Komplet købsguide til vinduesmaling

køb billig vinduesmaling til huset

Når du ejer din egen bolig, skal du være klar til at vedligeholde den. Huse forandrer sig gennem tiden: Murværk og materialer ældes og slides af vind og vejr. Derfor bliver du aldrig rigtig færdig med at holde opsyn med det. Der er altid et eller andet at lave.

En af de ting, som du kan komme ud for med et par års mellemrum er, at malingen på vinduesrammerne begynder at skalle af. Det får huset til at se slidt ud og giver et indtryk af dårligt vedligehold, samtidig med at vinduesmalingen på den udvendige side af vinduerne er vigtig for rammens beskyttelse mod elementerne, især hvis der er tale om en træramme.

Derfor har du netop brug for en rigtig god vinduesmaling.

Gode produkter

Vælg den rigtige type af maling

Det er vigtigt, at du ikke bare går ud og køber helt almindelig vægmaling, når du skal male en udvendig vinduesramme. Du skal gå efter ’Dør- og vinduesmaling’, der er designet til at kunne bruges på ting, der udsættes for udendørselementer. Kig efter denne specifikke form for maling, da maling der bruges til almindelig træbeskyttelse, kan begynde at klæbe så vinduerne bliver vanskeligere at åbne.

Hvornår skal jeg male?

Når du skal male noget som helst udenfor er du nødt til at tage højde for vejret. Det mest optimale tidspunkt at male vinduerne på vil være, når temperaturen er mellem 12 og 25 grader. Det giver bedre chancer for, at malingen holder længere. Og så skal det selvfølgelig være tørvejr udenfor – det siger forhåbentlig sig selv, at regn gør det svært for maling at tørre.

Det er også en god idé at måle træets fugtighed. Du kan købe en fugtmåler online eller hos den lokale farvehandler, og når du måler fugtigheden i træet, må fugtigheden maksimalt være 15%. På denne måde kan du sikre dig, at træet er tørt nok til at blive malet.

Se også: Godt strukturmaling til boligen

Bedst i test vinduesmaling

Hvis du vil sikre dig en rigtig god vinduesmaling, kan du overveje at købe Pinotex Dør- og Vinduesmaling, da denne er blevet vurderet til at give de bedste slutresultater. Udover Pinotex kan du dog også købe mærker som Flugger og Gori, der alle kan give dig en solid beskyttelse af vinduerne.

Overskuelige priser

Det er heldigvis ikke videre dyrt at vedligeholde dine vinduer. Hvis du er interesseret i at købe Pinotex Dør- og Vinduesmaling vil det for eksempel kun koste dig mellem 400 og 500 kroner. Du kan dermed få noget af markedets bedste vinduesmaling til en ganske overskuelig pris.