Tommestok

Tommestok

Værktøj er ikke blot værktøj. Både valget af kvalitet og materiale kommer helt an på, hvad det skal benyttes til, og hvor ofte det skal i brug.

Dette gælder naturligvis også, når du skal måle stort og småt. Her får du derfor nogle gode guidelines til, hvilken model du bør gå efter, når du skal ud at købe dit nye måleredskab.

Populære tommestokke

Hvor lang en tommestok bør jeg købe?

Langt de fleste, der benytter sig af en tommestok, er ganske almindelige borgere, der lige skal have taget mål til en ny seng eller et køkkenskab, der skal udskiftes. Her er der altså sjældent behov for en afstandsmåler eller de helt lange tommestokke. Det mest gængse mål er 2 meter, og dette er i langt de fleste tilfælde en optimal længde til almindeligt hverdagsbrug.

Arbejder man inden for håndværksfaget og er vant til at skulle måle ting i større længder, kan det dog være en fordel at have en længere model. Disse er eksempelvis til at få med en længde på 3 meter. Bliver din tommestok meget længere end 3 meter, kan den dog være svær at håndtere, når man skal måle.

Hvilket materiale bør jeg gå efter?

Tommestokke fås i flere forskellige materialer, hvor alle har hver deres fordele

  • Træ: De mest almindelige og populære modeller er lavet i træ. Disse er praktiske, da de er lavet i et let materiale, der derfor ikke tynger i værktøjsbæltet. Ligeledes er disse ofte at finde til lave priser.
  • Plastik: Modellerne i plastik er et godt alternativ til dem i træ. Disse er ligeledes lette at slæbe rundt på og fås også ofte til en billig pris. Ydermere tager de ikke skade af at blive glemt i regn eller slud, hvis du har lavet udendørs målearbejde.
  • Metal: Køber du en model i metal, vil denne som ofte være en del tungere. Til gengæld er den langt mere holdbar end modellerne i træ eller plastik og tager ikke skade, hvis du kommer til at sætte en fod på den eller give den et vrid.

Kan jeg købe tommestokke til børn?

Modsat meget andet værkstøj, er en tommestok ganske forsvarlig at anskaffe til et barn. Dog kan det her være en god idé at købe en af de lettere modeller. Ydermere kan selv en udgave på 2 meter være svær at arbejde med for et mindre barn.

Her kan man med fordel købe en model, der blot måler 1 meter, så den er lettere at have med at gøre.

Hvor kan jeg købe min tommestok?

Tommestokke kan købes i alverdens havecentre og isenkræmmere. Dog kan det være en fordel at investere i sit nye stykke værktøj hos online forhandlere. Således finder du bedst frem til, hvilken forhandler der har den rette model for dig til den bedste pris.

Det er langt fra alle fysiske butikker, der udbyder tommestokke i forskellige materialer og længder. Online har du derfor lettere ved at finde en model i et bestemt mål eller materiale.