Slip for fartbøder med OOONO trafikalarm

ooono trafikalarm test

Det er ærgerligt at få en fartbøde. Men det sker desværre for mange af os. Selvom vi godt ved, at vi skal overholde farthastigheden, hænder det alligevel, at fartnålen viser mere end det tilladte. Det er sure penge, som kan bruges på mange andre sjove ting.

Har postbuddet lidt for ofte afleveret en fartbøde i din postkasse? Så læs med her om den smarte gadget der kan spare dig for fartbøder i 2022.

Få overblik over landevejene

Med den nye, smarte trafikalarm Ooono vil du ikke længere rive dig selv i håret og udbryde ”ååh nej”, hvis du uopmærksomt er blevet taget i en fartkontrol. Alarmen fortæller dig nemlig, hvornår det er tid til at løsne trykket på speederen. Den udsender et bip og et blink 30 sekunder, før du når fartkontrollen. På den måde er du sikker på at observere advarslen. Hvis du ikke lægger mærke til blinket, hører du sikkert bippet – og omvendt. Det giver dig rigeligt med tid til at sænke farten, så fartbøden undgås.

Trafikalarmen advarer dig ikke om andet irrelevant såsom vejarbejde og køer, men udelukkende om fartkontroller på din vej – det er altså kun det, du skal forholde dig til.

produktet ikke fundet

Advar andre bilister – uden at tage blikket fra vejen

Trafikalarmen er baseret på et netværk af over 250.000 brugere. Den arbejder nemlig sammen med Danmarks største trafik-app ”Trafik Alarm”, som over 1 million danskere har hentet ned på deres smartphone. Med en fælles database registreres brugernes indrapporteringer fra begge apps, og det betyder, at så mange fartkontroller som muligt opsnappes og meldes ind, når bilister færdes i trafikken.

Når du kommer forbi den fartkontrol, du er blevet advaret omkring, trykker du blot på knappen på ooono som bekræftelse. Den sender et bip tilbage, så du ved, at den har registreret din tilbagemelding. Hvis fartkontrollen ikke længere er til stede på den strækning, skal du ikke gøre noget.

Du kan også risikere, at du er den første bilist på et sted med fartkontrol. Og så er du altså den første til at hjælpe andre bilister med at undgå en fartbøde – helt uden at din egen sikkerhed sættes på spil. For du behøver ikke andet en trykke på én enkelt knap, som er lige ud for dig.

Se også: Alloygator kantbeskytter til at redde din fælge?

Hvordan bruger du ooono?

Du monterer ooono i din bil på et synligt og tilgængeligt sted. Det gøres hurtigt og let ved hjælp af to klæbepuder. Inden ooono kan hjælpe dig med at forhindre din næste fartbøde, kræver det, at du downloader den tilknyttede app ”ooono connect”, som er gratis. Den kan du både hente ned i Google Play til Android og App Store til iPhone. Ooono er en engangsudgift, der koster 449 kr., og herefter kan du frit bruge alarmen.

Efter du har hentet appen, skal du aktivere bluetooth i dine mobilindstillinger, da signalet kører herigennem. Desuden skal du huske at give appen tilladelse til at bruge dine lokationer.

Du holder knappen på ooono nede i fem sekunder, til den bipper. Du holder din telefon op i nærheden af alarmen, så de kan forbindes. Herefter opretter ooono automatisk forbindelse, så du er fri for selv at huske på at åbne appen.

Du kan købe ooono hos thansen – og den er helt lovlig at bruge som hjælp i trafikken.