Bedste slowjuicere til dig der ønsker det nemt & hurtigt

brug saftpresser test med de bedste juicere

Hvis du gerne vil starte dagen med en friskpresset og velsmagende juice, kan jeg saftpresser køkkenmaskine måske være det perfekte køb.

Saftpressere og juicemaskiner findes under to forskellige typer/navne, men det er stort set den samme maskine. Slowjuiceren kværner og moser saften, mens saftpresseren nærmest centrifugerer saften ud som i en vaskemaskine.

I denne saftpresser test finder du forskellige typer modeller, hvor vi har fundet de bedste maskiner ud fra forskellige uafhængige tests. Det giver dig det hurtige og nemme overblik over de bedste maskiner i forskellige typer og prisklasser i 2021.

produktet ikke fundet

OBH 6749 Prestige er en effektiv maskine med en stærk motor. Det giver dig en multimaskine der kan skabe både juice, saft, grøntsagsdrikke og smoothies. Og sammenholdt med kvalitet og ydelse, er OBH saftpresseren kåret som testvinder og rost i mange uafhængige test i Europa.

OBH maskinen har en motor på 800 watt. Og et stort påfyldningsrør, så du kan smide store stykker med hårde ingredienser i maskinen. Her kan du indstille i forhold til bløde eller hårde ingredienser.

Delene på OBH Prestige kan tages af og vaskes i opvaskemaskinen, hvor det medfølgende rivejern ikke kan tåle opvaskemaskine.

 • Effekt: 800 watt
 • Materiale: Stål
 • Til hele frugter
 • 2 indstillinger
 • Juicekande 1,2 l. medfølger
 • Tåler maskinopvask

Bosch MES25A0 er en ganske kraftfuld juicer til en fin pris. Modellen bliver rost for god kvalitet i prisklassen, hvor maskinen udmærker sig ved motor, funktioner og brugervenlighed.

Bosch juiceren kan købes i både hvid og antracit farver. Den fysiske størrelse er ganske lille i forhold til mange andre modeller.

Effekten er på 700 Watt, har minisigte og giver dig mulighed for at presse hele frugter til den gode og nemme juice. Så slipper du for at skulle skære ud i skiver/findele. Her bruges det store påfyldningsrør til grøntsagerne og frugterne.

 • Effekt: 700 Watt
 • Omdrejning/min.: 11.000
 • Indstilling til frugt og grønt
 • Påfyldningsrør: 73 mm
 • Juicekande: 1,25 l
 • Vægt: 0,5 kg

En lidt ældre testvinder model der er kåret bedst i test hos Berlinske, TV2 Norge og andre steder i 2016. Maskinen er kåret som testvinder for sin kvalitet, ydelse og brugervenlighed. Du får nemlig lækker juice med en god konsistens og smag.

Du får en juicer i en god kvalitet der er effektiv og hurtig. Maskinen i sølv farve kan klare hele frugter og op til 30% tørrere frugtkød. I forhold til tidligere modeller, giver denne model op til 30% mindre frugtkød ved hjælp et si-skruesystem.

En stor fordel udover at maskinen er hurtig og giver en god juice, er at maskinen er ganske støjsvag i forhold til andre slowjuicere.

Maskinen er let at skille ad til rengøring og hurtig at samle igen. En stor ulempe er dog, at juicekande ikke medfølger. Helt ligesom prisen på modellen ligger i den høje prisklassen.

Køb modellen hvis du ønsker en støjsvag juicer der samtidig er hurtig og nem at bruge. Det kan være en stor fordel, hvis du skal hurtig ud af døren om morgenen.

 • Motor: 240 Watt
 • 50 omdrejninger per minut
 • Drypstop
 • 5 års garanti

produktet ikke fundet

Philips HR 1889 er en god slowjuicer i fornuftig prisleje, som har høstet roser i test som det engelske testmagasin Which, Mirror, Good Housekeeping Institute m.m. for sin brugervenlighed, funktioner og selvfølgelig ydelse i forhold til at give dig en juice nemt og hurtigt.

Maskinen har en effekt på 150 Watt som er væsentlig mindre end de viste modeller, men dog er prisen også tilsvarende mindre. Philips saftpresseren er nem at håndtere i forhold til at samle og rengøring. Helt ligesom designet er moderne og neutral som passer ind i de fleste hjem.

Philips slowjuicer kan juice hele frugter i blød og hård kvalitet. Her bruges et stort XL påfyldningsrør med en størrelse på 70 millimeter. Du kan vælge mellem to hastigheder, hvor slowjuicing er noget langsommere, men så bevares der flere vitaminer og mineraler til den sunde juice.

Du kan nemt skille maskinen ad til rengøring hvor de aftagelige dele tåler opvaskemaskine.

 • Effekt: 150 Watt
 • Hastigheder: 2
 • Påfyldningsrør: 70 mm
 • Drypstop
 • Vægt: 4,3

Severin ES3571 er en billig slowjuicer i en god kvalitet. Den tyske saftpresser har fået gode karakter i tyske test som testmagasinet Testbericthe.de, hvor den roses for god kvalitet til prisen i forhold til maskinel kvalitet, slutresultat og brugervenligheden.

Severin slowjuiceren er uden de fancy funktioner som du finder i de dyre modeller. Derimod får du enkel og ganske simpel juicemaskine der er nem og hurtig til at give dig en god juice.

Maskinen er ganske kompakt, så den ikke fylder for meget i køkkenet. Motoren har en effekt på 150 Watt som er ganske effektivt, hvis du ønsker en juice om morgenen, men ikke ønsker at give mange tusinde som med Bosch, Witt og lignede modeller.

Maskinen kan juice både bløde som hårde frugter, hvor slowjuicing princippet bruges. Der er kun 1 hastighed på modellen.

 • Effekt: 150 Watt
 • 1 hastighed
 • Beholder kapacitet: 1 l.
 • Vægt: 3,9 kg
 • Drypstop

Typer, centrifugal- og slowjuiceren

Overordnet findes der to forskellige typer saftpressere, hvor der findes et hav af varianter for hver af dem. Så hvilken type saftpresser skal du have?

Svaret på det spørgsmål afhænger i af hvad dine personlige præferencer er, hvor meget tålmodighed og temperament du har. Derudover afhænger det også af hvilke frugter og grøntsager du foretrækker at få saft fra.

Se også: Har du overvejet en smart vakuummaskine?

Slowjuiceren/slowsaftpresseren

Med en saftpresser af typen slow, får du en saftpresser der ikke har så mange kræfter til at få saften ud af grøntsager og frugterne. I stedet, får du en mere grov form for saftpresser, der arbejder med at kværne frugterne.

Fordelen ved en slowjuicer er, at vitaminerne ikke vil blive ødelagt, som de flere af dem vil ved en centrifugal saftpresser. Du har måske også oplevet at hvis du blender frugter og grøntsager, og derved laver saft, så kommer der ofte noget skum som ikke just er velsmagende. Dette skum undgår du ved en slowjuicer.

Ulempen ved denne type saftpresser er, at du her helst skal kunne lide juice/saft med frugtkød i. Alternativt kræver det at si frugtkødet fra, hvorefter du har en rigtig lækker og velsmagende saft. Den tid det tager for dig at si frugtkødet fra, kan sammenlignes med den tid det vil tage dig at få skummet væk ved en saft fra en centrifugal saftpresser.

Centrifugal saftpresser

Det er ikke nogen hemmelighed at denne type saftpresser bruger centrifugalkraften, som du muligvis også kender fra en vaskemaskine, når tøjet bliver slynget i maskinen inden vasken er færdig.

Den store fordel ved en centrifugal saftpresser er, at den er let at betjene. Det er ikke fordi en slowjuicer kræver en taktik, men den kræver dog mere opmærksomhed, end en centrifugal saftpresser.

Modsat slowsaftjuiceren, får du her en saftpresser der skaber saft uden frugtkød – i hvert fald til den meget milde side. Dog er der større sandsynlighed for, at du får den skum som oftest ikke har en god smag ved indtagelse, som lige skal fjernes. Og så skal vi ikke glemme at denne saftpresser ødelægger flere mineraler og vitaminer, end en slowjuicer.

En centrifugal saftpresser er bedst til hårde frugter og grøntsager og er derfor ikke særlig god til eksempelvis bananer og tomater. Det skal helst være noget som klingerne kan tage fat i, som eksempelvis æbler, blommer, agurker osv.

Se også: Bedste espressomaskiner til dit hjem

Sådan finder du den bedste saftpresser til dig

Et af de vigtigste omdrejningspunkter for en god saftpresser er motoren. Det er vigtigt at du finder en saftpresser med en god og stærk motor, men når dette er sagt, så behøver det nødvendigvis ikke at være en centrifugal saftpresser. Du bør se efter en saftpresser hvor motoren er i harmoni med den kunnen som saftpresseren bør udarbejde.

Og hvordan gør du så lige det …?

Det er selvfølgelig et godt spørgsmål. Her bør du have kendskab til de forskellige størrelser af motorer, og vurdere det i forhold til størrelsen af den enkelte saftpresser, beholderen og vægten heraf.

Nogle af de billigere saftpressere er udstyret med en stor og stærk motor som de typisk sælges på. Dog er materialerne, beholderen og resten af saftpresseren i ringe kvalitet, hvorfor motoren er alt for kraftig og du får i det hele taget bare en dårlig saftpresser der skal skiftes ud om kort tid.

Foruden motoren, er der andre overvejelser du bør gøre dig, når du skal finde dig en god saftpresser:

 • Beholderen: Hvor stor en beholder har du behov for? Det nytter ikke noget hvis i er en familie på 5, hvor du så har købt en saftpresser med en lille beholder, hvor du er nødt til at lave det over flere omgange. Derfor bør du overveje hvor meget saft du ønsker at producere ad gangen.
 • Beholder til frugtkødet: Du bør se efter en saftpresser som har en stor beholder til frugtkødet, også kaldet pulpen. Hvis ikke beholderen er stor nok til dette, så risikere du at du får en halvfærdig omgang saft.
 • Størrelse på tragten: Husk på, at jo større tragt, jo lettere er det at lave saft med din saftpresser. En lille tragt spilder blot din tid på at vente.
 • Skumfilter: Som førnævnt, så er der frugter der genererer meget skum, når de bliver udsat for kraft i en saftpresser. Det er ikke alle saftpressere der har sådan et filter, så hvis du vil spare tid i køkkenet og unødvendigt bøvl ved at stå og si din nylavet saft, så bør du se efter en saftpresser med et skumfilter.
 • Rengøring: Det kan være rigtig svært at rengøre en saftpresser, da der er mange små steder hvor børster, klude og hænder ikke med lethed kan komme til. Der findes dog saftpressere der kan skilles ad og komme i opvaskemaskinen, samt nogle der er mere simpelt konstrueret, således at du nemt kan vaske den i hånden. Så hvor meget sætter du pris på hvor let det skal være at gøre din saftpresser rent, bør du gøre op med dig selv.
 • Vægten: En saftpresser kan typisk veje mellem 2 og 8 kilo. Så som vi nævnte før, i forhold til motorstørrelsen, så er det vigtigt at anskaffe en saftpresser der har den helt rigtige vægt. Dog er det også unødvendigt at anskaffe sig en tung saftpresser som har en meget lille beholder.

Når du har gjort dig nogle overvejelser omkring ovenstående, så er der større chance for at du finder en saftpresser der passer til lige netop dig.

fordele og ulemper?

Hvad er fordele og ulemper ved saftpressere?

Fordele

 • Fremragende køkkenmaskine til prisen: Du kan få en god saftpresser til en fin pris. Det er et køkkenredskab der tilføjer lidt eksklusivitet over din produktion i køkkenet.
 • Nem at rengøre: Nogle saftpressere er lettere at rengøre end andre. Men i forhold til andre køkkenmaskiner, så er en saftpresser en af de lettere at gøre rent.
 • Det tager ikke mere end et par minutter: Et køkkenredskab der ikke kræver meget tid at administrere. Du kan få frisklavet saft på få minutter.
 • Nem at bruge: En saftpresser er i princippet ganske simpel at finde ud af. Så hvis du ikke føler dig tryg ved mange køkkenmaskiner, så er en saftpresser en for de der har brug for de lette.
 • God ydeevne: En saftpresser har en høj ydeevne. Ydeevnen vurderes ud fra en samlet kombination af hvordan den skal bruges, i hvilket sværhedsgrad den er i, samt hvilket udbytte du får ud af det.

Ulemper

 • En smule støj: En almindelig eller stavblender er heller ikke just lydløs. En saftpresser er i samme dur, men heldigvis er det ikke i lang tid, da du som nævnt kan lave saft på få minutter. Men har du hovedpine, så kan det godt være du foretrækker at skrue låget af en papjuice, fremfor at hive saftpresseren frem.
 • Færre næringsstoffer: Meget af det sunde ved frugt og grønt, bliver ødelagt. Vitaminer og mineraler bliver maltrakteret. Så hvis du vil have en saftpresser med det formål at det skal være letter at få 6 stykker frugt ned om dagen, så er det ikke en saftpresser du bør have.
 • Iltet saft: En saftpresser ilter saften ved produktion. Dette betyder at den saft du producere, ikke kan holde sig i særlig lang tid. Så du kan derfor ikke lave saft og juice om søndagen, som skal holde indtil fredag.

produktet ikke fundet