Har du tabt bilnøglen? Tips til hvordan & hvorledes

har du tabt bilnøglen?

Bilnøglerne ligger på sin faste plads i boligen. De har også sin vante plads i sin specifikke lomme i bukserne eller tasken. Helt ligesom de nok ligger det helt samme sted på arbejdet hver eneste dag.

Bilnøglerne er der bare, og hvem kender til hvordan og hvorledes hvis det utænkelige skulle ske; De er væk?

Har du tabt bilnøglen og i den sammenhæng, mangler du en ekstra bilnøgle eller et nyt sæt autonøgler? Så skal du til at finde ud af hvordan det kan lade sig gøre, og er det ikke også en dyr ting at erstatte?

Helt konkret skal din bilnøgle kopieres. Her bør du med fordel vælge en forhandler som Dani Autonøgler på Frederiksberg, der har erfaring og viden indenfor kopiering af alle typer nøgler, hvad end det startspærre, Assa nøgler eller måske til din tagboks. Her finder du ofte bedre ekspertise indenfor nøgler end den autoriseret bilforhandler og med stor sandsynlighed, billigere priser.

Kopiering af bilnøgler

De færreste af os ved ret meget om det overhovedet kan lade sig gøre at kopierer en bilnøgle med f.eks. startspærre. Netop tanken om et bilmærke og nøgle til denne bil, må skulle klares ved den autoriseret forhandler af bilmærket, har mange af os nok.

Den autoriseret forhandler kan selvfølgelig erstatte din bilnøgle lige så hurtigt og ofte godt, som de fleste specialiseret nøgleforhandlere. For helt ligesom ved de uautoriserede forhandlere, så har de autoriserede nøjagtigt de samme værktøjer og redskaber til jobbet. Problemet er prisen, som ret ofte er dyrere ved de autoriserede end specialiserede eller uautoriserede værksteder.

Se også: Tips til valg af bil reservedele

Hvorfor lave en bilnøgle kopi når du køber en bil?

Hvis du taber din bilnøgle, som kan ske for os alle, så er det meget rart at have en reservenøgle. Ofte følger der kun en nøgle med mange nye bilmærker i dag. Det samme kan også sagtens ske ved en køb af en brugt bil.

Det at få en ekstra bilnøgle er en relativ beskeden investering til at klare et problem der kan være rigtig irriterende, hvis uheldet skulle være ude. For hvis du ikke gør det, kan det også blive en meget dyr ting at undlade.

Hvis du taber din bilnøgle, og du kun har en nøgle, så kan firmaet ikke kopierer fra en eksisterende nøgle. Prisen ved at få lavet en helt ny bilnøgle uden kopiering, kan ofte være 7-8 gange højere end at kopierer din ekstranøgle.

Derfor skal du få lavet en ekstra nøgle ved et firma eller værksted der kan kopierer nøgler med startspærre, så du altid har minimum to sæt bilnøgler opbevaret hver for sig.

Startspærre og kopiering?

De fleste biler der er produceret efter 1994 kommer med en startspærrerchip i bilnøglen. Helt ligesom nøgler med fjernbetjening så er nøgler med startspærrer ingen problem at kopierer for et firma. Der er kun få undtagelser, hvor hele bilen kræves for at der kan laves en ny nøgle.

Hvordan kopieres bilnøglen med startspærre?

I nøglen sidder der en transponder/chip, der skal kopieres til den nye nøgle. Her bliver indkodningen kopieret over i den nye nøgle. Hvis du ikke har en reservenøgle, har værkstedet specialudstyr til at kopierer fra selve bilen der logisk nok skal på værksted i tilfælde at dette scenario.

Så hvis du taber din nøgle, eller hvis du har købt en ny bil, så er det nemt og hurtigt at få lavet en kopi. Og du vil først opdage hvor smart det er at få gjort, når du står og mangler nøglen.