Terrasseolie

Terrasseolie

Har du netop fået lagt nye planker ude foren boligen? Så er du med stor sandsynlighed også interesseret i, at de holder i mere end en enkel sæson. Dette kan du heldigvis sørge for, ved at give terrassen en omgang olie. Dog er det ikke en hvilken som helst olie, du bør benytte til en hvilken som helst træsort.

Her bliver du derfor guidet til, hvad du bør gå efter, og hvor du får den rette variant til den helt rette pris.

Populært terrasseolie

Hvor kan jeg købe terrasseolie?

Hos stort set alle havecentre og malerforretninger, er det muligt at købe olie til terrassen. Dog har du både langt større udbud og overblik, hvis du tjekker olie hos online forhandlere, eller på terrasseolie.dk. Ved at holde øje online, kan du være heldig at finde varianter til nedsat pris, som ikke kan prismatches i de fysiske butikker.

Ligeledes kan du let og hurtigt finde frem til, hvor netop den type terrasseolie, du har behov for, kan fås.

Hvilken type terrasseolie bør jeg benytte?

Der findes to former for terrasseolie, der primært benyttes

  • Vandbaseret
  • Oliebaseret

Den vandbaseret træolie benyttes primært til træ, der allerede er overfladebehandlet. Derimod er den oliebaserede olie mere beskyttende, og er derfor god til træ, der ikke i forvejen er behandlet. Denne kan både beskytte mod vand og sol, så terrassen holder sig pæn så længe som overhovedet muligt.

Hvor meget olie skal jeg benytte til min terrasse?

Da terrasser som bekendt befinder sig udendørs, bliver de ofte lidt ekstra medtagede at både vind og vejr. Derfor er det også vigtigt, de får den rette mængde beskyttelse. Dette kan ofte være mere, end hvis der eksempelvis skal olieres gulve indendørs.

Man bør i udgangspunktet give sin terrasse to lag olie for at være sikker på, den har fået nok. Dog afhænger mængden af olie både af, hvilken variant du har købt, samt hvilket træ din terrasse er lavet af.

Dette skyldes, at noget træ suger mere end andet, og derfor snildt kan have behov for et ekstra lag, for at undgå tørhed og sprækker.

Kan jeg købe terrasseolie med farve?

Flere af olierne fås med en smule farve iblandet, så det kan give en bestemt struktur, i det træ der skal behandles. Dette er især en god idé, hvis du ønsker en given farve eller nuance af dit lyse træ, som hellere skal have en mørkere farve. Blandt andet kan du få farver, der får dit træ til at ligne teak eller en anden mørkere træsort. På den måde slipper du for at købe planker lavet på de dyre træsorter, men kan nøjes med at købe de billige og få dem til at ligne med den farvede olie.