Pudsemørtel

køb pudsemørtel til opmuring i bolig

Hvis du har mure, der skal pudses op eller vægge, der står halvfærdige hen, så kan du heldigvis selv klare tjansen ganske let. Du behøver altså ikke hive diverse håndværkere ud, så længe du har fat i den rette mørtel.

Dog er der et par gode grundregler for, hvilken type og hvor meget pudsemørtel du bør benytte. Her får du derfor en guide, så du hurtigt kan komme i gang med at få pudset dine vægge.

Hvilken korntykkelse bør pudsemørtlen have?

De fleste typer af pudsemørtel, man kan købe, har en kornstørrelse på 0-2 mm. Dette er, hvad der betragtes som en fin mørtel.

Dette er den mest gængse mørtel og kan bruges i de fleste henseender, hvad end en væg skal pudses op eller til reparation af pudslag, du har lavet i forvejen.

Flere steder kan man også købe mørtlen med en kornstørrelse på 0-4 mm, som kun bør anvendes til indendørs brug. De fleste mørteltyper fås som tørmørtel, hvor man selv skal blande det med vand.

Hvor meget pudsemørtel skal jeg benytte?

Ved almindelig pudsemørtel med en kornstørrelse på 0-2 mm hedder en tommelfingerregel, at mørtlen skal have en tykkelse på cirka 5 mm ved påføring. Ved denne lagtykkelse skal man have cirka 7 kg mørtel pr. m2.

Dog skal man være opmærksom på, at det kan være anderledes, når man skal reparere på tidligere pudsearbejde, hvor der kan være behov for at fylde mere eller mindre på afhængigt af omfanget af skaden.

Hvilke mærker bør jeg købe?

Der findes flere mærker, der kan anbefales, når du skal købe mørtel. Blandt de mest købte mærker er Weber og Raw, der begge ligger inden for en rimelig prisklasse, og samtidig er af god kvalitet, der fungerer til langt det meste pudsearbejde.

Hvor kan jeg købe pudsemørtel

Pudsemørtel er til at få hos stort set alle byggecentre. Dog er der en del fordele ved at holde sig fra de fysiske butikker og i stedet søge mod de online forhandlere.

Her kan du, først og fremmest, på ganske kort tid finde frem til, hvor du kan finde netop den type, du har behov for. Dette hvad end du skal benytte 0-2 mm eller 0-4 mm kornstørrelse.

Ydermere kan du hos de online forhandlere finde frem til, hvor du kan indhente de billigste tilbud, og hvor du har mulighed for at få leveret, da pudsemørtel er et tungt materiale selv at slæbe rundt på.