Båndsliber

Båndsliber

Endnu et af de stykker værktøj, du ikke vidste, at du ikke kan leve uden, før end du har haft det mellem hænderne. Båndsliberen er helt perfekt til større opgaver end excentersliberen, som de fleste kender.

Har du en passion for værktøj, eller kan du bare godt lide at gøre det selv? Lige meget hvad, så kan du her læse om, hvad du skal kigge efter, hvis du er på udkig efter en båndsliber til værktøjssamlingen.

Populære båndslibere

Hvilke typer af båndslibere findes der?

En båndsliber kendes også som en båndpudser og er storebror til excentersliberen. Hvor excentersliberen har en rund skive, som du bruger til at slibe små overflader, har båndsliberen en større slibeflade og egner sig derfor bedre til større overflader, fordi du lettere kan slibe glat og jævnt.

En båndsliber findes både som stationær og som håndholdt, og hver af de to varianter har sine klare fordele, så læs med her, så du kan træffe den rigtige beslutning, når du skal vælge din båndsliber.

Se også: Bedste båndsave

Hvad skal du kigge efter, når du køber en båndsliber?

Ligesom med alle andre former for værktøj er der en række ting, der kan være gode at overveje, inden du går ud og køber en model, du måske ikke kender. Her er en række ting, du kan kigge efter når du skal finde den model, der passer til dine behov:

Betjening

Det er vigtigt, at du let kan komme til start/stop knappen, så du altid kan holde sliberen med den ene hånd og stadig komme til knappen med den anden. Samtidig er det rart, hvis knappen kan låses, så du ikke skal holde den inde hele tiden, når du bruger maskinen.

Håndgreb/hastighed

Skal du arbejde med maskinen mange timer om dagen, er det rigtig vigtigt, at du har et godt og behageligt greb at holde på, og at maskinen har en god balance. På den måde skal du kun koncentrere dig om at styre maskinen og ikke samtidig balancere den. På samme måde gør en indstillelig hastighed arbejdet meget lettere for dig.

Power

For at opnå et så jævnt resultat som muligt er du nødt til at have en maskine, der kan køre med samme kraft lige meget, hvilke underlag du bruger den på. Det anbefales at vælge en model med ikke mindre end 700 Watt.

Bånd/båndskift

Det er både vigtigt, hvordan båndet er placeret på maskinen, samt hvor let det er at skifte det. På den måde gør du arbejdet så let som muligt for dig selv. Sørg for, at maskinen kan komme ud i hjørner og til kanter, samt at det er let at klikke båndet af, når det skal skiftes.

Støj/støv

Begge dele er vigtige for komforten, når du bruger din båndsliber. Der skal være en pose til opsamling af støv, og den skal have en vis størrelse, så der kan være noget i den. På den anden side må posen heller ikke blive for tung for dig, så den hæmmer bevægelserne. I forhold til støj vil du ikke kunne undgå at skulle have høreværn på, når du bruger din båndsliber, men vælg alligevel en med så lidt støj som muligt, især hvis du skal slibe mange timer i træk.

Sæt dig godt ind i tingene, inden du køber en båndsliber, se efter tilbud på båndsliber.dk, for når først du finder den rigtige, vil du ikke fortryde det!