7 bedste strygejern til dit behov

brug strygejern test til at finde det bedste

Du kan med garanti finde mange andre ting der er sjovere, end at stryge dit tøj med et strygejern. En krøllet skjorte er dog ikke helt på mode endnu. Derfor er dit strygejern din bedste ven, når det kommer til pænt tøj.

Men faktisk er det ikke så slemt at stryge, da det hele handler om at have det rigtige strygejern til dine behov. Med en god kvalitet er det en smal sag at få strøget skjorten m.m. om morgenen, eftermiddagen eller om aftenen inden danseskoene skal kridtes.

Derfor har vi i denne strygejern test, fundet nogle af de bedste modeller ud fra forskellige uafhængige tests, så du kan danne dig det nemme og hurtige overblik over mulighederne til dit behov i 2022.

Philips GC4564 dampstrygejern er kåret som testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk. Og modellen har også scoret højt i point hos testsider som engelske Which. Her roses modellen for sine gode kvaliteter i forhold til brugervenlighed, funktioner og anvendelighed. Strygejernet er hurtig, effektiv og i en robust kvalitet.

Du får et dampstrygejern med en effekt på 2600 Watt og dampudledning på 50 gram per minut. Her kan anvendes dampskud på op til 240 gram i minuttet. Helt ligesom du kan vælge spray eller konstant damp. Det giver dig et hurtigt og effektivt strygejern til at glatte folder og rynker på skjorten.

Philips dampstrygejernet har SteamGlide-strygesål med non-stick belægning, så stålet ikke klæber sig fast men glider let henover. GC4564 modellen er velegnet til alle tekstiler.

Ledningen er 2 meter lang, og Philips strygejernet har også auto-sluk, antidryp og Quick Calc Release funktioner. Ulempen ved modellen er vægten, hvor denne model måske kan føles tungere end andre. Helt ligesom afkalkningssystemet kunne fungerer mere optimalt.

 • Dampstrygejern
 • Effekt: 2600 Watt
 • Damp mængde: 50 gr. Per minut
 • Vandtank kapacitet: 0,3 l
 • Ledning: 2 m
 • Vægt: 1,6 kg

produktet ikke fundet

Braun TexStyle 7 TS745A dampstrygejern er rost i test for sin effektivitet og design. Du får et klassisk strygejern med en effekt på 2400 Watt og konstant dampmængde på 50 gram per minut. Det giver dig et godt strygejern til at udglatte folderne nemt og hurtigt. Og til de mere genstridige krøller eller tykt tøj, kan du bruge dampskud med 3 gange så høj udledning af damp.

Du kan kontroller dampen med 3 forskellige muligheder. Hvor vandtanken har en god størrelse der kan indeholde op til 400 mililiter.

TexStyle 7 TS745A er velegnet til alle typer tekstiler. Modellen har et ridsefri strygestål der både gør det nemmere til at glatte forskellige tekstiler, og du ridser ikke hvis du skulle stryge over et par knapper.

Braun dampstrygejernet i sort har to autosluk funktioner, hvor den henholdsvis slukker efter 8 eller 30 minutter. Strygejernet helt ligesom mange andre, har selvrens funktion.

 • Dampstrygejern
 • Effekt: 2400 Watt
 • Dampmængde: 50 gr per min
 • Skuddamp
 • 2 autosluk funktioner
 • Vægt: 1,5 kg
 • Ledning: 2,5 m

Tefal Turbo Pro dampstrygejern der udmærker sig for sin kvalitet, hurtige opvarmning og ydelse i forhold til at klare strygningen af skjorten nemt og hurtigt.

Tefal strygejernet har en effekt på 2600 Watt og en konstant dampmængde på 50 per minut. Modellen har en keramisk Durilium AirGlide Autoclean strygesål der giver det lette glid henover tøjet. Vandtanken er ikke aftagelig og kan indeholde 400 mililiter vand.

Modellen har autosluk og anti kalk system, så du undgår kalk på tøjet. Ledningen er standard 1,9 meter, der giver ganske fin mulighed for strygningen. Dog bør sådan en ledning være 2,5 – 3 m. som giver bedre mulighed for manøvrering fra strygebrættet vs. stikkontakt.

 • Dampstrygejern
 • Effekt: 2600 Watt
 • Dampmængde: 50 pr min
 • Vandtank: 400 ml
 • Selvrens
 • Ledning: 1,9 m
 • Vægt: 1,5 kg

Tefal Ultimate Pure Rose strygejernet er kåret som bedst i test i forskellige udenlandske test for sit design i brun-bronze, funktionalitet og evne til hurtigt at gøre tøjet helt glat.

Strygejernet har en belastningsevne på 3200 Watt. Det giver dig den høje og hurtige kvalitet i forhold til gøre skjorten eller tøjet glat. Tefal dampstrygejernet damper konstant med en dampning på 60 g/min. Hvor også bunden med Durilum AirGlide Autoclean hjælper med til at gøre tøjet flot.

Beholderen kan rumme 350 ml vand, anti-drypsystem og der er også anti-kalk. Helt ligesom der selvfølgelig er autosluk funktion som de fleste støvsugere, badevægte, saftpressere, massagemaskiner og selvfølgelig strygejern har.

 • Dampstrygejern
 • Effekt: 3200 Watt
 • Dampmængde: 60 pr min
 • Vandtank: 350 ml
 • Selvrens
 • Ledning: 2,5 m
 • Vægt: 1,5 kg

produktet ikke fundet

Miele dampstation scorer højt hos forbrugerrådet Tænk for sin ydelse og funktioner. Du får ikke bare et strygejern, men et helt strygesystem med dampstation og strygebræt. Prisen er dog også mangfoldige dyrere end ”bare” et strygejern.

Strygesystemet er funktionel og effektiv på et helt andet plan. FasionMaster har Miele Honeycomb strygesål og et tryk på 4 bar, der skåner tøjet samtidig med at glatte tøjet perfekt. Og her kan det være selv de tykkere tekstiler.

FashionMaster B3847 har damptryk på 100 gr. min. hvor der også kan bruges dampskud. Du får også en ekstern dampmaskine der kan bruges til f.eks. boligens lange gardiner, lange kjoler m.m.

Der følger strygebræt med i systemet. Her har brættet en vifte funktion til at fjerne dampen, så tøjets fibre ikke bliver ødelagt af varmen. Du kan selvfølgelig indstille i højden til ergonomisk arbejdsstilling. Helt ligesom der er integreret transporthjul til at flytte systemet frem og tilbage. Miele B3847 har også cool-down autosluk, anti-kalk og selvrens funktioner.

De store ulemper er prisen og den fysiske størrelse. Dampstationen fylder en del mere et strygejern og almindelig strygebræt. Fordelen og grunden til at bruge de mange penge, er, at du får et komplet system til at stryge til perfektion.

 • Dampstrygejern
 • Dampmængde: 100 pr min
 • Lodret damp
 • Vandtank: 1,25 l
 • Cool-Down
 • Selvrens

produktet ikke fundet

Bosch TDA70EASY er et billigt dampstrygejern i en god kvalitet. Bosch strygejernet har fået topkarakter hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön for sin ydelse og brugervenlighed.

Dampstrygejernet har effekt på 2400 Watt, en konstant damp på op til 45 g/min. og dampskud på 200 gram. Det er væsentlig bedre ydelse end mange modeller i samme prisklasse.

Bosch har CeraniumGlissèe strygesål med 3-fase design til bedre glid og damp fordeling under de forskellige processer af strygningen. Derudover får du standard autosluk funktion der sørger for at slukke strygejernet under inaktivitet.

Temperaturen indstilles nemt, hvor også i-Temp funktion sikrer den optimale fordeling af damp og varme. Indikator viser når den rigtige temperatur er fundet.

Der er drypstop og anti-kalk funktioner samt en god lang ledning på 2,5 meter.

 • Dampstrygejern
 • Effekt: 2400 Watt
 • Dampmængde: pr min
 • Vandtank: 400 ml
 • Ledning: 2,5 m
 • Vægt: 1,8 kg

Typer af strygejern

Som de viste bedste strygejern, så finder du også mange andre modeller der kan købes hos Bilka, Føtex, Imerco, Kvickly, Elgiganten, Coop og rigtig mange andre steder. De forskellige strygejern dækker over seks forskellige typer.

Tøjdamper

En tøjdamper er et alternativ til et strygejern. Det er blevet mere moderne at dampe sit tøj, hvor du stadig får det flotte og glatte udseende. Når det kommer til damp, så er der også flere forskellige muligheder her, hvilket vi nok skal komme ind på. I første omgang, ser vi blot på en tøjdamper.

Ved en tøjdamper liver dit tøj ikke presset mod noget andet, for at blive glattet ud. Det er altså helt anderledes end et almindeligt strygejern på et almindeligt strygebræt. Ved en tøjdamper skal dit tøj blot hænge på en bøjle, lettere frit, hvorefter du damper det med noget der minder om en håndstøvsuger, som bare skyder med damp i stedet for at suge luft.

Rejsedampstrygejern

Rejsemodellen er til dig der enten rejser meget, eller som bare ikke rigtig går med skjorte i mere et par gange om året. Et rejsedampstrygejern er som du nok kan regne ud, pakkevenlig når det kommer til at skulle rejse. Men grundet størrelsen, er den meget attraktiv for dem som ikke vil bruge en masse penge på et strygejern og som netop ikke har brug for et strygejern mere end et par gange om året.

Dampsystemer

Dette er en form for en dampstation. Du kan forestille dig at det er en kombination af et strygebræt og et strygejern. Når dit tøj bliver dampet, så er der en ventilator, som sørger for at dampen kan forsvinde fra tekstilet. Derfor betyder det ikke at du kan forvente en varm, fugtig og tung skjorte, når du har brugt en dampstation med dampsystemer.

Dampstrygejern

Som du allerede har regnet ud, så er damp det nye, når det kommer til nystrøget tøj. Du kan nemlig også anskaffe dig et dampstrygejern, som er ved at være de mest udbredte i landet. Dette er et strygejern som du kender det, men som blot primært benytter sig af damp, til at få tøjet glattet ud. Dette strygejern kræver dog stadig et strygebræt.

Strygejern uden ledning

Smart ikke? Ledningen er ofte overraskende irriterende når man skal stryge. Ledningen kan sætte sig i alle mulige små hak som strygebrættet har, eller hvad du nu ellers har omkring dig, hvilket ikke ligefrem bidrager til en nem strygning.

Strygejern uden damp

Dette er typisk fra gamle dage, hvor damp slet ikke var involveret i den daglige strygning af tøj. Disse er blot et strygejern uden vand, men med en metalplade der bliver varm, som er nok til at stryge skjorten. Disse typer strygejern finder du oftest på hoteller, hvor de er placeret rundt på gangene så folk kan bruge dem efter behov.

Se også: De bedste mandolinjern til hurtigt grønt

Tips til at gøre din strygning lettere

Som vi alle er enige i, så er strygning ikke sjovt. Men når vi nu har været inde på de mange forskellige strygejern og alternativer, er der her også nogle tips til hvordan det bliver lettere at stryge. Vi garanterer dog ikke at det bliver sjovere, men det kan være det mindsker tidsforbruget en anelse.

Tålmodighed er en dyd

Såfremt du vil have rigtig pænt og glat tøj, så kræver det tålmodighed. Tålmodighed ved at dit strygejern lige skal blive varm og klar, samt tålmodighed når det kommer til resultaterne du gerne skulle have ud af dit strygejern.

Se anvisningen på tøjet først

Alt tøj har en strygeanvisning. Hvis du bruger et strygejern med damp, så skal du vide at det kan forringe tøjet ved 110 grader. De tekstiler der her er særligt udsatte overfor disse strygejern, er akryl, acetat og rayon. Derudover må du ikke stryge med mere end 150 grader når det kommer til uld, blandingsvarer og polyester. Til sidst gælder det bomuld, hør og alt andet, hvor du helst skal undgå at stryge med mere end 200 grader.

Afkalkning

Du bør afkalke dit strygejern med jævne mellemrum, så den ikke tilkalkes. Du ved med sikkerhed at dit strygejern er kalket til, når der vil komme nogle små sorte prikker, hvilket kan ødelægge enhver hektisk morgen, for de som skal ud ad døren tidligt. Du kan afkalke dit strygejern med det middel som producenten af dit strygejern anbefaler, eller med citronsyre.

Afkalkning sker ved mineralerne fra vandet du kommer i dit strygejern. I nogle områder er det et hyppigere problem end andre, da det er forskelligt hvor meget kalk der er i vandet rundt i landet. Dette er noget du let selv kan undersøge, således du ved om du skal være særlig opmærksom på at dit strygejern ikke bliver kalket til.

Foruden citronsyre og hvad producenten anbefaler, kan du også benytte dig af 1 del eddikesyre 32%, med 9 dele vand (1 del = 10% af den samlede mængde væske). Dette hælder du i beholderen, hvorefter du bruger det varmeste program med damp. Herefter sætter du strygejernet i en håndvask, hvor du aktivere dampfunktionen og herefter vil kalken sprøjte ud af dit strygejern.

Fugtigt tøj er en god idé

Såfremt du bruger et strygejern med damp, eller et alternativ med damp, bør du lade tøjet hænge mens det er fugtigt. Det er nemlig her at krøllerne glatter sig ud, hvor du i mellemtiden kan lave noget andet, inden du skal gøre dig klar med tøjet.

Se også: Hvorfor ikke vakuummaskine til køkkenet?

Opnå maksimal holdbarhed

Helt ligesom med køleskabe, kaffemaskiner, badevægte, robotstøvsugere og meget andet, skal du selvfølgelig holde ”værktøjet” i ordenlig stand.

Følgende råd vil sørge for at dit strygejern kan holde sig i længere tid end gennemsnittet, således du ikke føler at du har behov for at købe strygejern ofte:

 • Jævnlig afkalkning. Afkalkning en vigtig del af vedligeholdelsen af dit strygejern. Alt efter hvor meget du bruger dit strygejern, bør du afkalke det. Men hvis du bruger strygejernet 5 gange i ugen, så bør du afkalke det mindst én gang i måneden.
 • Tøm vandbeholderen når du ikke bruger dit strygejern mere. Det er nemlig her hvor kalken opbygges i dit strygejern.
 • Fjern belægninger på dit strygejern. Disse belægninger kommer når du har brugt dit strygejern på syntetiske stoffer med meget høj temperatur. Disse belægninger kan du fjerne med en silikonespray eller stearin. Når du har gjort dette, bør du stryge på en gammel klud, sok eller noget andet tekstil, inden du begiver dig ud af at stryge dit fine tøj.

Find inspiration at rense strygejernet i denne video:

Sådan stryger du en skjorte korrekt

hvordan du stryger en skjorte rigtigt? Der er nemlig en helt bestemt rækkefølge som følger:

 1. Stryg begge sider af kraven
 2. Stryg skuldrene og mellemrummet mellem skuldrene (skulderbladene)
 3. Stryg manchetterne inde og ude (kanten af ærmerne ved dine håndled)
 4. Stryg begge ærmer
 5. Stryg ryggen
 6. Stryg forsiden

Rigtig mange vælger at stryge forsiden først, hvor ryggen er næstefter. Når du herefter har været hele skjorten igennem, vil der være punkter hvor du har strøget, som ikke er helt så glatte som de bør være.