Det populære hårvoks til mænd

hårvoks

For langt de fleste mænd er hårvoks fuldstændigt uundværligt, da vi ikke kan sætte vores frisure uden brug af en god voks. Derfor har vi kigget nærmere på hårvoks her i artiklen, hvor vi bl.a. har set på voks til forskellige typer hår, samt hvordan du bruger den rigtigt i 2022.

Populær voks

Hvilken hårvoks skal du vælge?

Dette kommer helt an på din hårtype, da vores hår er utroligt forskelligt. Nogle mænd kan klare sig med en voks uden så meget hold, mens andre har brug for ekstremt hold for at håret ikke klasker sammen. Det kommer som sagt an på hårtype, men det kommer også an på ens frisure. Så det kan godt ske, at man tidligere har kunnet klare sig med en type voks, men efter man er blevet klippet, så kan det være man har brug for en helt anden voks. Derfor er der ikke et rigtigt svar på, hvilken voks du skal vælge. Det kommer an på en helt række faktorer, hvorfor du af og til må prøve dig lidt frem. Herunder har vi dog samlet nogle guidelines, som kan give dig en god ide om det rigtige valg af voks til forskellige slags hår.

Hvilken hårvoks er bedst til tyndt hår?

Der findes flere typer hårvoks, som er specielt lavet til mænd med tyndt hår. Her er voksen designet, så den giver det tynde hår mest mulig volumen. Tyndt hår kræver generelt ikke så meget hold, så her er det vigtigere at vælge en voks, der øger din volumen mest muligt. Her kan American Crew voks være et godt brand.

Hvilket voks er bedst til tykt hår?

Tykt hår kan være rigtigt svært at styre, så her er en voks med stærkt hold normalt det bedste valg. Der er ingen grund til at fokusere på volumen, da håret allerede er tykt nok i sig selv. Til dem med ekstra ustyrligt og tykt hår, så findes der flere typer voks specielt til dette formål.

Skal du vælge en hårvoks med glans?

Glans i hårvoks er mest en smagssag, men de fleste typer voks giver en eller anden form for glans. Mænds hår kommer ofte til at se meget tørt og usundt ud, hvis der ikke er en smule glans i hårvoksen. Om du er mest til det skinnede eller matte look er som sagt en smagssag, så her kan du med fordel prøve dig lidt frem.

Hvordan bruger du hårvoks korrekt?

Når du har været i bad, så skal du tørre dit hår forholdsvis godt og gerne med en hårtørrer, så du ikke slider håret for meget med håndklædet. Når dit hår er næsten tørt, så er det tid til at komme noget voks i. Det meste voks skal varmes i hænderne, så du tager en klat voks og gnider den godt rundt på dine håndflader. Når du har gjort dette i en 10-20 sekunder med god kraft, så kan du begynde at bruge håndflader og fingre til at sætte håret med voksen.

Øvelse gør mester

Hvordan du kommer voksen i håret er mest en træningssag, og det kommer også an på hår og frisure. Generelt handler det dog om at få fordelt voksen godt, så der ikke kommer for store klatter samme sted. Du skal dog også være opmærksom på ikke gnide alt for meget i håret med hænderne, da det kan svække den voks du lige har kommet i. Prøv derfor at ramme den rigtige frisure hurtigst muligt, da det ikke bliver nemmere, når du har rørt for meget. Går det helt galt, så kan du tage en smule ekstra voks og prøve at rette til. Det er bare med at træne og prøve noget forskelligt voks, som du køber nemmest og billigst på nettet. For inspiration kan du ligeledes se nogle YouTube videoer, der er flere gode guides for mænd og hårvoks.

Se videoerne nedenfor og lær mere om hårvoks

Anmeldelse: American Crew Fiber

https://youtu.be/_VtwPMDjYPs

Tips & Tricks: De 5 Mest Almindelige Hårstyling Fejl Som Mænd Laver