Find den rigtige og bedste gulvmaling til lokalet

find bedste gulvmaling til beton, epoxy, træ eller andet

For tiden er det et hit med gulve, der er malede, frem for gulvtæpper, linoleum eller lignende. Dette er et projekt, der kan være overskueligt at kaste sig over selv. Dog er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilken type af maling, du bør indkøbe til netop dit gulv; hvad end det er beton, træ eller flisegulv.

I denne guide kan du både finde det bedste gulvmaling i forskellige typer, og svar på hvad, hvorfor og hvordan i forhold til at finde den rigtige maling til gulvet i 2022 og frem.

Bedste gulvmaling


køb bedste vandbaseret gulvmaling

B&J 284 PU Gulvmaling


Til butik


Trestjerner blank


Til butik


køb gulvmaling beton epoxy

Vespox epoxymaling


Til butik

Hvad du skal være opmærksom på ved køb af gulvmaling?

Før du kaster dig ud i at købe maling til gulve, er der et par ting som du skal være opmærksom på.

  • Køb hellere for meget maling til gulve. end for lidt. F.eks. kan trægulve kræve ekstra maling, fordi træet suger meget.
  • Nogle trægulve har brug for at blive slebet eller høvlet, før de kan males, hvorefter du kan købe maling til gulve til ubehandlet træ.
  • Vær opmærksom på, at malingen er tørret længe nok, før du begynder at proppe møbler på dit nymalede gulv. Er malingen ikke tør nok, kan møblerne lettere give ridser og mærker i gulvet, hvilket kan kræve, at hele gulvet bør males om. Eventuelt kan du gå efter hurtigtørrende maling til gulve for at undgå dette.
  • Husk at købe en maling, der er egnet til netop den type af gulv, du har. Betongulv kræver ikke samme maling, som til flise- eller trægulve, og nogle trægulve kræver til og med forskellige former for maling, afhængigt af overfladebehandlingen af træet.

Se også: Sokkemaling

Populært gulvmaling

Trestjerner Gulvmaling Mat 2,7 Liter

DKK699,00
Til Butik

Trestjerner Gulvmaling Mat 0,68 Liter

DKK249,00
Til Butik

Hagmans Epoxy Gulvspartel 0,6 Liter

DKK349,00
Til Butik

Trestjerner Betonolie 3 Liter

DKK379,00
Til Butik

Vespox SL-300 Epoxybelægning 18 kg

DKK1.999,00
Til Butik

Vespox EVT-Klar Epoxy Støvbinder 12 kg

DKK949,00
Til Butik

Dyrup gulvmaling ekstra dækkende olie 50 hvid 4,5 L

DKK599,00
Til Butik

EFL Efadeck H2O Heavy epoxymaling m/hærder grå 5 L

DKK1.659,00
Til Butik

Esbjerg Paints H2O Gulvmaling 2,5 Liter Hvid

DKK419,00
Til Butik

NM 30 Epoxy Gulvmaling Betongrå 9,0 kg

DKK1.649,00
Til Butik

Dyrup gulvmaling ekstra dækkende vand 50 hvid 2,25 L

DKK399,00
Til Butik

Esbjerg Paints H2O Heavy Epoxymaling

DKK929,00
Til Butik

Esbjerg Paints Alkyd Gulvmaling Grå 10 Liter

DKK1.479,00
Til Butik

Esbjerg Paints Alkyd Gulvmaling 2,5 Liter Sort

DKK549,00
Til Butik

Dyrup gulvmaling ekstra dækkende olie 50 hvid 2,25 L

DKK349,00
Til Butik

Typer af maling til gulv

køb billig gulvmaling i forskellige farver

Maling til gulve kan overordnet inddeles i tre typer:

  • Oliebaseret gulvmaling: Oliebaseret maling er et godt valg til gulve der bruges meget. Oliemaling der er fortyndet med mineralsk terpeting der giver dig en slidstærk maling.
  • Vandbaseret gulvmaling: Malingen er opløst med vand og kan nemt tones til alle nuancer. Velegnet til trægulve og betongulve der ikke har stor belastning.
  • Epoxy gulvmaling: Epoxy har været brugt til industrigulve og haller i mange år. Epoxy har et stærkt bindemiddel der kan tåle meget slid fra maskiner m.m. Men i dag indeholder epoxymalingen ikke miljøfarlige fortyndere som før i tiden. Derimod er epoxy en vandbaseret to-komponent maling i dag. Materialet er også blev populært til f.eks. betongulve i sommerhuse og mange hjem, helt ligesom epoxy ofte bruges til diverse hobby projekter.

Vælg hvilken maling?

Du skal vælge maling ud fra type af gulv og hvor meget aktivitet gulvet udsættes for. Hvor udendørs areal kræver en maling der kan tåle vand og det omskiftelige danske vejr.

Ofte skal du vælge mellem vandbaseret eller oliebaseret maling til gulvet. Til betongulve er epoxy maling populært og du kan også vælge gulvlak til trægulve.

Indendørs er valget ofte mellem vandbaseret maling til gulve uden for meget slitage, mens olie baseret maling bruges på gulve med meget slitage.

Kan du købe gulvmaling til betongulv?

epoxy gulvmaling priser

Du kan sagtens male dit gulv, selvom det er i beton og ikke i træ. Her kræver det blot, at du køber noget holdbart, godt og oliebaseret maling. Dette er ligeledes velegnet, hvis du ønsker at male et flisegulv.

Vær dog opmærksom på at købe maling der tåler ekstra slitage, hvis betongulvet er i et rum, hvor gulvet bliver hårdt belastet, som eksempelvis en garage eller et værksted.

I hvilke farver kan du købe gulvmaling?

Gulvmaling kan købes i lige så mange farver som andre former for maling. Mange vælger dog de mere afdæmpede og lyse farver, når de skal male gulv. Derved kan du slippe for at blive at blive træt af farven efter kort tid.

Vil du kaste dig ud i nogle mere eksperimenterende farver, kan du med fordel købe en mindre mængde maling til gulve og afprøve det i et lille rum, som du ikke opholder dig meget i. Dette kan eksempelvis være et bryggers eller et mindre gang areal.

Hvad koster maling?

Maling kan koste alt fra et par få hundrede kroner til en del over tusinde kroner, en oversigt kan blandet andet ses på gulvmaling.dk, Flugger og andre steder.

Prisen afhænger både af type af maling til gulve, mærke og ikke mindst mængden af maling. Selvom du finder en billig maling i Biltema, Harald Nyborg, Jem & Fix, Silvan eller måske Bauhaus, skal du være opmærksom på, at dit gulv sandsynligvis skal have flere lag.

Hav derfor godt styr på, hvor stort et areal, du skal male, så du køber den rette mængde maling. Undersøg ligeledes, hvor mange lag der er behov for at give dit gulv.


find prismatch på maling hos Decofarver

Epoxymaling til gulvet?

Epoxy bruges til at gøre gulvet robust til f.eks. et værksted eller andet industriel brug.

Epoxymaling er populært til gulve med slitage, hvad end det er industri, garage, badeværelse eller andet lokale/rum. Her er epoxy bedst velegnet til beton, cement og klinker, men kan også bruges på trægulve og alle andre typer gulve.

Gulve med epoxy er modstandsdygtige mod kemikalier, vand, fugt, oliebaseret maling, industrielt arbejde og generelt slid.

Gulvlak

Gulvlak ovenpå det slebet gulv ”forsegler” gulvet til at forlænge levetiden.

Gulvlak er et godt valg til at bevare trægulvets naturlige look, hvor der kan bruges forskellige glanstyper som blank, halvmat og mat.

Hvor lang tager gulvmaling at tørre?

Bedste dækkeevne for gulvet kræver 2-3 lag maling og efter sidste omgang, skal gulvet tørre mellem 12-24 timer.

I gennemsnit tager gulvmaling mellem 4-8 timer om at tørre, før du kan male over igen.

Tilbehør til maling af gulv

Du skal bruge forskellige remedier for bedste resultat.

Gulvsliber til trægulvet kan være nødvendig inden som en start. Derudover er trærens eller grundrens nok nødvendig for rengøring af overfladen før maling.

Malertape, pensel og malerrulle skal selvfølgelig bruges til at påføre malingen.