7 bedste stegepander til madlavning

Brug stegepande test til at finde den bedste

Det er måske længe siden at du sidst har købt en stegepande?  I dag kan du finde en masse forskellige stegepander, da der er kommet flere nye tiltag til dette nødvendige køkkenredskab.

Find en ny stegepande

Det kan være en jungle at bevæge sig ud i, når du skal finde dig en ny stegepande. Ofte er det meget lettere blot at ønske sig en stegepande, men problemet er, at når du gør dette, så ved du ikke hvad du går glip af. Desuden kan du komme ud for at personen du ønsker dig en stegepande af, heller ikke har kendskab til markedet for stegepander.

Men foruden uvidenheden, så er der som sagt et hav af stegepander derude. Grunden til at der er så mange, er fordi der er mange producenter, som gerne laver adskillelige stegepander med en marginal forskel fra hinanden, i deres sortiment. Derfor har vi fundet et lille udvalg i denne stegepande test af de bedste modeller i forskellige typer og prisklasser. Det kan forhåbentlig give dig inspiration til at finde den helt rigtige til dit behov og ønsker i 2022.

Greenpan Barcelona 30 Cm Pande

DKK466,00
Til Butik

Greenpan Barcelona 24 Cm Pande

DKK381,00
Til Butik

Greenpan Barcelona 20 + 28 Cm Pande

DKK659,00
Til Butik

GreenPan Barcelona wokpande

DKK399,00
Til Butik

GreenPan Barcelona stegepande Ø30 cm.

DKK399,00
Til Butik

GreenPan Barcelona stegepande Ø26 cm.

DKK339,00
Til Butik

GreenPan Barcelona stegepande Ø24 cm.

DKK319,00
Til Butik

GreenPan Barcelona stegepande Ø20 cm.

DKK289,00
Til Butik

Greenpan Barcelona 24 + 28 Cm Frypan Set

DKK999,00
Til Butik

GreenPan Barcelona Stegepande 28 cm.

DKK359,00
Til Butik

Greenpan Barcelona er kåret som testvinder og scorer højt i forskellige uafhængige test. Stegepanden er kåret bedst i test for sine gode stegeresultater, nemme rengøring, pris og materiale der er fri for skadelig kemi.

Du får en praktisk pande med non-stick belægning der kan købes i 20, 24, 28 og 30 cm i diameter. Panden med keramisk belægning der bruges med de fleste køkkenredskaber. Greenpan Barcelona kan bruges i ovnen med sit stilfulde stålhåndtag og er velegnet til induktion.
Panden er nem at rengøre og kan også klare en tur i opvaskemaskinen, hvis du ikke gider at vaske den i hånden.

 • Velegnet stegepande til induktion
 • Findes i 20, 24, 28 og 30 cm diameter
 • Keramisk belægning med non-stick
 • Let at rengøre og vaskes i opvaskemaskinen

WMF Durado Stegepandesæt 28 + 24 cm.

DKK649,00
Til Butik

WMF Durado Stegepande 32 cm

DKK738,00
Til Butik

WMF Durado Stegepande 28 cm

DKK849,00
Til Butik

WMF Durado Stegepande 24 cm

DKK545,00
Til Butik

WMF Durado Stegepande 20 cm

DKK490,00
Til Butik

WMF Comfort Durado stegepanden kommer til en billigere pris, men er dog også kåret som bedst i test hos svenske Råd & Rön, tyske Stiftung Warentest m.m. for sin holdbarhed og materialer.

Du får et stort plasthåndtag med et rigtig godt greb, hvor materialet giver den gode varmeisolering så du ikke brænder hånden.
Belægningen kommer med non-stick til det gode stegeresultat. Helt ligesom rengøringen også gøres det nemmere, hvor du også har mulighed for at smide den i opvaskemaskinen hvis du ikke orker den manuelle rengøring.

WMF stegepanden kan bruges på induktion og alle andre typer komfurer. Panden kan klare temperaturer på op til 400 grader på kogepladen, og kan også bruges i ovnen med temperatur på op til 180 grader.

 • Kan bruges til alle komfurer inkl. induktion
 • 28 cm diameter
 • Rustfrit stål – keramisk non-stick belægning
 • Stort plasthåndtag m. god komfort
 • Kan vaskes i opvaskemaskine

Fiskars All steel stegepande, 24 cm.

DKK339,00
Til Butik

Fiskars Hard Face Steel stegepande, 26cm.

DKK439,00
Til Butik

Fiskars All Steel Stegepande 26 cm

DKK393,00
Til Butik

Fiskars All Steel Pure stegepande 28 cm.

DKK622,00
Til Butik

Fiskars All Steel Pure stegepande 24 cm.

DKK438,00
Til Butik

Fiskars All Steel Stegepande 28 cm.

DKK419,00
Til Butik

Hvis du ønsker en holdbar stegepande i god kvalitet i forhold til materiale og ydelse, kan denne Fiskars All Steel stegepande måske være det rigtige valg. Modellen der efterhånden har et par år på bagen næsten på højde med den store skatteskandale, har fået gode anmeldelser i test og ved brugere.

Tidligere Rådvad der nu kaldes Fiskars bliver hurtig opvarmet og god til høje som lave temperaturer. Panden der koster ca. 350 kr. tilhører All Steel serien fra Fiskars hvor du finder gryder, pander og sauterpande med låg.

Design og materiale kommer i rustfrit stål og Ceratec belægning der på højde med Teflon er med til at forhindre madrester brænder fast. Denne pande med indvendig Ceratec belægning kan dog klare højere temperaturer.

 • Velegnet til induktion
 • 28 cm diameter
 • Rustfrit stål med Ceratec belægning
 • Kan vaskes i opvaskemaskine

Scanpan CTX stegepande, 32 cm.

DKK885,00
Til Butik

Scanpan CTX stegepande, 28 cm.

DKK999,00
Til Butik

Scanpan CTX stegepande, 26 cm.

DKK795,00
Til Butik

Scanpan CTX stegepande, 24 cm.

DKK666,00
Til Butik

Scanpan CTX stegepande, 20 cm.

DKK657,00
Til Butik

Scanpan CTX Stegepandesæt 28 cm + 20 cm

DKK1.249,00
Til Butik

Scanpan CTX 28 cm stegepande er kåret som bedst i test hos svenske Aftonbladet for gode stegeresultater, materiale og sin nemme rengøring. God kvalitet, materiale og ergonomisk udformet håndtag til god brugervenlighed, hvor du finder modellen i størrelse 20, 245, 26, 28 og 32 cm. Panden  findes også som grillpande model.

Du får en stegepanden med keramisk titanium og materiale i rustfrist stål med aluminiumskerne. Det giver en hurtig og jævn fordeling af varmen som du også finder i gryder og lignede køkkenudstyr i mærket.

Scanpan stegepanden i stål kan bruges i ovnen ved helt op til 260 grader som giver et plus i forhold til madlavningen. Panden kan maskinopvaskes, hvis du ikke gider at gøre den rent i hånden.

 • Velegnet til induktion
 • Findes i 20, 24, 26, 28 eller 32 cm diameter
 • Rustfrit stål med aluminiumskerne og keramisk belægning
 • Kan vaskes i opvaskemaskine

Fiskars Royal stegepande med belægning

DKK311,00
Til Butik

Fiskars Royal Plus er en stor stegepande med diameter på 32 cm. som får gode karakter i stegepande test hos forbrugermagasinet Tænk. Den bliver rost for at være robust, holdbar og effektiv til stegningen.

Du får en klassisk stegepande med en effektiv tyk bund der sikrer god varmefordeling. Den er beklædt med 3-lags teflon platinum plus non-stick belægning der både giver en nem rengøring, holdbarhed og gør det muligt at stege fedtfattig mad hvad end det er grønt som kød.
Du kan vaske panden i opvaskemaskine, hvor det dog som altid anbefales at vaske panden i hånden for holdbarhedens skyld.

 • Velegnet til induktion
 • 32 cm
 • Materiale aluminium
 • 5 års garanti

Eva Trio White Line stegepande 24 cm

DKK600,00
Til Butik

Eva Trio White Line stegepande 28 cm

DKK700,00
Til Butik

Eva Trio serien består af grydesæt og pander, hvor du finder denne White Line stegepande der kommer i et flot design. Serien byder på materialer som aluminium, kobber og støbejern. Og helt ligesom med Eva solo vandkaraffel, glas, skærebræt, salt & peberkværn og andet får du god kvalitet i ydelse, men især det flotte design er hvad mange køber køkkenredskaberne og udstyr for.

Stegepanden fra Eva Trio med Slip-Let belægning gør det nemmere at stege fedtfattig maden uden brug af fedt. Helt ligesom belægning gør det nemmere at gøre panden rent, da der ikke vil sidde mængder af madrester som er brændt fast.
Eva Trio stegepanden kan bruges til induktion og alle andre varmekilder/komfurer.

 • Velegnet til induktion
 • 28 cm
 • Materiale aluminium, rustfrit stål

Le Creuset stegepande – Toughened Non-Stick – Ø 24 cm

DKK699,00
Til Butik

Le Creuset bradepande – Bakeware

DKK299,00
Til Butik

Le Creuset stegepande – 3-Ply – Ø 24 cm

DKK749,00
Til Butik

Le Creuset der er kendte for deres høje design indenfor tekander, proptrækker og støbejernsprodukter som skåle, gryder og selvfølgelig også pander. Og her finder du denne dybe stegepande til omkring 1.100,- kr. der er fra den populære 3-PLY-serie.

Stegepanden fra Le Creuset er opbygget i tre lag, hvor kernen består af aluminium som er indkapslet mellem to lag af rustfrit stål. Det giver panden en god varmeledning til den perfekte stegning af maden. Og sammenholdt med non-stick belægning er panden ideel til at stegning af det meste hvad end det er fisk som grøntsager.

Panden er nemmere at gøre rent med belægningen der er fri for PFOA og PFOS. Du kan smide stegepanden i opvaskemaskinen hvis du ikke gider gøre den ren i hånden.

 • Velegnet til induktion
 • 32 cm
 • Materiale stål
 • Kan rengøres i opvaskemaskine

Vigtige parametre ved valg af stegepande

Du kan sagtens gå ud med bind for øjnene og købe dig en stegepande, uden at undersøge stegepanden nærmere eller markedet. En stegepande er dog noget vi bruger ekstremt hyppigt i køkkenet, hvorfor du bør vælge en med omhu, således den bidrager til din entusiasme for at lave mad.

Men før at du kan vælge din kommende stegepande med omhu, er der nogle parametre du bør kende til og overveje, således du med størst sandsynlighed kan finde den helt rigtige.

 • Greb: Det er ikke ved alle stegepander hvor grebet nødvendigvis er godt. Det er for mange producenter et overraskende overset område, hvor få af dem griber chancen, og gør håndtaget/grebet til deres kendetegn. Når du finder en stegepande du umiddelbart godt kan lide, så test grebet af. Forestil dig at der er en stor omgang kød eller grøntsager, hvor du har brug for at kunne ryste panden frem og tilbage, for at det ikke brænder på.
 • Håndtering af varme: Her er det primært med fokus på opvarmningen af din stegepande. Det er vigtigt at du får dig en stegepande med en god opvarmningsevne, da denne nærmest er omdrejningspunktet for en god stegepande. Hvis din stegepande ikke er god til at blive varmet op, hvor det derved tager lang tid for den at blive ordentlig varm, så bliver det ofte spild af tid, samt sværere for dig at koordinere med resten af madlavningen. Det er desuden også svært for dig at tilberede en god bøf som du gerne vil have den, hvis du ikke kan få helt styr på hvornår den er varm nok. Du kan med fordel spørge en ekspedient, når du er ude og se på stegepander.
 • Levetiden: Det er ikke sjovt at skulle købe en ny stegepande når der er gået 18 måneder, for så at skulle købe en ny stegepande igen. Dette bør være årsagen til at du er kvalitetsbevidst og gerne ofre nogle ekstra hundrede kroner for at få en god stegepande af god kvalitet. Jo bedre materialerne er i forhold til at blive slidte, jo længere levetid, har stegepanden. Pris og kvalitet hænger sammen, og hvis du skal oversætte det i dette omhandlende stegepander, så hænger pris og levetid sammen.
 • Brugervenlig? Hvis du ikke bruger en stegepande 6 ud af 7 dage i ugen, så kan det godt være at du bør se efter en brugervenlig stegepande. Omvendt, hvis du netop bruger en stegepande så meget, så kan det godt være at du ville sætte pris på en stegepande der er lettere at bruge, end hvad du førhen har brugt. Du kan opleve stor forskel på kompleksiteten ved brug af forskellige stegepander, hvorfor du bør nærstudere hvad der står på pakken, om den enkelte stegepande – eller i hvert fald dem som du finder interessante.

Når du har fundet en stegepande du godt kunne tænke dig, så kan du også med stor fordel forsøge at finde den på en søgemaskine. Her kan du med garanti finde nogen der anbefaler den, har rangeret den på en skala fra 1 til 10, givet den nogle stjerner ud af et andet antal og hvad der ellers findes. De bedste steder er dog hvor folk kan skrive og endda har gjort det. Disse anmeldelser giver dig de bedste forståelser for hvordan den enkelte stegepande er vurderet, da du ikke kan se hvad grunden til en stegepande kun har fået 2 ud af 6 stjerner.

Rengøring

Opvask er ikke sjovt. Det er slet ingen undtagelse når det kommer til stegepander. Så når du nu har fundet den perfekte stegepande, så får du her også et tip til at gøre den ordentlig rent. Mange danskere gør ikke meget ud af at vaske deres stegepande, hvilket er ekstremt uhygiejnisk. Men foruden at det er uhygiejnisk, så påvirker det faktisk også din stegepandes levetid.

Hvis du vil have en stegepande med længere maksimal levetid og med minimalt bøvl ved opvasken, så bør du se efter en stegepande der har en ’non-stick’ belægning. Dette betyder at stegepanden har en belægning der gør, at der ikke er noget der kan klæbe sig fast til panden og derved være svært at få af. Køber du sådan en stegepande, kan du gøre den rent således:

 • Hæld vand i panden og 2-3 spsk. vaskepulver
 • Tænd for kogepladen og lad vandet komme op og koge
 • Når vandet er begyndt at koge, skal du slukke for kogepladen og lade den stå til næste morgen
 • Vask herefter med almindeligt opvaskemiddel

Ovenstående 4 trin er opskriften på en håndgribelig opvask, der førhen har været et forskudt mareridt.

Ekspertisen i butikken, besparelsen online

Der hvor du finder de laveste priser på stegepander i topkvalitet, er online. Det er sjældent at butikker kan overgå det du kan finde online hvad end det er en dampovn, kaffekop, knivblok eller stegepander til grill. Men til gengæld mangler du så en ting, når du vil handle en stegepande på nettet.

Du mangler nemlig ekspertisen. Selvom det kan være at du kan spare 100 kroner på den selv samme stegepande, ved at købe den online fremfor nede i butikken, skal du se de 100 kroner som værende ekspertisen du betaler for. Ekspedienten ved hvad der bliver snakket om, hvilket ikke er noget du skal regne med når du handler online.

Hvis du gerne vil krejle en smule, så kan du jo gå ned i en butik, når du alligevel er nede i gågaden og forhøre dig ad hos en ekspedient. Herefter kan du så gå hjem og finde den samme stegepande, hvor du muligvis kan finde den en anelse billigere.

Kilder: