Overvejelser inden køb af ny bil?

Overvejelser inden køb af ny bil?

Vi har alle prøvet at stå i situation hvor vi skal investerer i en ny bil.  Og du har sikkert også brugt ufattelige mange timer på at søge efter model, type og prisen før du endelig skal ud og prøve en ny bil.

Når du prøver en ny bil, så ved du ofte indvendigt at denne bil er den helt rigtige. Duften af interiøret, de rene overflader og alt andet giver bare fornemmelsen af at lige præcis denne bil er den rigtige.

Denne følelse er, hvad der rammer de fleste af os. Og som regel slår vi måske hjernen fra og glemmer alt om at gøre de nødvendige overvejelser inden køb af ny bil, som f.eks. prutte om prisen, få gode dæk på, benzin omkostninger og mange andre økonomiske ting.

Få overblik over finansieringen

De fleste af os er desværre nødt til at låne penge til en ny bil. Og de fleste billån løber over en 7 årig periode. Disse lån kan du optage direkte ved forhandleren eller i din bank. Her kan den nyopstået forelske der opstår når man prøver en fed bil, få dig til at finde det helt rigtige sted at låne pengene til bilen.

De fleste banker påstår at de kan låne dig pengene til helt samme rente som bilhandlernes udlån. Men ofte kan det være forkert, da bilhandlere ofte samarbejder med en bank om billån, som ofte kommer til en  billigere rente.

Derfor skal du regne på de præcise udgifter over den hele 7 årig periode i et lånetilbud fra banken versus bilhandleren.

Se også: Skal du vælge ny eller brugt bil?

De faste betalinger

Udover dit månedlige afdrag på billån, så findes der en del flere faste udgifter i forbindelse med et bilkøb.

Den første og faste er grøn afgift som Skat er sikker på at få opkrævet. Hvis din bil er økonomisk at køre i, vil den grønne afgift vil tilsvarende lavere, ligesom en større og mere benzin slugende bil vil koste mere i den grønne ejer afgift.

Derudover kommer der dit faste brændstof forbrug, som du helt sikkert skal tage med i overvejelsen ved bilkøb. Diesel og benzin biler skal udfases, så den gamle ide om at købe en diesel model fordi disse kører længere på literen, er ikke rigtig det samme mere.

Forsikring er lovpligtigt så denne faste udgift ved dit bilkøb slipper du heller ikke for. Hvis du er ung og dreng, så skal du påregne en rigtig dyr forsikring hvis du vælger en lidt større bil. Det med forsikringer er en jungle, men en fingerregel er at det bliver dyrt hvis du er ung, er ny bilejer eller ikke kan bevise din kørselserfaring.

Det sidste som er en mere eller mindre fast udgift, er værksteds regninger. Du skal påregne mindst 2 gange om året hvis du ikke kører rigtige mange kilometer hver dag, og hvordan man end vender og drejer det, så vil du løbe ind i lidt dyrere udgifter til værkstedet som bilejer.

Se også: Bedste håndstøvsugere til biler

Når du skal købe bilen

Nu du har skabt et økonomisk overblik og måske få et overblik over hvilket prisklasse og type du har råd til af bil, så er du klar til at finde bilen.

Undersøg markedet og test kører forskellige modeller i stedet for bare at vælge den første og bedste.

Check nettet på  f.eks. Bilbasen og få dig et indtryk af hvordan prisniveauet på en specifik model ligger. Nu kan du tage ud og prøvekøre forskellige biler, og husk at få testet bilen du overvejer at investerer i. Lad den få lov til at køre hurtigt, lad den få lov til at blokke bremserne flere gange, mærk hvordan den klarer et sving i høj fart og generelt test bilen rigtig godt.

Når du er færdig med at teste bil og det stadig føles godt, så husk at gøre opmærksom på alt hvad du fundet ud af i din test køretur. Hvis du fik fornemmelsen af at bremserne ikke var super, så kræv at de bliver fikset. Hvis dækkene virker lidt trælse så kræv et par nye gode dæk på.

Derudover sørg for at prutte om prisen for bilhandlerens 3.200 kr. ”gebyr” til nummerplader er som regel alt for højt. Og de fleste bilforhandlere har indregnet en buffer som de er klar til afskrive, men husk på at bilhandlere er gode til at forhandle priser. Husk på det er dig der skal købe noget, og der vil altid være en anden forhandler hvis den pågældende er for stivnakket.