Flisemaling

Flisemaling

Det er nemt og billigt at male fliserne i dit køkken eller dit badeværelse i stedet for at skulle banke fliser ned og gøre det hele om. Læs med her, og find svar på de vigtigste spørgsmål, inden du køber flisemaling i byggemarkedet eller på nettet.

Der findes mange tips og tricks til at male fliser. Du kan sagtens udføre arbejdet selv, men det er vigtigt, at du anvender tokomponent grunder og tokomponent maling.

Det vil sige, at det skal blandes op og anvendes på særlige måder. Der er også en del overvejelser, som det er vigtigt at gøre sig, når man skal vælge den rigtige type.

Hvilke typer af flisemaling findes der?

Når du skal male fliser, kan du ikke bare klaske almindelig vægmaling på. Det bliver grimt, glider rundt og holder overhovedet ikke. Du skal have fat i noget maling, der har specifikke egenskaber og binder på flisernes glatte overflade.

Når vi taler om maling af klinker eller maling af fliser, er det lidt noget andet end maling af trægulve. Materialerne suger på forskellige måder, og overfladerne er forskellige.

Derfor er det vigtigt at vælge den korrekte type maling, når du skal male fliser. De adskiller sig nemlig alt efter, hvor du skal bruge malingen henne.

Du skal have forskellige typer af flisemaling, afhængigt af hvor du skal male henne:

  • Maling af badeværelse
  • Maling af køkken
  • Maling udendørs på flader med fliser
  • Maling af vådrum med fliser
  • Maling af brusekabine.

Alle disse forskellige maleopgaver kræver hver sin specifikke form for flisemaling. Vær derfor helt klar i mælet om dit behov, når du skal vælge den korrekte form for maling, og tal med personalet hos en professionel forhandler.

Hvor er det populært at købe flisemaling?

Du kan nemt købe maling til fliser fra for eksempel Flugger i de fleste byggemarkeder såsom Silvan, Harald Nyborg, Bil tema og jem og fix. Her varierer udvalget, så spørg dig lidt frem.

Husk at gøre opmærksom på, hvor du skal bruge malingen henne. Hvis du gerne vil have det stor udvalg og overblik, så tjek det online udbud.

Hvor meget flisemaling skal jeg købe?

Som med så meget andet maling er det en god ide at kende sit behov. En ting er, hvorhenne du skal bruge malingen, men en anden ting er, hvor meget du skal bruge.

Mål dit område op, og regn ud i kvadratmeter, hvor stor en flade du skal male. Husk, at der ofte går mere maling til jobbet, hvis du skal dække farvede fliser med en lysere farve maling.

Det gælder også, hvis du gerne vil have en skrap og meget dækkende ny farve på fliserne. Det kræver nemlig nogle gange flere lag maling, og derfor kræver det, at du tager højde for merforbruget og køber et par spande ekstra.

Hvordan vælger jeg den rigtige farve?

For at sikre et godt resultat, er det vigtigt, at du dypper din mohair malerrulle i en farve, som du kan holde ud af se på i rigtig mange år frem. Det med mohair er ikke et tilfælde – det er nemlig den bedste type malerrulle, hvis dine fliser skal være pæne efter dit store arbejde.

Tænk dig rigtig godt om, og tag eventuelt på jagt efter en farve, du kan lide, på forskellige sociale medier eller i indretningsblade.

Du kan også bede om en farveprøve i de fleste butikker, der sælger det, eller du kan måske endda få et sæt med farveprøver med hjem. Farveprøver kan du også bestille online.

En kraftig farve kan være flot og give et helt rum et helt anderledes udtryk, men det kræver, at du også tilpasser resten af rummets indretning til den nye farve.

En mindre kradsbørstig farve, måske endda en neutral farve som grå eller hvid, vil lysne rummet og gøre det nemt at indrette med for eksempel møbler og tekstiler, men det kan også blive kedeligt i længden.

Afgør med dig selv, hvad du egentlig har mest lyst til.