Derfor bør du altid have portvin derhjemme

Hvis du har en vinreol eller en vinkælder i din bolig, bør du ikke kun fylde den med hvidvin og rødvin. Det er også en god idé at lave plads til portvin. Men hvorfor er det en god idé? Det kan du læse meget mere om her.

Gode grunde til at købe portvin

Der er ingen tvivl om, at en portvin er en vin helt for sig selv. Når det kommer til både sødme og alkoholprocent, er der ingen andre vine, der kan matche portvinen. Portvinen fra Portugal er noget helt unikt. Dette er blot en af de mange gode grunde til, hvorfor du bør købe portvin.

En anden god grund til at købe portvin er, at det er den perfekte vin til kaffe og dessert. Så skal du servere en god dessert, og mangler du noget vin til den, er det bare med at finde en portvin frem. Her vil det være ærgerligt, hvis du kun kan finde rødvin og hvidvin i din vinreol. 

Sådan serverer du portvin

Det er bedst at servere en portvin, når den er lettere afkølet. Den bedste serveringstemperatur for denne type vin ligger på mellem 12 til 14 grader. Det betyder, at det er en fordel at have en vinkøler ved hånden.

Hvis portvinen er for varm, så kan den få en uønsket duft af alkohol. Er den derimod for kold, så vil den ikke give den samme smag og aroma. Derfor er det vigtigt, at du serverer en portvin med den rette temperatur. Køb vine her.