Træbeskyttelse

Træbeskyttelse

Lige så vel som dine havemøbler og dine cykler bliver slidt af hårde vejrforhold, er dette også tilfældet for diverse former for udendørs træværk. Desværre er det ikke lige så nemt, at sætte en terrasse eller et plankeværk i læ for det hårde vejr, som det er med en cykel eller med havemøbler.

Heldigvis kan du holde dit træ velbevaret på anden vis – nemlig med træbeskyttelse.

Her får du en komplet guide til, hvilken type beskyttelse du bør vælge, så dit træ kan holde sig pænt mange år frem.

Populært træbeskyttelse

Hvilken træbeskyttelse er bedst?

Der findes grundlæggende tre former for beskyttelse, du kan vælge at benytte. Her er der tale om halvdækkende, heldækkende og transparent.

Benytter du den transparente model, lader dette årene i træet træde tydeligt frem, således at det bliver fremhævet, hvis træet der skal beskyttes i sig selv er flot.

Den heldækkende form er ofte i form af træmaling, og lader derfor ikke træets naturlige skønhed træde ligeså godt frem. Til gengæld beskytter denne type bedre end den transparente der ofte er træolie.

Dog er det ikke alle former for træ, der er velegnet til den heldækkende udgave, så dette bør man undersøge, før man går i gang.

Kan jeg købe træbeskyttelse med farve?

Hvis du ønsker at beskytte dit træ og samtidig give det en nyt look, kan du sagtens købe træbeskyttelse med farve. Dette kan enten være heldækkende som almindelig træmaling, eller med toner eller nuancer af bestemte farver, så man stadig kan ane den oprindelige træfarve bag ved beskyttelsen.

Er det dyrt at købe træbeskyttelse?

Prisen afhænger af mange forskellige ting. Først og fremmest kommer det an på mærke og kvalitet af produktet. Nogle mærker lover op til 15 års holdbarhed, hvilket derfor også kan gøre beskyttelsen en del dyrere, end dem der blot lover 5 års holdbarhed.

Ydermere afhænger prisen også af, om du vælger den heldækkende, halvdækkende eller transparente beskyttelse til dit træ.

Hvor kan jeg købe træbeskyttelse?

Den mest optimale løsning for dig, der gerne vil købe træbeskyttelse, er, at købe det hos online forhandlere. Først og fremmest har du væsentligt større chance for at finde netop den type, der er behov for til dit træ, da udbuddet er større online, end det er hos eksempelvis det enkelte havecenter.

Ydermere kan du let og hurtigt finde frem til, hvor netop den udgave du er på jagt efter, forhandles til laveste pris.