker det sydlige Tyskland med alperne og byerne på den romantiske tur. Dog finder du mange fede steder i vores store naboland, der er indenfor køreafstand.

En tur til Flensborg som har mange afslappende og smukke steder, kan være et oplagt sted. Berlin eller Hamborg til storby turen med de uendelige muligheder af oplevelser der bydes på, kan være et andet oplagt sted at tage hen. Øen Rügen der er Tysklands største ø, byder på lækker natur hvor et badehotel kan være opholdsstedet.

Hvis det skal være smukt og lidt mere afslappende/anderledes end storbyen eller havet, så er Harzen absolut indenfor køreafstand og byder på fornøjelser til børnefamilierne.

Harzen

Harzen har haft et ry for at være sådan lidt støvet, proletarisk og kun for gamle eller bonderøve. Men du snyder dig selv, hvis du fastholder denne uvidende tanke.

Harzens byder på noget for de fleste, hvor det vel kun er storby oplevelsen der mangler. Her finder du en dejlig mangfoldighed med det hyggelige og smukke i højsædet.

En bustur med familie og venner inkluderer måske også de mindre børn, hvor du finder mange oplevelser som Movieland og Tropical Islands feriepark, Videnskabsmuseet i Wolfsburg, Harzen Nationalpark, Dinosauerparken m.m. der kan underholde børnene.
Til de store/voksne er de flotte søer, skove, dramatiske bjerge og charmende byer noget, der både indbyder til social samvær og oplevelser.

Byerne Goslar, Bad Harzburg, Vernigerode eller Quedlinburg med sine 1.000 fredede bindingsværkshuse der er på Unescos kulturarv, byder på charme, historie og eventyr oplevelse.

Goslars indre by byder på kejserslottet Kaiserpfalz, der også er med på Unescos liste over verdens kulturarv.

I det nordlige Harzen ved foden af Brocken bjerget, finder du den farverige by Wernigerode der efter murens fald, er blevet restaureret tilbage til fordums tid. Her kan du tage et lille tog op til slottet der troner over byen, som er et fantastisk skue. Helt ligesom du kan tage op på Brocken bjerget.

Valget?

Harzen er oplagt, hvor det gælder om at finde det rigtige overnatningssted. Der skal selvfølgelig regnes på køretiden som kan være ganske forskelligt alt afhængig af hvor i landet du bor. Men området er perfekt både til hygge, sjov, aktivitet, afslapning eller romantik.