Skift til sommerdæk når varmen indfinder sig

har du husket at skifte til sommerdæk

Vinteren kan være lang, men når vi rammer februar/marts, begynder varmen og foråret forhåbentlig at slå igennem. Det betyder også, at bilen skal klargøres til det varmere halvår.

Når vinteren er forbi, bør du pudse og polerer dine alufælge så de er klar til at blive luftet på sommerdæk. Typisk vil du skifte til sommerdæk, når vinteren er ovre. Det store spørgsmål er så, hvornår er vinteren over?

Hvornår skal du skifte til sommerdæk?

Et god tommelfingerregel er, at når vi går over til sommertid igen i slutningen af marts måned, kan du godt få skiftet dine vinterdæk ud med dine sommerdæk.

Her skal du bruge de gode råd ved skift af dæk. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør, er det en god ide at henvende sig til et bilværksted som DK Automobiler der er Opel og Suzuki Autoforhandler i Horsens, Vejle og Kolding. I andre steder af landet, skal du selvfølgelig bruge dit lokale værksted.

Du skal dog aldrig sige aldrig, da vi før har oplevet sen sne også helt hen i marts måned, men overstående forslag om tidspunkt for skift fra vinter- til sommerdæk, er kun en tommelfingerregel.

Der skal naturligvis tages forbehold for ændringer, så hvis det sner i slutningen af marts og det er tæt på frostgrader, kan det ikke anbefales at få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk – Heller ikke fordi vi har skiftet til sommertid. Vejret er noget som du skal vurdere og afgøre samt tage forbehold for.


køb vinterdæk og hjulskifte gennem autobutler


Læs mere

Hvorfor skifte dæk?

Selv om du måske ikke føler at det er nødvendigt at få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk, er det en rigtig god idé at få det gjort.

Dine vinterdæk bliver slidte fordi de er ikke designet til de varme temperaturer.

Vinterdæk er lavet af en blødere gummiblanding og samtidig med, at temperaturen stiger i løbet af foråret og sommeren, vil det slide ekstra meget på de opvarmet veje.

Sommerdæk er bedre når temperaturen er over 7 grader

Vinterdæk står ikke bedre fast end sommerdæk på de våde veje i foråret, hvor temperaturen er over 7 grader. Sommerdæk er bedre til at undgå aquaplaning her, da de har længere mellem lamellerne i dækmønster end vinterdæk.

Tjek dæk og afbalancering ved montering

Det er lovligt at køre på sommerdæk med ned til 1,6 mm. dækmønster. Men for din egen og andres sikkerhed, anbefales at skifte dæk når dækmønstret er under 3 mm.

Når dæk har ligget til opbevaring, trænger de måske til blive afbalanceret. Helt ligesom de bør tjekket for søm, sten og andet. Og lufttryk i dæk skal altid tjekkes.

Skift selv eller betal dig fra det?

Prisen på at få skiftet fire sommerdæk vil typisk koste mellem 300-800 kroner. Her afhænger prisen selvfølgelig af, om du det er hjulskift, dækskift og hvor i Danmark du bor. Du kan dog også spare penge ved at gøre det selv.

Det er ikke svært at skifte dine dæk selv. Dèt kræver dog lidt sved og værktøj. Hvis du ikke gider besværet, så skal du selvfølgelig få det gjort på autoværksted eller dækcenter.

Hvis dine dæk er slidte og du skal have nye, så undgå dårlige sommerdæk der er dumpet i test, ved at finde de helt rigtige online.

Har du husket at skifte til sommerdæk er bedre at overveje når foråret er på vej, end når du står i sommervarme, for så er der ikke lang tid til, før du skal skifte fra sommer- til vinterdæk.