Vælg den rigtige vægfarve til gardinerne?

Vælg den rigtige vægfarve til gardinerne?

Er du flyttet ind i nyt hus, og som sådan, skal du både have malet og indrettet? Måske din nuværende bolig bare trænger til fornyelse, hvor det at male vægge og investerer i nye gardiner kan give stue, soveværelse og andre rum et helt nyt liv?

Hvad end årsagen er til fornyelse i boligen, så skal du selvfølgelig have fundet den rigtig farve til væggene. Helt ligesom du skal overveje, om du selv er i stand til arbejdet, eller du skal hyre et malerfirma. En maler hvad end du bor på Fyn, Jylland, Odense, København eller andet sted, vil kunne gøre det mere perfekt end de fleste af os, især hvis du også skal have tapet op, som dog også koster det mere.

Vælg den rigtige vægfarve til gardinerne er noget, som du skal tage beslutning om, hvad end du maler selv eller hyrer den professionelle malermester.

Vælg den rigtige farve til din vægge?

Det at vælge den rigtige farve til dine vægge, er ikke nemt. Hvid er løsningen som virker for de fleste, men det er ikke nødvendigvis det rigtige i forhold til indretning, lys, gardiner og type af bolig.

Modetrends er en anden ting, som mange vælger ud fra. Problemet med mode og trends er dog, at de ret hurtig bliver umoderne. Og ingen ønsker at male et helt hus eller lejlighed hvert år.

Farver har betydning for velvære og helhed i boligen. Derfor gælder det selvfølgelig om at vælge rigtig, for du/i skal trods alt opholde jer meget i hjemmet.

Spørgsmålet om hvilken farve du skal vælge i forhold til gardin type og farve, afhænger også at det enkle lokale/rum. De mindre rum giver dig meget mere frihed til at eksperimenterer, som der måske ikke vil være ved den store stue.

Tag et objektiv kig på din bolig og hvordan lyset kommer ind. Det er nemlig lyset, størrelse, dimensioner, gulvet, gardiner og den generelle stemning der afgør dit valg.

Vægfarve og gardiner?

Dit gardin valg kan give den nødvendige farve i lokalet. Her kan vægfarve være den neutrale lyse farve, hvor kontrasten er farverne i gardiner, møbler og generelt inventar.

Gardiner kommer heldigvis i rigtig mange typer. Det giver dog et andet problem, for gardin typen skal også vælges med omhu.
Her skal du først og fremmest vælge gardin type ud fra vindues form. Vinduer kommer nemlig i lige så mange typer, hvor nogen er små, store, loftsvinduer osv.

Her gælder det om at bruge det rigtige gardin, hvor lamelgardiner f.eks. kan være det oplagte valg til de store gardiner. Helt ligesom de små vinduer f.eks. på børneværelset, måske vil tage sig bedst ud med plissegardiner.

t skal du overveje om gardinet skal afskærme for solens lys eller måske mere skal skærme for, at folk kan kigge ind. Mørklægningsgardiner er oplagte til værelser hvor der skal soves, helt ligesom en fjernsynstue også vil have gavn af dem.

Heldigvis finder du både almindelig som mørklægningsgardiner i alverdens farver, som uden problemer kan kombineres og tage sig naturligt ud i din bolig. Det gælder dog, at du først skal have fundet type før du kan finde farven. For farverne eller mønstre på gardiner skal kombineres med vægfarve og inventar.

Rummet i forhold til farvevalg?

Lyset vil blive reflekteret i forhold til farverne, og derfor skal du nøje overveje hvordan lyset skinner ind i de forskellige lokaler.

Her er det selvfølgelig i forhold til hvordan værelset eller lokalet vender. Et nordvendt rum vil få et mærkelig diffus lys udefra. Hvis rummet vender mod vest eller øst, vil du ofte opleve et gult til rødgult lys. Helt ligesom et rum der er sydvendt, ofte vil få et hvidgult til gult skær.

Hvis dit lokale vender mod nord, så vælg kølige farver til væggene, hvor gardiner kan give det lidt hyggeligere og neutrale skær. Hvis rummet er syd, øst eller vestvendt, så gå efter de varme eller gyldne farver, hvor gardiner kan mixes ind i lignede kontraster.