Find strukturmaling nemt og hurtigt

køb strukturmaling med farve

Maling med struktur giver dine vægge en grovkornet og rustik overflade, hvilket kan give lidt mere end den glatte væg vil gøre. Strukturmaling giver et fint spil i 3D på de større flader som vægge eller loft.

I denne guide finder du det populære maling blandet med sand til at behandle dine vægge og lofter med. Find det rigtige produkt nemt og hurtigt, så dine vægge kan fremstå mere spændende og levende i 2021 og fremefter.

Populær strukturmaling

B&J 771 Strygepuds Grov 4,5 Liter

DKK479,00 Til Butik

Dyrup væg strukturmaling 10 hvid 9 L

DKK749,00 Til Butik

B&J 729 Plastkridering Hvid 15 kg

DKK749,00 Til Butik

Skalflex Interiør-Struktur grov hvid 15 kg

DKK619,95 Til Butik

Skalflex Interiør-Struktur sand råhvid 15 kg

DKK629,95 Til Butik

Skalflex facadestruktur grov hvid 15 kg

DKK949,00 Til Butik

Skalflex facadestruktur grov koksgrå 15 kg

DKK949,95 Til Butik

Skalflex facadestruktur fin sokkelgrå 15 kg

DKK1.078,00 Til Butik

Hvad er strukturmaling?

Når du skal købe maling, så findes der utallige former og kvaliteter. Ikke bare størrelser på spandene, men materialerne, indholdsfortegnelsen og farveudbud er stort.

Strukturmaling er det underliggende maling inden farven. Malingstypen er blandet op med sand i forskellige størrelser/grovhed. Denne type maling er en behandling af vægge, som altid skal males over med en dækmaling bagefter(med mindre det er blandet med farve). Strukturmaling kaldes ofte også sandmaling, sandstrukturmaling eller pudsmaling. Malingen skal ikke forveksles med savsmuldstapet.

Du skal vælge maling, alt efter hvilket underlag der skal males på. Heldigvis er valgene indenfor strukturmaling relativt nemt.

Underlag og maling med struktur?

køb maling med struktur til stuen

Følgende underlag fungerer godt med maling med struktur:

  • Gipsplader
  • Puds
  • Beton
  • Tapet
  • Filt
  • Glasvæv, væv
  • Mursten
  • Andre malede overflader

Du skal kigge efter maling, der egner sig til dèt underlag, du gerne vil male på.

Hvis dine vægge er ujævne, så er denne strukturmaling genial. Den skjuler nemlig ujævnheder såsom små revner. Sandet i malingen gør det umuligt at se små fejl i underlaget. Helt ligesom du kan ændre tapet med glasvæg til at se pudset ud.

Du kan selv bestemme, hvor meget der skal skjules. Ved at bruge enten en korthåret rulle eller en langhåret malerrulle kan du selv styre, hvor meget struktur malingen skal skabe.

På den måde bliver udtrykket, når du er færdig med at male, altid unikt og helt personligt. Du kan med andre ord være sikker på, at resultatet bliver helt, som du vil have det.

Strukturmaling har tre forskellige grovheder

Maling med struktur kan købes med tre forskellige typer grovheder i strukturen. Hvilken grovkorn malingen har, og hvilken værktøj du bruger, spiller ind på den færdige effekt. Her kan du vælge mellem den fine, mellem og grove type. Typerne bliver ofte også inddelt i sandmaling, struktur 2½ fin og struktur 1½ grov.

Den fine maling giver den glatpudset væg. Med mellem struktur får du en mere kornet struktur. Mens den grove struktur kan give effekt af en groft oppudset væg.

Strukturmaling til indendørs brug?

Selvom det måske lyder mærkeligt at smøre sand på væggene i stuen, så kan du trygt gøre det. Det er ikke rigtig sand der bruges og bindes i malingen, så “sandet” drysser ikke ned fra væggene, når de er tørre.

Skalflex, Dyrup, Jotun, Luxi og andre mærker er populære, hvor du kan købe online hos Decofarver kendt fra Løvens hule, eller du kan købe hos de kendte forhandlere som Flugger, Harald Nyborg, Silvan, Jem & Fix m.m.

find prismatch på maling hos Decofarver

Købe maling til udendørs brug?

Du kan sagtens købe denne type til udendørs brug. På den måde kan du få det smarte, pudsede look på alle typer facader og vægge. Og det er helt uden brug af almindeligt puds eller en murer. Bare ved hjælp af den rette form for maling og en passende malerrulle.

Strukturmaling og vådrum?

Malingen er ikke egnet til vådrum eller steder med stor slidtage. Laget af sand i malingen der påføres overfladen er sart overfor berøringer. Brug i stedet noget vådrumsmaling i god kvalitet.

Hvilken rulle til Strukturmaling?

Du skal bruge en korthåret malerrulle til fin struktur, og langluvet rulle til en grovere struktur.

Hvordan du maler

Du påfører maling med malerrulle, pensel eller en kost. Til det skuret udtryk bruger du filtbræt eller skuresvamp.

Inden du begynder med malingen på væggen, så husk at grunde først så malingen hæfter ordentlig på overfladen.

Type af malerulle eller pensel giver dig mulighed for at differencer graden af strukturen. Korte hår på rullen giver et finere resultat, hvor malerruller med længere hår giver mere mellemrum til grovere struktur.

Brug malerrulle til de større overflader. Strukturmaling tørrer hurtigt, og derfor skal du arbejde hurtigere med en pensel, så malingen ikke tørrer inden du er færdig. Helt ligesom du skal være omhyggelig, så overfladen bliver helt dækket.

Hvis du vælger at male med en kost, så husk at have en skammel eller andet så du kan nå hele overfladen i èn bevægelse.

https://youtu.be/jZbbXGZTFSAhttps://youtu.be/2Lz8Qdd7hQw

Hvordan fjerner du strukturmaling?

Hvis du ønsker en glat væg, fjerner du malingen ved at slibe med et groft slibepapir. Du også vælge en slibemaskine og derefter måske fuldspartle væggene.

Hvad er strygepuds?

Strygepuds bruges til at give et let og ru udtryk på overfladen. Det er en ret fyldende maling.

Strukturmaling på savsmuldstapet?

Savsmuldstapet har struktur i forvejen, og derfor vil malingen ikke give et særlig godt resultat. Desværre bør savsmuldstapet fjernes og det er ret fast arbejde at fjerne tapetklister og savsmuldstapetet. Du bør købe en tapet stripper til at fjerne tapetet(tapetafdamper bruges også) og måske sætte filt op inden vægmaling.