Fordele og ulemper ved leasing eller købe bil?

Fordele og ulemper ved leasing eller købe bil?

Går du og drømmer om en ny bil, men du er i vildrede om du skal købe eller lease bil?

Der er fordele og ulemper ved leasing eller købe bil, for måske du sparer lidt penge nu og her, men på den lange bane, er den ene eller anden løsning det rette til dit behov?

Leasing kan være det rigtige valg, hvor du kan få en federe bil og hurtigere udskiftning i forhold til at købe en bil, men det kan også være en utilsigtet dyr løsning, hvis du ikke kender dit kørselsbehov og følger aftalen.

Fordele ulemper ved at købe bil?

Når du køber din nye eller brugte bil, så ejer du den og skal ikke stå til ansvar over kørte kilometer der måske varierer fra år til år alt afhængig af behov. Med markedet i dag kan du som regel også forhandle en god rabat på plads ved især de brugte biler.

Ulempen ved at købe din bil er, at du selv står for service og vedligeholdelse af bilen, helt ligesom salg af biler idag ikke giver mange garantier for, om den noget værd hvis du udskifter om 2-3 år.

Leasing?

Leasing kan være privatleasing og det kan være erhvervsleasing. Her snakker vi om to forskellige ting hvor vilkårene er ret anderledes ved privat i forhold til erhverv.

Ved privatleasing er det vigtigt, at du gør dit kørselsbehov klart frem i tiden, for ellers kan du få en overraskende regning der gør leasing aftalen ganske ufordelagtigt frem for at købe en ny eller brugt bil.

At købe en bil ved en forhandler som Kvbiler i Hobro eller anden i dit område, kan ofte være den bedste løsning som privat, for her bestemmer du selv kørselsafregningen, som nok er den største ulempe ved at lease.

En leasingkontrakt vil ofte betyde at leasingsselskabet står for service og garanti hele perioden hvor du har den. En anden økonomisk fordel er, at du kender udgifter i hele leasingsperioden i forhold til de aftalte antal kilometer om året.

Udbetaling i form af en engangsydelse er ofte lavere end ved at købe en bil, så får du en fordel ved leasing. Antal kilometer om året er dog både godt og skidt, for hvis du ikke har afdækket dit behov fremadrettet, og kører langt flere, så betaler du ofte en overpris for disse ekstra kørte kilometer.

Hvorfor vælge leasing frem for køb?

Hvis du ønsker den fede nye bil, som samtidig skal udskiftes hver 2-3 år, så kan privatleasing være det rigtige valg. Hvis du vil beholde bilen udover denne tidsramme, er køb af bil det rigtige valg.

På FDM kan du bruge deres leasingsberegner, som du finder lige her, hvor du kan beregne om den ene eller anden løsning er fordelagtigt for dig.

Det at lease betyder at du skal kende behovet år frem i tiden, for dit kørselsbehov er som regel afhængig af arbejdet. Hvis du påtænker nyt arbejde i den nære fremtid, vil det være dumt at have bundet dig til en leaset bil med 30.000 årlige kilometer, når behovet måske ændrer sig til 45.000 km. om året til det nye arbejde og daglige forbrug til børnehave, fritidsinteresser m.m.

Så tag alle parametre med fra dit liv, både lige nu men også 2-3 år frem i tiden, hvor stabilitet i arbejde og bolig kan være det rette valg for leasing, mens det mere usikre mere er velvalgt med at købe en ny eller brugt bil.