Barbersæbe

barbersæbe

Du har sikkert hørt om barbersæbe i forbindelse med gammeldags barbering med ragekniv, men mange ved faktisk ikke hvad barbersæbe egentlig er. Det er dog et meget vigtigt element i en succesfuld oldschool barbering, hvorfor du bliver nødt til at vide noget om det. Derfor har vi lavet denne guide om barbersæbe, hvor vi kommer ind på hvad det er, samt hvor du kan købe det.

Populære produkter

Hvad er barbersæbe?

En god barbersæbe indeholder stoffer til smøring af huden, så du ikke skærer dig under barberingen med ragekniv. I de fleste gode sæber til barbering er det glycerin og fedt, som sikrer denne vigtige smøring og beskyttelse af huden. Kombination af glycerin og fedt er nemlig den helt ideelle beskyttelse, hvorfor denne blanding har været anvendt igennem en lang årrække. Der skal selvfølgelig mange andre vigtige stoffer til at udgøre gode barbersæber, men de er grundlæggende bygget op om disse 2 stoffer.

Hvorfor skal du bruge barbersæbe?

Som beskrevet ovenfor, så er det vigtigt med en god beskyttelse mod den ultra skarpe ragekniv. For alt i verden skal man undgå rifter under barberingen, da der kommer baktier i og det danner de irriterende røde knopper, som de fleste har oplevet efter en barbering. Barbersæben har været kendt og brugt helt tilbage fra gamle dage.  Selvom den er blevet videreudviklet og forbedret, så var det også en vigtig del af barbering i tidernes morgen. Allerede dengang var man nemlig klar over vigtigheden af en sæbe til beskyttelse under barbering, helt ligesom barberskum er blevet normalt i dag.

Brug ikke almindelig sæbe

Du må aldrig nøjes med almindelig sæbe, når du barberer dig på gammeldags vis. Almindelig sæbe yder slet ikke den rette beskyttelse, hvorfor din hud bliver udsat for en unødig hård behandling. Det vil formenligt medføre både rifter, tør hud og røde knopper. Når huden først har været belastet nogle gange, så har den en tendens til at være sart i lang tid. Det er derfor med at have noget rigtigt sæbe, når man skal barbere sig første gang.

Dyr eller billig barbersæbe?

Barbersæbe behøver ikke være specielt dyrt, men det koster dog lidt at fremstille en sådan sæbe i god kvalitet. Derfor vil den også være lidt dyrere end almindelig billig sæbe, men det er dog ikke noget, som vælter dit barberbudget. Du kan sagtens få en god barbersæbe til under 100 kroner, og en sådan kan holde i lang tid. Det kan derfor slet ikke betale sig at spare de småpenge, som en almindelig sæbe vil spare dig for. Din hud fortjener en rigtig sæbe til formålet. Der fås selvfølgelig også langt dyrere modeller, men så begynder man også at betale en del for mærket og duften. Man kan sammenligne dette lidt med deodoranter. Man kan få en velfungerende model rimeligt billigt, men nogle vil gerne give ekstra for bestemte mærker.

Hvem forhandler god barbersæbe?

Der findes et hav af netbutikker, som sælger alt udstyr til barbering. Her kender butikkerne produkterne, og de sælger derfor kun produkter, som de kan stå inde for. Samtidig er det som regel billigst at handle i en sådan netbutik, frem for at købe i en fysisk butik. Der er hård konkurrence mellem disse netbutikker, hvilket altid sikrer dig skarpe priser og gode tilbud.

Se videoerne nedenfor og lær mere om barbersæber

Guide til Barbersæbe Opskumning

Guide: Det Bedste Valg Til Netop Dig

De Bedste Barbersæber i 2018?