Glas du skal have i barskabet

Har du efterhånden en samling af gode flasker i dit barskab, kan det være en god idé at investere i nogle gode glas, som vil bidrage til en bedre helhedsoplevelse af den drik du skænker op. Om det er vin, rom eller whisky, så fortjener kvalitetsspiritus at blive serveret i kvalitetsglas.

I denne artikel vil vi anbefale dig fem typer glas, som du bør overveje at tilføje til dit barskab, så du altid er klar til at byde dig selv og dine gæster et velskænket glas.

Leder du efter inspiration, så kan finde et kæmpe sortiment af glas hos BarLife.

Romglas & whiskyglas

Der er mange syn på sagen, når det kommer sig til afgørelsen, hvad et godt smageglas er. Whiskyglas forbindes ofte med et krystal tumblerglas, som har nogle smukke graveringer i glasset og en god tyk bund.

Romglas har bevæget sig mere i retning af det traditionelle cognacglas, hvor skålen er enormt bred mens åbningen snævrer sig ind.

Indenfor de senere år er især tulipanglasset blevet dommernes kæledække, både indenfor whisky- og romsmagning.

Tulipanglasset formår med dets karakteristiske form at indkapsle alle de gode duftnoter i skålen af glasset, som sætter sit positive aftryk på hele smagsoplevelsen.

Formen er karakteriseret ved en bredere skål, som folder sig sammen mod glassets åbning. Ved glassets munding udspringer formen igen, hvilket gør det utroligt behageligt at drikke af.

Du kan både få denne type glas med stilk eller med en bredere bund alt efter hvilke designmæssige kvaliteter du lægger vægt på, men glassene er ideelle til whisky såvel som rom, hvilket er skønt, så du slipper for at skulle købe for mange forskellige glas.

Et godt vinglas er et krav

Ser det en smule tyndt ud i vinglasbeholdningen, så er dette i hvert fald også et område, som du helst ikke må forsømme. Et mindre godt vinglas kan nemlig sætte en lille stopper for den fulde udvikling af en vin, når den kommer i glasset.

Et godt vinglas giver plads til at vinen kan folde sig ud, samtidig med at du også gerne skal kunne have næsen i glasset, når du sipper til vinen.

Naturligvis findes der et hav af forskellige vinglas, som mange gange også er tilegnet en særlig druesort eller til vin fra et særligt område.

Men er du ikke interesseret i at fylde vitrineskabet op med 15 forskellige vinglas, så findes der også nogle utroligt gode universalglas, som passer til langt de fleste vine – både rødvin og hvidvin.

Champagneglas

Vi fortsætter lidt i samme boldgade, og så alligevel slet ikke. For når du skal servere champagne, så går det simpelthen ikke, at du skænker op i almindelige drikkeglas eller vinglas.

Champagne er enorm rigt på kulsyre, hvilket giver det meget sprudlende udtryk, så hvis du serverer champagne i et glas med en meget bred åbning, vil champagnen hurtigt blive flad.

Derfor må du naturligvis have champagneglas som er både smalle og høje, hvor alle champagnens fantastiske egenskaber kan blive intensiveret.

Igen er vi altså af den overbevisning at en stilfuld drik skal serveres i et stilfuldt glas, hvilket er en god grund til at anskaffe nogle flotte champagneglas.

Glas til cocktails

Hvem kan ikke lide gode cocktails? Og det fede ved cocktails er de dekorative elementer, som sikrer dig muligheden for at udtrykke fest og farver.

Cocktailglas er en af de elementer, som kan gøre en lækker cocktail til en utroligt god oplevelse, og derfor er det nærtliggende at få et par solide glas til hjemmebaren.

Om du kører Martiniglasset, Margaritaglasset eller et helt tredje, kommer helt an på dine personlige præferencer.

Uanset hvad så viser det stor klasse at kunne lave flotte drinks og servere dem i dekorative cocktailglas.

Flotte ølglas

Vi slutter denne artikel af med øl. Eller i hvert fald med at komme ind på glassene hertil. For ligesom der har været temaet i de ovenstående afsnit, så er indpakningen af den drik du drikker utroligt afgørende for helhedsoplevelsen, og dette ændrer sig naturligvis ikke for øl.

Så har du endnu ikke et sæt flotte ølglas, så kan det kun gå for langsomt med at komme ud og anskaffe disse.

Ølglas findes i mange forskellige slags, og de fleste glas vil være dedikerede til en øltype. Men et godt snifterglas eller tulipanglas går du aldrig galt i byen med, hvis du ønsker at ramme allround-glasset, som matcher de fleste øltyper rigtig godt.

Ved at være godt dækket ind på glasfronten er du altid klar til at byde dine gæster på noget godt at drikke, som ovenikøbet er serveret i nogle flotte glas. Og som ordspillet siger, så må du aldrig gå ned på udstyr – heller ikke når det gælder glas!