Det bør du vide om portvin

Der er næsten ikke noget bedre end at tage en portvin frem og nyde den juleaften sammen med risalamande med kirsebærsovs. Men er det virkelig det eneste, at portvin kan bruges til? Nej, det er det bestemt ikke. Du kan sagtens nyde portvin resten af året også. Vil du gerne vide mere om portvin? Så læs med videre her.

Ved du, hvor portvin kommer fra?

Portvinen kommer fra Portugal, hvor den bliver fremstillet af druer fra Dourodalens skråninger. Der findes to forskellige typer af portvine med hver deres smag. Den ene type er Tawny portvin, mens den anden er Ruby portvin. Forskellen på de to slags portvine er, hvordan de lagres samt i hvor lang en periode.

Kan man kun drikke portvin til søde desserter?

Portvin drikkes helt klart ikke kun til søde desserter. Denne type vin kan anvendes til mange andre ting. Du kan for eksempel sagtens sidde og nyde et glas portvin uden at spise noget til den. Vælger du at gøre dette, bør du købe en portvin, der er kraftig og intens i smagen.

Du kan også servere en god portvin til kødretter. Portvin med et højt indhold af tanniner og noter af friske bær går nemlig godt i spænd med kød. Så hvis hovedretten står på en kødret, er det værd at prøve at drikke portvin til retten i stedet for rødvin.

Ost og portvin er endnu en sammensætning, der komplementerer hinanden på bedste vis. Find gode portvin tilbud online.