Barberknive

barberkniv

Hvis du ønsker en rigtig tæt og flot barbering, så er der ingen vej udenom en god barberkniv. Den gammeldags måde at barbere sig på skaber nemlig et resultat, som ikke er muligt med andet barbergrej, ej heller barberblade. Det er dog de færreste, som benytter sig af en barberkniv, da det kan virke gammeldags, voldsomt og svært.

Barberkniven kræver lidt øvelse, men når man først har denne øvelse, så vil man aldrig benytte andet udstyr til ens barbering igen. Du kan derfor ligeså godt komme i gang med at bruge en barberkniv, jo før du kommer i gang, jo før opnår du fornøjelsen af denne ultra tætte barbering. Samtidig er der noget rigtigt mandigt ved barbering med en barberkniv, og det leder tankerne hen på klassiske film som Godfather. Her fik de stilede jakkesætklædte mænd ordnet barberingen med en sådan kniv, mens man frygtede at barberen ville skære dem i halsen, som en del af mafiakrigen. Læs med her, når vi vejleder dig til det rette valg og korrekt brug af barberkniven.

Populære barberknive

Hvilken barberkniv skal du købe?

Der findes mange gode barberknive og kniven i sig selv er meget simpel. Du kan sammenligne det lidt med en god køkkenkniv, det er intet teknik eller lir, men kvaliteten på bladet skal stadig være i orden.

Køb en barberkniv med et blad af høj kvalitet, så kan det ikke gå galt. Det bedste sted at købe en sådan kniv er på nettet, i en af de mange netbutikker med speciale i barbering. Her er produkterne nemlig nøje udvalgt og testede, da det er hele netbutikkens image, som er på spil. Hermed er den en vis sikkerhed for kvalitet, i modsætning til hvis man køber på en netbutik, som ikke er specialister i barbergrej.

Vælger du en kniv med et godt barberblad, så kan dette slibes nærmest uendeligt, hvorfor investeringen i en god barberkniv næsten er en engangsinvestering. På sigt bliver denne måde derfor også den billigste måde at barbere sig på.

Sådan bruger du en barberkniv

#1:      Forberedelsen

Vask dit ansigt grundigt i lunkent vand inden barberingen. På denne måde bliver skægstubbene bløde og medgørlige.

#2:      Påfør barberskum med en barberkost

Læg først din barberkost i varmt vand i nogle minutter, så bliver den dejlig blød. Tag herefter børsten op i din barbersæbe og kør den rundt til du har en fed og cremet konsistens. Kom det skummende produkt i ansigtet via cirkulære bevægelser med kosten. De cirkulære bevægelser løfter skægstubbene, så de er nemmere at komme til med kniven.

#3:   Grebet

Der findes ikke et korrekt greb, man skal bare holde, som man finder bedst. Nogen kan bedst holde på en måde, mens andre bedst kan holde på en anden måde. Derudover bliver man nødt til at skifte greb undervejs, så man kan komme til de forskellige steder i ansigtet. Vinklen gør nemlig, at man ikke kan holde det samme greb overalt.

#4:      Selve barberingen

Barber så vidt muligt i skægstubbenes retning, da dette er det mest skånsomme for din hud. Der kan dog være steder, hvor man bliver nødt til at barbere i en anden retning, men hold dette til et minimum. Kniven skal ikke presses mod huden, den skal være skarp nok til bare at hvile mod huden, så klarer bladet resten.

#5:      Efter barberingen

Vask huden grundigt i kold vand. Grunden til du skal bruge kold vand er, at der ikke er bakterier i koldt vand, samt den kolde vand er med til at lukke porrerne i huden. Til sidst kommes der en god aftershave på hele det barberede område, så huden bliver desinficeret og røde knopper undgås. Se også nedenstående videoer hvor processen gennemgås:

https://youtu.be/nXrqXAQXRBc