Undgå dårlige sommerdæk der er dumpet i test

Undgå dårlige sommerdæk der er dumpet i test

Når vinteren går på held og det dejlige varme vejr er på vej, så skal du tænke på at skifte fra vinterdæk til sommerdæk på bilen.

Det at skifte til sommerdæk kan betyde, at du ofte skal ud og købe nye dæk, fordi de eksisterende sommerdæk kan være slidt ned.

Hvis du skal ud og købe nye dæk, så undgå dårlige sommerdæk der er dumpet i test.

 

Undgå dårlige dæk

Der findes mange forskellige dæk på det globale marked, hvor du med fordel kan søge råd fra en fagmand der gør i salg og montage af dæk. I Hadsund og Nordjylland kan du f.eks. søge råd ved Mosevang Dækservice om hvilket kvalitets dæk der kan være velegnet, helt ligesom du finder et kvalificeret dækcenter i den region hvor du bor.

Dæk er nemlig ikke ens. Og da dæk også er en af de vigtigste sikkerhedsting på bilen, så skal de selvfølgelig være i orden.

Vi bor i et land, hvor der desværre regner ret tit. Her er det en rigtig god ide at undgå de dæk der ikke klarer vådt føre særlig godt. Der er stor forskel på de forskellige dæk som du kan læse mere om.

 

Hvilket og hvordan i forhold til at undgå dårlige sommerdæk?

Som regel så skifter du dine dæk om omkring påsken eller april måned, alt afhængig af vejret selvfølgelig.

Du kan vælge at købe dæk ved dit lokale værksted eller dækmester der som regel er lagerførende i alle gode dæk og også knap så gode dæk.

Men en ting er at følge deres anvisning ud fra et forretningsøjemed, for hvad skal du så være på udkig efter, for at finde de rigtige dæk?

Det bedste råd er at tjekke FDM’s årlige dæk test af sommerdæk. Deres test omfatter 33 forskellige dæk, der passer til de forskellige biler der er mest brugt i Danmark.

FDM laver testen i samarbejde med den tyske bilklub Adac.

FDM er uafhængig og objektiv, så selvom nogen måske kan huske lidt om fusk med ADAC afstemning om tyskernes fortrukne biler, så kan man godt tage FDM’s råd som gode vare. FDM har været med til at bestemme, at der skal være kinesiske dæk med i testen, nu disse faktisk er udbredte i vores land, hvilket helt klart er et blåstempling indenfor objektivitet.

Som sagt, kan det være en god ide at tjekke årets test ved FMD. Det giver dig et godt udgangspunkt til at vælge hvilke dæk der er gode til jeres eller din bil og størrelsen også passer.

 

Skift af vinter til sommerdæk?

Har du husket at skifte til sommerdæk? Vejret er selvfølgelig afgørende for hvornår.

En god tommelfingerregel der dog skal siges, at være opfundet på en tid hvor klimaproblemer ikke var et bekymrende samtaleemne. Men omkring slutningen af marts er ofte det gode tidspunkt at skifte dæk, for her går vi over på sommertid igen.

Husk at det er vejret der er afgørende. Hvis der er stadig er frost, skal du selvfølgelig ikke tage vinterdæk af bilen.

At lade være med at skifte dæk ved skift af årstiderne er en dum ide. Hvis du kører rundt på vinterdæk med sin bløde gummiblanding i foråret, så bliver de hurtigt slidte og skal udskiftes. Det er økonomisk dumt samtidig med rent sikkerhedsmæssigt, er det også ganske uklogt.

Se vores tips til hvordan du skifter bildæk, hvis du måske aldrig har prøvet at gøre det selv. Du kan også finde inspiration til hvordan i videoen her. Alternativet er, at betale for at få det gjort på værkstedet.