Mangler du en ekstra bilnøgle? Kopiering af bilnøgler er nemt

Mangler du en ekstra bilnøgle? Kopiering af bilnøgler er nemt

Mangler du en ekstra bilnøgle? Hvis du står og mangler en ny bilnøgle, måske fordi du har smidt reservenøglen væk eller en anden har smidt bilnøglen væk, så skal du have lavet en kopiering af din bilnøgle. Men kan man overhovedet det?

 

Kopiering af bilnøgle

Det med at lave kopier af bilnøgler har ofte haft ry af, at det stort set kun lade sig gøre ved producenten eller ved dennes autoriseret forhandlere af din bils mærke. Her finder du den specialiseret træning i bilmærket, og efter sigende selvfølgelig også kun dem der har viden og værktøj til at kunne kopierer lige præcis din bils mærke.

Problemet ved de autoriseret værksteder er ikke manglede viden og kunnen, men mere at deres priser som regel er højere end værksteder uden bilmærke brand. For alle værksteder kan yde den samme service, hvor de ”uautoriseret” værksteder ofte har en billigere timeløn og generelle priser.

Du kan nemlig i dag sagtens få kopieret dine bilnøgler af andre end producenter og også nøgler med startspærrer. Hvis du f.eks. bor i Østjylland, kan du bruge en lokal låsesmed der dækker det meste af Østjylland. Det samme gør sig gældende i Sønderjylland, Fyn og resten af landet også.

 

Du kan også vælge at skrive tilbud ind hos Autobutler nemt & hurtigt

få et tilbud på bil, service, nøgler eller andet hos Autobutler

 

Antal bilnøgler?

Alle skal kun bruge en bilnøgle ad gangen. Men hvis du smider denne væk, så er det logisk nok, ret smart at have en reservenøgle. Derfor skal du altid have minimum to bilnøgler, som selvfølgelig ikke skal opbevares eller befinde sig det samme sted.

Hvis uheldet er ude og du taber eller får stjålent en bilnøgle, så er kopiering af en eksisterende nøgle den billige løsning. Hvis du skal have lavet en hel ny bilnøgle uden kopiering, kan prisen faktisk være op til otte gange højere end den almindelige bilnøgle kopi, så rent økonomisk er det også smart at have en reservenøgle.

Hvis du køber en ny brugt bil, kan der ofte kun følge en nøgle med. Få en kopiering klaret med det samme, ved at få lavet en kopiering ved din lokale låsesmed eller værksted der kan kopierer bilens startspærrer.

 

Bilnøgle startspærre?

Biler efter 1994 har højest sandsynligt startspærre chip i bilnøglen. Langt de fleste af disse kan du kopierer, og det gør sig selvfølgelig også gældende for nøgler med indbygget fjernbetjening. Enkelte modeller kan dog kræve at hele bilen skal ind til værkstedet for at lave den nye bilnøgle.

En chip eller transponder i nøglen skal være den rigtige i den nye nøgle. Det sker ved indkodning hvor den gamle nøgle kan kopieres. Hvis alle bilnøglerne er blevet væk, skabes en ny nøgle ved at bilen skal på værksted og her kan værkstedet via special udstyr, genskabe din bilnøgle med startspærre chip i.

 

Kopiering af bilnøgler og tyveri?

3D print og hacking af biler er forholdsvis nemt for professionelle, det er ikke kun låsesmede, bilproducenter og værksteder der kan kopierer dine bilnøgler. Det er ganske logisk, nu udstyret som værksteder bruges, også kan bruges af andre mere lyssky typer, som måske er lidt for interesseret i din elsket bil end godt er.

Du kan med fordel se mere om kopiering af bilnøgler i denne video fra FDM: