Skift selv slidte gummilister på bil

skift selv slidte gummilister på bil

Skift selv slidte gummilister på bil?

Der er rigtig mange ting at holde styr på som bilejer. Og det betyder, at der ofte også er mange beslutninger der skal tages, så bilen altid er i den bedste stand.

Det er vigtigt, at bilen bliver ved med at være både sikker og komfortabel at køre i. Og det er der flere grunde til. Den største er dog nok, at bilen for mange er fuldstændig uundværlig, idet det er på grund af den, at du kan komme frem fra for eksempel arbejde.

En mekaniker kan altid fikse dine problemer med din bil

Når det kommer til at vedligeholde sin bil, er der rigtig mange, der vælger at køre den til en fagmand der har styr på bilen, hvor bilservice er den gængse ting vi får klaret på værksted.

En mekaniker ved nemlig altid, hvad der skal gøres, hvis der er noget i vejen med bilen. Hvor mange af os andre, måske har flere begrænsninger i forhold til teknikken i biler. Her er bilpleje nok dèt, som de fleste selv klarer.

Det kan dog være billigere at klare det selv

Når det kommer til de helt små ting, som der kan ske med en bil, kan det dog ofte være billigere at finde en løsning selv.

Noget af det, der kendetegner en mekaniker, er nemlig de meget høje priser, som der tages for at udføre selv det mindste stykke arbejde.

Når du skal have fikset nogle småting, kan du derfor hurtigt ende med at stå tilbage med nogen meget dyre regninger, som der med tiden kan blive meget sværere at blive ved med at betale.

Er dine gummilister slidte? Så skift dem selv

gummilister bil behandlingDerfor kan det godt betale sig at klare nogle af de mindre ting. Og en af de ting, som alle selv kan klare, er de gummilister, som sidder på bilen som du kan se hos Gummiliste.dk her.

De gummilister, som der sidder rundt omkring på din bil, det være sig for eksempel på døre og ved vinduer, kan nemlig med tiden blive meget slidte og dermed komme til at være næsten helt fraværende. Og i den situation er det vigtigt at få dem udskiftet.

Gummilisterne er med til at gøre bilen, så tæt som overhovedet muligt. På den måde kommer der nemlig ikke kulde ind, og varmen slipper ikke ud. Lige såvel som der ikke kommer vand ind i bilen, når der regner.

Sådan kan du reparer gummilisten

Dørlister skal ikke limens på plads. Som udgangspunkt er listerne holdt på plads tryk, og desværre har gummi den bivirkning, at det er modtagelig for temperaturændringer.

Gummi trækker sig sammen ved kulde og udvider sig ved varme, og derfor vil bilens lister ændre sig i forhold til rammen over tid. Hvis din liste er uden af form, kan du også vælge at lave en reparation af listen.

For at reparerer listen, skal du gøre dette der ikke kræver lim:

  • Find hvor gummilisten er fastgjort til rammen
  • Skær til og skub listen tilbage på plads, hvor der vil komme et hul logisk nok
  • Køb noget tætningsliste og klip et stykke der er 2 cm. længere end hullet
  • Skub den nye tætningsliste ind og brug eventuelt en gummihammer til at fæstne det fast

Du sparer både penge og tid

Du kan selv skifte dine gummilister på din bil og spare en helt masse penge, som du kan bruge på så mange andre sjove ting i din hverdag.

Og foruden de penge, som du sparer, kommer du også til at spare en helt masse tid, idet du ikke skal til at finde tid til at besøge en mekaniker og vente på, at en sådan får fikset dit lille problem.