Lecablokke

køb lecablokke til opmuring i hjemmet

Lecablokke er praktiske at anvende i mange byggeprojekter. Står du selv overfor et byggeprojekt i hjemmet eller haven, og overvejer du at investere i et mindre eller større antal blokke til formålet?

Så læs med i denne guide, hvor vi gør dig klogere på blokkene, giver dig svar på ofte stillede spørgsmål samt hjælper dig igennem de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du foretager dit køb.

Populære lecablokke

Hvilke lecablokke skal jeg købe?

Lecasten og blokke er populære, når det kommer til opbygning af mure, fundamenter og andre konstruktioner. Blokkene er fremstillet af naturmaterialer, og de fås i forskellige typer alt afhængigt af, hvad de skal bruges til og hvor meget styrke, de skal have.

Hvilken type, du bør købe, kommer selvfølgelig an på, hvad du skal bruge dem til. Vi har samlet nogle af de mest populære slags, så du kan finde dem, der passer bedst til dit arbejde:

  • Leca rilleblokke: Giver plads til armeringsjern og er gode, når blokkene skal udstyre konstruktionen med en ekstra høj styrke.
  • Blokke med jævne overflader: Lette at stable ovenpå hinanden.
  • Lecaterm: Har ekstra isolering i midten, hvis man vil have en isoleringsevne ud over det sædvanlige.
  • Lecablokke 800: Bruges til vægge, skillevægge, fundamenter og andet, der skal kunne holde til meget vægt.
  • Lecablokke 600: Bruges til opmuring af vægge, sokler eller lignende.

Hvilken størrelse lecablokke skal jeg købe?

En typisk blok har en størrelse på 19 cm. i højden, 49 cm. i længden og en tykkelse, der kan ligge på alt mellem 5 – 25 cm.

Blokkene kan fås også i store dimensioner, hvilket gør det lettere at sammensætte en konstruktion relativt hurtigt, da der i så fald skal færre blokke til pr. m2.

En lecablok vejer ikke meget i forhold til dens størrelse, hvilket betyder, at den er utroligt nem at arbejde med — til stor gavn for både professionelle og alle dem, der selv kaster sig ud i byggeprojekter med blokkene i deres eget hjem.

Finder du alligevel ud af, at de blokke, du har købt, er for store i forhold til dit projekt, kan du sagtens selv løse problemet. Du kan nemlig save dem over ved hjælp af en bajonet- eller håndsav med hård metalklinge.

Derudover findes der mange andre værktøjer, der kan bruges til at dele blokkene over eller udføre andet arbejde på dem. Det er vigtigt, at du husker at beskytte dine lunger ved at anvende en maske med partikelfilter. Er du i tvivl, så spørg din forhandler.

Hvor kan jeg købe lecablokke til en god pris?

Blokkene kan fås i mange forskellige mål. De fleste forhandlere har et bredt udvalg af lecablokke i forskellige størrelser på deres hjemmesider, så undersøg mulighederne grundigt, inden du beslutter dig. Går du på jagt efter dine blokke online, kan du helt sikkert finde frem til nogle gode tilbud til en billig pris.

De kan fås i forskellige prisklasser. Prisen afhænger blandt andet af forhandleren, typen og størrelsen. Som et vejledende priseksempel kan du få en lille blok i målene 10 x 19 x 49 fra ca. 9 kroner til ca. 11 kroner. En større blok i målene 39 x 19 x 25 står til en pris mellem ca. 20 kroner og ca. 24 kroner.