Varmekanon

Varmekanon

Ikke alle rum er lige lette at opvarme. Hvis du har en stor stald, lade, et lager eller værksted, så er det sjældent, at du kan få varmen med en enkel lille radiator. Derfor er det en god idé at købe en varmekanon, så du kan få lidt mere saft og kraft bag opvarmningen.

Det gælder dog om at købe en maskine, der passer til dine behov. Et dårligt overvejet køb kan resultere i mange ærgrelser bagefter, og det er meget bedre at ramme rigtigt i første forsøg fremfor at skulle til at bytte en vare. Herunder finder du et par fif til at få den helt rigtige varmemaskine.

Populære varmekanoner

Hvad er forskellen på en varmekanon og varmeblæser?

Der findes både varmekanoner og varmeblæsere, men er det ikke lige meget, hvilken du køber? Bestemt ikke. En varmeblæser er ikke nær så kraftig som en -kanon, så hvis du vil kunne opvarme større rum, har du brug for en maskine med flere kræfter i sig.

Hvilken type varmekanon skal du vælge?

Generelt kan en dieselvarmekanon med skorsten være et godt valg, så længe du har gode udluftningsmuligheder. Du skal kunne åbne et vindue eller have et eller andet form for udluftningssystem, så røgen kan blive fjernet fra rummet. Hvis det ikke lyder som noget for dig, kan du dog også gå efter de maskiner til varme, der kører på gas.

  • Dieselvarmekanoner egner sig godt til store rum som stalde og lader. De er dyrere at købe, men billigere at bruge.
  • Gasvarmekanoner egner sig godt til at blive brugt på ufremkommelige steder, da de er lette at bruge, og de er gode til at varme hurtigt op. De er dog bedst til at opvarme rum midlertidigt og er ikke nær så stærke som maskinerne til varme, der kører på diesel.

Hvor stor en varmekanon skal jeg købe?

Jo større rummet er, jo flere kW har du brug for i din maskine. Til meget store rum bør du derfor overveje at gå efter varmemaskiner, der kan yde over 100 kW.

Generelt set veksler priserne på disse maskiner mellem omkring 500 kroner og op over 15.000 kroner. Dette reflekterer i høj grad størrelsen og kraften i maskinen. Du skal derfor overveje, hvilke behov du har, og hvor mange penge, du har at gøre godt med, når du overvejer størrelsen.

Derefter er der den anden måde at overveje prisen på: Forbruget. Det er én ting at købe og betale for en maskine til varme. Det er en anden ting at bruge den og betale for det forbrug. For eksempel dieselvarmekanoner er billigere at bruge, når de først er købt.

De kan derfor betale sig selv hjem på den lange bane. Igen må du overveje, hvad der vil virke bedst for dig i denne sammenhæng, og hvor store regninger du kan tåle.

I sidste ende må du tage udgangspunkt i dit eget forbrug og behov. Det kan blive en dyr fornøjelse at købe en varmekanon, der faktisk egner sig til dig, men det er bedre at punge ud end at købe en lille sølle maskine, som knapt nok varmer et hjørne af dit værksted.