Tapetklister

Tapetklister

Dette produkt er dit vigtigste element, når du skal sætte tapet op derhjemme. Når du vil være sikker på at få optimal holdbarhed på dit produkt, har du mulighed for at finde det som færdigblandet udgave eller som vandopløseligt produkt.

Der findes forskellige udgaver på markedet, og det er vigtigt, at du kender til disse, så du kan udvælge dig det produkt, som vil have størst anvendelsesværdi i forhold til dine arbejdsopgaver.

Populært tapetklister

Hvilke udgaver findes der?

Når du undersøger produktet, kan du hos flere forhandlere finde 2 overordnede udgaver:

  • Færdigblandet udgave
  • Vandoprørt udgave (pulverform)

Når du har et papirtapet, kan du vælge pulverudgaven, som du selv skal røre op i vand derhjemme. Dette betegnes også som ”stivelsesklister”. Dette pulver findes som letopløseligt og klumpefrit produkt, der sørger for, at produktet er nemt for dig at arbejde med.

De færdigblandede udgaver giver dig mulighed for at vælge et produkt, som vil skabe ekstra holdbarhed på opsætningen af dit tapet.

Her finder du udgaver, hvor tapetklisteret er opblandet med forstærket stivelsesklister. Dette kan du bruge til alle typer af tapeter.

Dette færdigblandede produkt er velegnet til anvendelse sammen med en tapetklistermaskine.

Skal jeg vælge hjemmelavet eller færdigblandet tapetklister?

Hvad angår kvalitet og dermed holdbarhed på dit produkt, er der forskel på hjemmelavet og færdigblandet eller pulveropløst tapetklister.

Her handler det om produkternes klæbekraft.

Derudover vil kvaliteten spille ind på slutresultatet, når du tapetserer. Ved at vælge produkter der er klumpefrie, undgår du at få ujævnheder på din opsætning af tapet.

Der findes produkter i forskellige prisklasser afhængig af mærke, mængde og kvalitet.

De produkter du finder hos diverse byggemarkeder vil være nemmere for dig at arbejde med.

Har du ikke sat tapet op før, er det en ekstra god idé at købe disse produkter, så du kan drage nytte af den vejledning, som følger med til hvert enkelt produkt.

Du kan for eksempel få oplyst den forventede tørretid på dit stivelsesklister. Et vigtigt element, som har betydning for dit arbejde med at sætte tapet op.

Den færdigblandede udgave vil typisk være dyrere end pulverudgaven. Prisen afhænger derudover af produktets klæbekraft samt kvalitet. Det stivelsesklister forstærkede produkt vil være en anelse dyrere end den rene udgave.

Du kan selv vælge at købe klisterlim separat, som du kan tilsætte dit tapetklister. Dette vil optimere kvaliteten samt udvide produktets dækkeevne. 

Tapetklister er en standardvare i sortimentet hos diverse byggemarkeder, og der er flere producenter og mærker at vælge imellem.

Se også: Glasvæv guide

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber tapetklister?

Når du køber pulverudgaven, skal du forholde dig til dens dækkeevne i forhold til dine arbejdsopgaver og behov. Og du skal være opmærksom på, om det pågældende produkt egner sig til type af det tapet, som du skal til at sætte op. Besøg tapetklister.dk for at læse endnu mere om tapetklister.

Nogle produkter egner sig primært til papir-tapet, mens andre kan anvendes i forbindelse med alle typer af tapetmaterialer.

De fleste typer af pulverklister fungerer med et blandingsforhold, der cirka hedder 1 kg. pulver til 22 liter vand. Her vil dækkeevnen række til cirka 120 m2.

Det anbefales at starte med at opløse en del af pulveret, så du kan arbejde med at lære tapetklisteret at kende og opnå det flotteste resultat.

I forhold til de færdigblandede udgaver, kan det være en god idé også at forholde dig til ingredienserne i produktet.

Hvis du har særlig behov for en miljøvenlig udgave, har dette betydning. Du kan finde særlig miljø- og sundhedsvenlige udgaver på markedet.