Hvorfor persienner efter mål til den gode pris og kvalitet?

køb de gode luksus persienner efter mål til hjemmet

Persienner er den populære løsning til en fleksibel solafskærmning. Du kan nemlig opnå mange forskellige slags afskærmninger, der både kan skærme helt af, give delvis lys eller måske ved at rulle persiennen hele vejen op, få det fulde dagslys ind i stuen, badeværelset, køkkenet eller værelset.

En persienne er nok en af de mest brugte løsninger til gardiner, for ikke nok med, at du finder dem i alverdens farver der er gennemgående, så finder du dem også i forskellige materialer som plastik, metal eller som træpersienner. Disse typer byder alle på enten kæde- eller snoretræk.

Skab en klassisk, smuk og stilren afskærmning i dit hjem til en yderst prisvenlig pris, der samtidig giver dig et eksklusiv og funktionel look.

Hvorfor vælge persienner til hjemmet?

find den rigtige type af persienner til stuenGardiner og persienner er den flotte dekorative stil der passe ind som gardiner til soveværelset, stue og alle andre rum i hjemmet, så du får den helt rigtige stemning. Isolering er en side bonus til, hvorfor du skal bruge persienner som afskærmning, for du kan faktisk opnå en isolerings effekt.

Hvis du vender de hule sider af lamellerne udad, så kan der strømme luft opad og omvendt om vinteren, og derved, kan du opnå den afkølende eller isolerende effekt.

Den hurtige løsning til at finde de rigtige gardiner er, at få den gratis farveprøve ved Gardinshoppen hvor du både får kvalitet og bedste pris.

 

Vi anbefaler Gardinshoppen.dk der giver disse disse fordele indenfor kvalitets gardiner:

køb den gode kvalitets ved gardinshoppen

 • Prisgaranti – Garanterer absolut billigste pris
 • Målgaranti – Gardinshoppen betaler selv hvis du opmåler forkert
 • 100% tilfredshed eller pengene tilbage

 

Hvilket slags designs og typer indenfor persienner?

Fordelen ved persienner kender du, og så skal du selvfølgelig ikke snydes for, hvilket forskellige typer der findes, der kan passe ind i din indretning.

Du finder nemlig mange forskellige mønstre, farver og former, hvor materialet i den gode kvalitet, for det meste kommer i enten skræddersyet træ eller metal mål.

Disse persienner vil passe perfekt ind i dine vinduer, frem for standardmål hvor man så skal skære til, hvilket godt kan lade sig gøre, men er noget mere krævende end, at købe målet der passer som fod i en hose som gardin til store vinduer eller de mindre.

Du finder kvalitets udgaver i forskellige mål indenfor lameller også, hvor standard udgaven også kun byder på et standardmål i lameller.
Træpersienner finder du i 25 mm. eller 50 mm. lameller, hvor metal udgaven også giver muligheden for at vælge lameller på 16 mm.

Du finder selvfølgelig også andre typer af persienner, for du kan købe både aluminiums modeller der er velegnet som rumopdeler og solafskærmning, helt ligesom du kan finde edb-persienner der kan lukke helt til og give det rette arbejdslys foran computeren.

Mål op på den rigtige måde?

Hvis du har bestilt en gratis farveprøve, som du kan her ved Gardinshoppen.dk, så skal du selvfølgelig også have målt op til persiennerne.
Måske du har type vinduer med standardmål, men vi har ofte forskellige mål på vores vinduer. Det betyder, at du skal have målt korrekt op, så de nye persienner passer.

Brug et ordentlig målebånd som du finder til ingen penge i byggemarkedet, for et blødt målebånd til strikning eller lignede, er ikke helt præcist.

Tag stilling til, om persiennerne skal hænge indvendigt eller udvendigt i vindueskarmen, for hvad stil og afskærmning du ønsker i det respektive lokale.

Det indvendige look er, hvad de fleste vælger, for du får den mere stilrene og smukke stil, og det vil også give dig en bedre afskærmning for solen.

Indvendigt måler du i toppen, midten og bunden for bredden. For højden, måler du fra venstre, midt til højre og bruger den mindste resultat for dit udgangspunkt til samlet mål af persiennen.

Se videoen her, hvor du får vejledning til den indvendige opmåling

Hvordan monterer man persienner?

Det første der kræves er, at vælge den optimale placering, som der selvfølgelig også skal måles op efter, som persiennerne skal passe efter.

 • Sæt dem fast til vinduesrammen, hvilket dog ikke er tilrådeligt ved aluminium- og plastvinduer, da hullerne ikke kan udbedres
 • Sæt dem fast til væg over vinduesrammen
 • Sæt dem fast til loftet

Hvordan sætter man persienner op?

Når du skal sætte persienner op, så kan der bruges forskellige beslag. En topskinne kan monteres med vinkelbeslag, der har drejemekanisme som låser sig fast til beslagene, helt ligesom du kan bruge en låseplade.

Du har besluttet dig for hvor og hvilket beslag du vil bruge, og så skal du mærke hullerne til skruerne. Brug et tyndt 2,5 mm. bor til at bore for, hvis du fastgør persiennen til vindueskarmen. Hvis du har valgt væggen omkring vinduet, så brug et 6 mm. bor.

Skru skruerne halvvejs i, og brug et vaterpas så persiennen hænger lige, inden du strammer skruerne helt til. Husk at holde persiennen fuldstændig fast, da den kan blive rykket, når skruen spænder den helt til.

Hvilken vej skal persienner vende?

Persienner har visse fordele, for du kan dreje lamellerne 180 grader, hvilket giver et helt andet indfald, afskærmning og udsyn, alt afhængig af dit valg.

Den store fordel ved persienner er, at du kan regulerer temperaturen og varmestyringen, og du bør vende lamellerne anderledes, afhængig af årstiden.

Om sommeren ved persienner der hænger over radiatoren, og varmen skal holdes ude, så skal du vende lamellerne ind mod vinduet. Om vinteren gør du det modsatte, så lamelbuerne vender ud mod rummet, hvilket gør, at varmen ikke forsvinder ind mellem persienne og vindue.

Hvordan forkorter man persienner?

køb persienner på specialmålHvis du har købt persienner i standardmål, og disse ikke passer til vinduet, så kan du dog heldigvis forkorte de forskellige dele, så persiennen til sidst vil passe ind.

Først skal du afkorte den øverste og nederste skinne, hvilket kræver, at du har en nedstryger. Inden du saver skinnen over, så husk at beskytte skinnen med en klud mens du saver.

Næste skridt er at afkorte lamellerne. Hæng persiennen op, hvor du bruger den nederste lamels indvendige mål, og husk at centrerer persiennen, så der kommer lige meget af lamellerne i begge sider. For at lamellerne skal afkortes helt lige, skal der bruges en saks, og her er en speciel lamelsaks absolut tilrådeligt, eller en ordentlig kvalitet saks, så der ikke kommer flosser i kanterne.

Hvis persiennen er alt for lang, kan du også tage noget af højden, så der ikke bliver samlet en klump af overskudslameller i bunden. Løs endehætterne og snoren forneden, og fjern de unødvendige lameller fra samlingen. Sæt snor, skinne og hætte på igen forneden når du er færdig.

køb den gode kvalitets ved gardinshoppen

Hvordan rengør man persienner?

Selvom persienner har mange lameller, og det kan virke uoverskueligt, så skal de selvfølgelig gøres rent, for der vil samle sig støv og skidt forholdsvis hurtigt. Heldigvis er det ret nemt, at gøre persiennerne rene, det er dog forskellige redskaber der skal bruges, alt afhængig af, hvad type persienne det er.

Metal og plast skal gøres rent sådan:

 • Tag persiennen ned fra vinduet
 • Hæng dem op et sted, hvor hele persiennen er foldet ud, og drej den ene side af lamellerne ud
 • Lav en spand lunken vand med universalrengøring
 • Brug en bilbørste med den store overflade og vask siderne af, drej lamellerne til modsatte side, og vask denne med børste og vand

Træpersienner gøres rent sådan:

 • Brug en støvsuger til træ persienner
 • Tag persiennen ned og hæng den op
 • Støvsug persiennen på begge sider, og brug et mundstykke for den bedre rengøring
 • Tør efter med en opvredet klub, uden der kommer decideret vand på fladerne