Cykelvogn

Cykelvogn

I Danmark elsker vi at transportere os via cykel, og det er et transportmiddel som både unge og gamle benytter sig af. Men når man skal cykle med børnene inde i byen hver morgen, så kan det blive en stressende situation, hvis ikke man synes, man har styr og kontrol over dem.

Derfor er en cykelvogn til børn smart at have, så man kan vide sig sikker på, at børnene sidder trygt og godt på ”bagsædet” af din cykel.

Desuden er cykelanhængere og cykeltrailere smarte at have til transport af varer og andre goder. Vi har samlet en købsguide til dig, der leder efter en cykelvogn til din cykel.

Hvilke cykelvogne kan jeg vælge i mellem?

Afhængig af, hvad du skal bruge din vogn til cyklen til, så er der nogle forskellige bud på, hvilken én du bør købe. Normalt deler man cykeltrailere og –vogne op i 3 kategorier:

 • Cykelvogn til børn
  Denne model har du højst sandsynlig allerede fået øje på i trafikken. Den er en let lille vogn med et regntæt beslag, hvor der er plads til et barn eller to børn på en lille bænk i den ene ende.
 • Cykeltrailer
  Denne model minder mest af alt om en trailer til en bil, men den er selvfølgelig ikke så stor og kan heller ikke holde til sig meget. Cykeltraileren kan man dog også bruge til transport af forskellige varer og også til en hund eller et barn, hvis man ønsker det.  
 • Cykelanhænger
  Denne model er den simpleste og dermed også den billigste løsning. Her er der ikke nogle store kanter på siden, men anhængeren egner sig stadig godt til at transportere kasser og andet tungt fra et sted til et andet. Den egner sig dog ikke til personer.

Så hvis du udelukkende skal bruge vognen til en flytning eller til at transportere varer, så kan traileren eller anhængeren være udmærket køb til formålet.

Men har du børn, så kan det godt svare sig at købe cykelvognen, der er lavet til dem. Den har trods alt de fleste funktioner, i det den kan også bruges til transportere varer og andet gods.

Hvilken cykelvogn til børn er bedst?

Der findes mange forskellige mærker inden for vogne til cyklen blandt andet Dolphin, men mange vælger også bare at købe en cykelvogn fra Bilka eller en andet stort indkøbscenter, hvor man også kan finde dem.

Men generelt set er der to forskellige cykelvogne, som man kan vælge, afhængig af hvor mange funktioner, hvor meget kvalitet og hvor mange penge man gerne vil slippe for den.

 • Den simple
  Denne cykelvogn er, hvad den lover, men ikke noget ud over. Her får du en sikker vogn med beslag, som kan kobles på dit cykelstel, og den kan typisk bære op til to børn. De fleste simple vogne har også et regntæt beslag, så dine børn ikke bliver våde, og nogle er dem er også med ”vinduer”,  hvor beslaget er lavet af klar plastik, så børnene kan se ud. Denne løsning er naturligvis den billigste af de to.
 • Den multifunktionelle
  Den multifunktionelle vogn er også den mest eksklusive. Den koster ofte noget mere end den simple, men så har man, som navnet lover, også flere funktioner, som vognen kan udfylde. De fleste multifunktionelle cykelvogne er nemlig også egnet til at være løbevogne. De er oftest udstyret med et greb i enden, så man kan tage anhængergearet fuldstændigt af og tage en løbetur med børnene ude i det fri. Denne cykelvogn er oftest også i bedre kvalitet med plastikvinduer i det regntætte beslag, så børnene kan se med på løbe-, gå- eller cykelturen.

Afhængig af om du tror, at du vil få brug for multifunktionerne ved den vogn, så vil det typisk være det bedste køb – hvis man altså ikke tænker prisen med i sammenligning.

For hvis man ikke er interesseret i at have en multifunktionel vogn, så kan man sagtens finde nogle mere simple cykelvogne til en overkommelig pris af omkring 1000 kr. – 2000 kr. og som også er af god kvalitet.