Møtrikker

Møtrikker

Disse redskaber er en del af enhver håndværkers værktøjskasse, uanset om det er til professionel brug eller til private opgaver i og omkring hjemmet.

Det store og brede marked for forskellige udgaver, typer, størrelser og materialer kan gøre det svært at vælge de helt rette produkter for dig. For de skal passe til dine arbejdsopgaver.

Herunder finder du vigtige oplysninger, der kan hjælpe dig med at købe de bedste møtrikker i løssalg i forhold til dine behov.

Populære møtrikker

Hvilke udgaver findes der i løssalg?

Der findes flere forskellige udgaver, som du kan købe i løssalg hos diverse byggemarkeder eller på nettet. De har betegnelser som praktisk referer til det pågældende anvendelsesområde. Således kan du finde følgende udgaver:

  • Top møtrik
  • Låse-udgave
  • Kontramøtrik
  • Udgave med ’vinger’
  • Indslagsmøtrik
  • Beslagsmøtrik
  • Høj udgave

Se også: Slagnøgler

Designmæssigt tager de sig forskelligt ud.

Udover de nævnte modeller findes der flere andre udgaver og designs.

Det unikke ved udgaven, der er beregnet til at ’låse’ med, er, at den består af en indvendig plastikbelægning, som vil udvide sig i det, den bliver skruet fast. Disse bruges ofte til byggeprojekter.

Indslags-udgaverne kommer med ’tænder’, som sikrer en sikker montering i forborede huller.

Hos visse forhandlere kan du finde flere andre modeller end de nævnte her.

Skal jeg bestille almindelige eller special møtrikker?

Den klassiske og velkendte udgave er det smalle design af stål med 6 kanter (kontra-udgaven). Disse findes i forskellige størrelse med hensyn til diameter og tykkelse.

Det er naturligvis arbejdsopgaven, som afgør, hvilken udgave du skal vælge.

Når du bestiller dine ønskede produkter, finder du tilsvarende udgaver af bolte, som kan fungere sammen med den pågældende møtrik, du har brug for.

En møtrik anvendes netop til opgaver, hvor de almindelige skruer ikke er stærke eller solide nok. Derfor fungerer disse produkter i kombination med bolte og spændeskruer.

I denne forbindelse kan du finde praktiske sæt, som indeholder samtlige dele og elementer.

Har du en helt særlig arbejdsopgave, som kræver særlige løsninger, er det muligt at få specialbestilt dine produkter.

Det er praktisk at bestille disse produkter, da du kan købe og bestille lige netop det antal i forhold til pakkestørrelser, som du har brug for.

Se også: Bedste topnøglesæt

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Det vigtigste parameter du skal være opmærksom på i forbindelse med bestilling, er kvaliteten af de forskellige udgaver. Her handler det om at vælge det stærkeste materiale.

Når du vælger rustfrit stål som materiale, kan du være sikker på maksimal levetid og styrken af dine produkter. Produkterne af rustfrit stål kan være med til at sikre holdbarheden af dine arbejdsopgaver og byggeprojekter.

Derudover kan du finde udgaver, som har en overflade af zink.

Når du skal vælge dine rette møtrikker, kan du med fordel vælge de udgaver, som i produktbeskrivelse kan fortælle dig, om de er beregnet til indendørs eller udendørs brug.

Til dine udendørs projekter er det naturligvis vigtig for holdbarheden og levetiden, at du vælger et produkt, som er konstrueret til at holde til vind og vejr.

Hvordan vælger du den rette størrelse på møtrikkerne?

Foruden de mange udgaver og anvendelsesformål, findes der et lige så bredt marked for forskellige størrelser på disse produkter.

Uanset hvilken udgave du skal bruge vil størrelsen altid stå angivet i den pågældende produktbeskrivelse.

Størrelserne er angivet i millimeter.

Målene for de klassiske udgaver er standardiserede, og du kan derfor med fordel anvende en oversigt, som kan hjælpe dig med at udpege lige den størrelse, som du har brug for til dine byggeprojekter.

Det vil både være det udvendige mål samt målet for gevindets tykkelse (den indvendige del), som vil være oplyst med millimetermål.

Når du har styr på både kvalitet og størrelse, er du i stand til at finde de bedste udgaver til dine håndværksprojekter.