Skægvoks

skægvoks

Når du skal købe en god skægvoks, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Både angående valget af skægvoksen, men også hvordan du bruger den korrekt. Med den rette brug er en god voks til skægget en kæmpe hjælp, men forkert skægpleje kan næsten gøre skægget værre. Herunder har vi set nærmere på køb og brug af skægvoks.

Populær voks

Hvorfor bruger man voks til skægget?

Skægvoks bruges til at kontrollere længere skæg, så det ikke bliver for filtret, stift og generelt svært at styre. Du opnår dermed et flottere og mere soigneret look, når du bruger en god skægvoks. Samtidig kan du holde skægget væk fra munden, da du kan sætte det med voksen. Hermed undgår du at få mad i skægget, og du undgår at din kæreste får skæg i munden, når hun kysser dig.

Hvordan bruger du skægvoks?

Først skal du vaske dit skæg godt med en god skægshampoo, så skægget er rent og fint. Herefter tørrer du det godt, da skægvoksen skal i tørt eller næsten tørt skæg. Skægvoks er generelt lidt hårdere i konsistensen end voks til håret, hvorfor det er vigtigt at varme skægvoksen godt op inden brug. Det gør du ved at gnide voksen rundt i hænderne i nogle sekunder, indtil den bliver varm og medgørlig. Herefter starter du forsigtigt med at komme den i skægget, og du sørger for den bliver fordelt ligeligt rundt i alt skægget. Start med midten af skægget og arbejd dig udad, det er det nemmeste. Kom ikke for meget skægvoks i, da det kan gøre dit skæg alt for skinnende og slasket. Lidt voks er godt, men meget er ikke godt.

Hvilken voks skal du vælge?

Der findes mange gode mærker af skægvoks, som alle kommer med forskellige dufte og karakteristika. Nogle er meget stive i brugen, mens andre er mere bløde. Generelt er denne type voks dog ret stift, da det ellers ikke kan styre dit skæg. Har du ikke brugt skægvoks før, så prøv først med et af de store populære mærker, da de passer til det meste skæg. Ønsker du at prøve noget andet herefter, så er det bare med at eksperimentere. Mange af de største mærker minder desuden om hinanden, så det mest er duften, som er anderledes fra mærke til mærke.

Hvor køber du billig og god voks?

Køb altid din voks i en rigtig barberbutik. Det kan enten være i en fysisk butik eller i en netbutik, som har specialiseret sig i barbergrej til mænd. Køber du i en sådan butik, så er du sikker på, at den valgte voks har en ret god kvalitet. Du går dermed ikke galt i byen, hvis du køber din barbervoks i en sådan butik.

Se videoerne nedenfor og lær mere om skægvoks

Hjælp: Sådan Anvender Du Skægvoks

Anmeldelse af Skægvokse

Anmeldelse: BEARDO Skægvoks