Murbor

Murbor

Et murbor bruges til at bore i sten, beton, mursten, fliser og andre hårde materialer som disse, hvor et almindeligt træbor ikke slår til. Du kan som regel kende murboret på dets spids, der er forholdsvis flad i forhold til træboret, fordi denne type bor banker sig vej ind i det hårde materiale i steder for at bore.

Har du et borearbejde, der skal udføres i mursten, beton eller sten? Så læs med her, inden du køber et bor til opgaven. Vi guider dig gennem at finde det bedste bor til netop din opgave.

Populære murbor

Hvilket murbor skal jeg bruge?

Hvilket bor du skal bruge, kommer fuldstændig an på din opgave. Har du for eksempel købt rawlplugs eller skruer i en bestemt størrelse, så ved du, at du skal have fat i en bor med den samme diameter. Måske skal du montere et ventilationssystem eller andet på ydersiden af dit murværk på huset? Her vil det typisk fremgå, hvor store og hvor lange skruer der er brug for.

Der er altså tre ting, du skal være opmærksom på, når du skal købe et nyt bor:

  • Type: Sørg for at det er et murbor, du køber, hvis du skal arbejde i mursten, beton eller lignende. Her er det selvfølgelig også vigtigt at sikre sig, at man har en slagboremaskine, der kan klare at bore i hård beton for eksempel.
  • Længde: Længden på boret afgør, hvor dybe huller du kan lave. Afhængig af hvor stort dit emne er, og hvilken opgave du arbejder på, bør du altså gå efter et bor i en bestemt længde. Det kunne for eksempel være, at du bør kigge efter ekstra lange murbor.
  • Diameter: Når det kommer til diameteren på boret, er der stor forskel på de forskellige bore. De mest almindelige bore lægger sig alle et sted omkring 10mm, men du kan finde murbor, der er helt op til 100mm.

Se også: Stubbor

Hvor kan jeg købe murbor henne?

Du kan købe bor i sæt hos forhandlere så som Jem og Fix og Harald Nyborg. Hvis du gerne vil gøre et godt kup, så kan du med fordel holde øje med deres udvalg online. Så ved du, hvornår der kommer gode tilbud hos den enkelte forhandler, og du kan sammenligne priser forhandlere imellem for at finde den bedste pris.

Vi håber, du med dette, er kommet et skridt nærmere mod, hvilket bor du skal bruge til mursten, beton og fliser.