Vær altid beredt – og præsentabel

præsentabel

Denne artikel er sponsoreret af de i artiklen nævnte firmaer og skal betragtes som reklame.

Det hedder sig, at det er det indre, der er vigtigst, og det er det for så vidt også på den lange bane. Omvendt hedder det sig også, at det er førstehåndsindtrykket der tæller, og det er mere sandt, end man måske kunne ønske. Uanset om man bryder sig om det, eller ej, er udseendet en vigtig faktor, når man skal begår sig i denne verden, og jo før man indstiller sig på det, desto bedre. Læs med og få et par tips til, hvordan du sikrer dig, at omgivelserne har en positiv opfattelse af din person.

Et velsoigneret ydre betyder alt

Hvis du kun måtte vælge én ting at optimere på, bør valget falde på det velsoignerede ydre. Det er muligt, at du til daglig arbejder med jord og beton, eller passer grise på en svinefarm, men til fyraften er du nødt til at skifte gear. Bad, deodorant og almindelig hygiejne er kritiske faktorer, og her kan der ikke gås på kompromis. Det gælder selvfølgelig også negle, firsure, skæg og hvad der ellers hører sig til. Alt skal være veltrimmet til hver en tid – også selv om du bare har en friaften derhjemme. Du ved aldrig, hvem der dukker op, eller hvad der skal ske.

Det hvide smil hører også til en absolut vinder, og her falder mange i. Selv om du hverken har rådne tænder eller dårlige ånde, kan du sagtens have belægninger fra rygning, kaffe eller rødvin, som ikke lader sig fjerne med en almindelig tandbørstning. Tal med din lokale tandlæge, når du alligevel er til eftersyn med perlerækken. Ofte kan de tilbyde en relativ billig ekstrabehandling, som får tænderne til at se ud som nye. Bor du i Københavnsområde kan du overveje De5smil, som har et ganske godt ry på de kanter. Se på hjemmesiden, hvad en tandblegning koster, eller ring til dem, hvis du er i tvivl.

Klæd dig pænt på – altid

Akkurat som med hygiejnen gælder det for påklædningen, at der ikke må springes over, hvor gærdet er lavest. Selvfølgelig har du lov at gå i behagelige cowboybukser og T-shirt derhjemme, men campinghabit og crocs eller træsko er altså ikke de bedste valg. Hvis naboen ringer på eller du får uventet besøg.

Når du går i byen eller tager på arbejde, må du fælge den dresscode, der nu engang er, hvad enten det er kedeldragt eller jakkesæt. Du bør hverken over- eller underdresse, men følge den kotyme, der nu engang er. Det er i hvert fald den tommelfingerregel, man som regel kommer længst med at følge.

Parfume eller ej?

En rigtig mand skal ikke emme af parfume, hvis kvinderne skal bestemme. Selvfølgelig skal du være ren og pæn, men et strejf af naturlig maskulin musk skader faktisk ikke. Den kommer helt af sig selv, hvis du ikke overdøver den med overdrevne mængder af parfume. Her er det dog meget individuelt, da stofskifte og svedproduktion kan være meget forskelligt. Det vigtigste er, at du er opmærksom og finder den balance, der passer bedst til dig. Omvendt er det selvfølgelig ikke forbudt at finde en god parfume, som du selv er godt tilpas med. Men brug den med måde – omgivelserne fornemmer dine dufte langt stærkere end du selv.