Spraymaling

Spraymaling

Spraymaling er til dig, som gerne vil have overstået malerarbejdet i en fart. Kort tørringstid og nem håndtering er lig med effektivt malerarbejde. Malingen egner sig især godt til materialer såsom træ, metal, glas, sten og aluminium.

Det kan fx være du står og skal have malet dit gamle træspisebord i en ny farve? Eller dine radiatorer trænger til en opfriskning?  I så fald kan spraymaling anbefales på det kraftigste.

Herunder hjælper vi dig med at finde frem til den rette spraymaling og svarer på andre typiske spørgsmål omkring den type maling.

Populært spraymaling

Hvilket spraymaling egner sig til træ og metal?

Indebærer dit næste malerprojekt træ eller metal, skal du være opmærksom på, at noget maling egner sig bedre end andet. For at sikre dig, at du får fat i de rigtige spraydåser, skal du kigge på bagsiden af dem. Her står der som tommelfingerregel altid, om det er metalmaling eller hvilke materialer dåserne er beregnet til.

Af kendte mærker, som laver maling til træ og metal, kan nævnes Motip og Belton. Begge mærker er kendt som produkter af god kvalitet, der giver pæne resultater.   

Motip spraymaling hvor?

Motip er en sværvægter inden for maling på spray. De har et stort udvalg af maling i mange forskellige slags farver, der kan anvendes til forskelligt slags materiale. Motip har noget for enhver smag, og derfor går man som regel ikke galt i byen med sprayprodukter derfra.

Produkter fra Motip kan købes hos mange forskellige farve- og byggeforhandlere. Heriblandt kan nævnes Harald-Nyborg, Silvan, Bauhaus og thansen.

Det er dog ikke kun de store forhandlere, som sælger spraymaling. Du finder ligeledes spraymalingprodukter på diverse online webshops – her finder du typisk også et større og billigere udvalg.

Hvad koster spraymaling?

Spraydåser er heldigvis ikke særlig dyre. Du kan få dåser helt ned til omkring 30 kr. og op til ca. 150 kr. afhængig af størrelse, mærke og beregnet materiale.

Du kan også købe malingen i samlede pakker, hvor de fx kommer i kasser med 4 eller 6 styks. Generelt sprænger maling på spray ikke budgettet, hvorfor alle har råd til at være med.

Hvordan fjerner man spraymaling?

Hvis du står i den situation, at du fortryder resultatet af dit malerarbejde, skal du ikke blive nervøs. Malingen kan nemlig godt fjernes igen. Du kan bl.a. købe malingsfjernere, som flere firmaer forhandler. Her kræver det, at du sprayer malingsfjerneren på, og lader det virke lidt tid.

Derefter skrubber eller vasker du det af med en svamp eller klud. Efterfølgende skulle malingen meget gerne være forsvundet, ellers gentager du proceduren igen. Med de rigtige produkter er maling næsten ligeså let at få af, som det er at få på.

Der findes også forskellige husmodertricks til at fjerne maling. Nogle tyr fx til acetone andre til brun sæbe. Du kan altid prøve dig frem og se, hvad der virker for dig. En mulighed er også at slibe malingen af. Det kan dog godt være en langsommelig proces, som kræver mere tid og arbejde.