Glasvæv

Glasvæv

De færreste af os vil gå på kompromis, når det handler om renovering af hjemmet. Dette heller ikke, når man skal til at male vægge og opsætte glasvæv. Dog er der ting du skal tage højde for inden du går ud og køber mange meter væv til opsætning.

Her får du derfor en komplet guide til alt du bør være opmærksom på, før du går ud og køber nyt væv til boligen.

Populært glasvæv

Hvor meget glasvæv bør jeg købe?

Som udgangspunkt bør man købe vævet, så det passer til det areal, væggene man skal have det opsat på har. Dog er det vigtigt, man har købt nok til, at strimlerne af væv kan overlappe hinanden når de sættes op ved siden ad hinanden.

Helt overordnet er det derfor en god idé hellere at købe lidt for meget end for lidt.

Se også: Tapetklister

Hvilken tykkelse bør jeg købe glasvæv i?

Tykkelsen på vævet kan afgøre flere ting. Først og fremmest er de forskellige varianter vævet i forskellige mønstre, således at det kan give et andet visuelt udtryk, hvis glasvævet er tykt, fremfor hvis det er tyndt.

Ydermere afgør tykkelsen også kvaliteten og holdbarheden af dit væv. Skal det eksempelvis benyttes på et børneværelse, i køkkenet, i en garage eller et andet sted, hvor slidtage kan forekomme på væggene, kan det være en god idé at købe den tykke udgave.

Skal det derimod opsættes i et rum som dagligstuen eller soveværelset, kan man med fordel købe det tyndere og billigere væv.

Se også: Ferm Living tapet

Hvad koster glasvæv?

Prisen på glasvæv afhænger meget af, hvilken type af mønster, du kan tænke dig i vævet og hvilken kvalitet det skal være i.

Nogle typer fås til blot omkring 6 kr. pr. meter, hvor andre kan koste omkring 30 kr. pr. meter. Som regel er de dyrere varianter også i bedre kvalitet end de billige. Dette kan blandt andet betyde, at det er mere slidstærkt, og derfor også bør holde længere.

Hvor kan jeg købe glasvæv?

Det bliver ofte både lettest og billigst for dig, hvis du vælger at købe hos online forhandlere. Først og fremmest bliver det mere simpelt for dig at finde frem til netop den type, du har behov for, uden at skulle vade alverdens byggemarkeder tyndt.

Ved at handle online kan du også skabe dig et overblik over, hvor du kan få det til den billigste pris, samt hvilke forhandlere der kan levere direkte til din dør.