Hold solen ude med den rette afskærmning for vinduerne

Hold solen ude med den rette afskærmning for vinduerne

Hold solen ude med den rette afskærmning for vinduerne hvilket selvfølgelig betyder, at du skal finde de rette elementer som gardiner, solfilm, markise eller skodder.

Den mest almindelige løsning til solafskærmning i hjemmet er selvfølgelig gardiner, hvor skodder er sjældent brugt i Danmark når man sammenligner med varme steder hvor solen virkelig bager.

En markise der er monteret udenfor, kan give en god afskærmning. Disse er dog ikke velegnet til hjemmet, hvor markise primært er skabt til solafskæmningen udenfor. Der er ikke mange personer med helårsmarkiser i hjemmet som set ved forretninger og cafeer.

r du en lille gennemgang til hvad og hvilket, når du skal overveje mulighederne for den rette solafskærmning i din bolig.

Tyndt stof giver det bløde sollys

brug de rigtige gardiner til at skærme for solen i hjemmet
Lamel-, rulle-, folde- og plisségardiner i det tynde stof er et godt valg til at give et blødt og oplyst rum, samtidig med at solen ikke irriterer.
Tyndt stof blødgør og spreder sollyset ud i lokalet hvilket er perfekt både til at skærme men også have den hyggelige oplysning af rummet.

Du finder alle disse gardin typer i mørklægningsgardin også, hvilket du ønsker at skærme helt af men uden at det skal være i det helt mørke sorte. Mørklægning kommer nemlig i alle nuancer, som kan være med til, at rummet ikke bliver hermetisk lukket ned i mørke.

2 lags gardiner

Et alternativ der kan være den smarte løsning, er gardiner med to lag stribet væv. Fordelen ved at bruge denne løsning er, at du kan regulerer lagene for enten at lukke mere lys ind ved at lagene flugter, eller skærme for lyset ved at lagene ligger forskudt.

Gardinshoppen.dk tilbyder pris-, mål- og 100% tilfredshedsgaranti

køb den gode kvalitets ved gardinshoppenBesøg Gardinshoppen.dk der tilbyder mål og prisgaranti

Mørklægning og temperatur regulering

Mørklægningsgardiner er det smarte valg til især de steder hvor der skal soves. Her er børneværelser eller soveværelse det oplagte valg. Men mørklægning der i dagens Danmark, kan findes i alle former og afskygninger, er også smart ved arbejdspladser eller som afskærmning i tv-stuen.

Den gode afskærmning hvor du såmænd også kan vælge mørklægning, kan nemlig også bruges til at holde temperaturen nede i rummet. Sommeren kan hurtig blive varm hvis solen står lige på.

Plisse eller rullegardiner

Plissegardiner er i lidt anderledes stil end de klassiske rullegardiner, men begge er dog fortrinlige løsninger. Umiddelbart er forskellen udformning og stilen, for de kan begge afskærme mod solen, hvor hele vinduet dog bliver afskærmet frem for reguleringen af lysindfald.

Afskærm vinduerne udefra

Du kan også vælge at afskærme eller dæmpe sollyset ved hjælp af markiser eller skodder for vinduerne. Skodder er den ret gamle løsning, som i dag ikke rigtig bruges nogen steder, udover for syns skyld. Dog kan skodder være en god måde at holde hjemmets temperatur nede, helt ligesom de afskærmer for lyset – og kan pynte.